Zelf een website maken of een template?

Je kunt natuurlijk je eigen website maken, helemaal opgebouwd vanaf het nulpunt. Maar er zijn momenten dat je er de tijd niet voor hebt, of dat je er achter komt dat je resultaten toch maar wat pover afsteken bij professionele websites. Aan de andere kant, wanneer je het maken van een mooie website uitbesteedt, kan het zijn dat je duizenden euro’s uitgeeft en dat past nu net niet in menig budget. Wellicht is er daarvoor de oplossing van website templates.

Wat is nu een template. Een website template is een kant en klare website die voor een groot deel passend is. Het enige wat aangepast moet worden is de inhoud. Voordelen? Hier komen er een paar.
1. “What you see is what you get.” Wat je ziet is wat je krijgt. Er zijn tegenwoordig honderden templates in de aanbieding. De kans is zeer groot dat daar tussen zit wat je zoekt.
2. Het is snel. Meestal duurt het hele proces van bouwen lang. Doordat de website nu kant en klaar is, sla je hier een hele grote stap over en is de website zo klaar en daarmee bespaar je nogal wat tijd. Je hoeft niet meer na te denken over kleurenschema’s, plaatjes, enzovoort, je kunt dus meer tijd steken in de werkelijke inhoud van de webpagina.
3. De prijs is laag. Een webdesign bedrijf inhuren kost vele malen meer dan een website template. Dit komt omdat een template meerdere keren verkocht kan worden. Je hebt dus niet een unieke layout, maar de kans is wel heel klein dat je dezelfde layout tegenkomt tussen al die miljarden websites.
4. Hoge kwaliteit. De meeste website templates zijn van een goede kwaliteit.
Ze zijn gemaakt door professionele designers.
5. Eenvoudig aan te passen. Met een beetje kennis van html, css en/of Flash zijn de meeste templates eenvoudig aan te passen aan je eigen wensen. En anders kan een bedrijf je altijd nog uit de brand helpen.
Al met al een aantal goede redenen om een template te kopen. Mocht je toch liever zelf bouwen dan kun je templates ook heel goed gebruiken om inspiratie op te doen. Veel templates volgen toch de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van webdesign.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

  1. marwan schreef:

    ik wil heel graag een website

  2. fees schreef:

    De rest doe je dan met paint of zo?

  1. 28 september 2008

    […] zijn redenen genoeg om een website template aan te schaffen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat een zelf gemaakte website altijd de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *