WordPress voor beginners, een andere layout

Dit is het derde artikel in de serie WordPress voor beginners. Deze keer over het gebruiken van een andere layout voor je WordPress blog. Het eerste deel was een inleiding, het tweede deel ging over de voordelen.

Er zijn vele duizenden themes (layouts) gemaakt voor WordPress. Een deel daarvan is te vinden op de site van WordPress zelf: http://themes.wordpress.net/.

Maar er zijn ook andere sites waar je een layout kunt vinden. Zoek maar eens op Google. Op html-site is een aparte sectie te vinden met Templates. Wanneer je dan klikt op ‘product’ en kiest voor ‘Wordpress’ krijg je een overzicht van een aantal premium templates. Hier betaal je voor, maar over het algemeen zijn ze ook van betere kwaliteit.

Wanneer je een goede layout hebt gevonden dan kies je ervoor om deze te downloaden. Bij een premium template ontvang je meestal een link naar een pagina waar je de download kunt vinden. Soms moet je een mapje uitpakken. Je ziet een mapje met daarin een aantal bestanden. Je hoeft verder niet zoveel te doen met het mapje, anders dan het hele mapje uploaden naar de map ‘themes’.

Deze vind je in je WordPress map als volgt:
Hoofdmap (public_html, of www of iets dergelijks) –> wp-content –> themes
In dit mapje plaats je de map van je layout, inclusief alle bestanden.
Nu ga je naar het dashboard. Het paneel waar je alle instellingen doet. Via ‘appearance’ kom je op het blad waarbij je de nieuwe template kunt kiezen.

Maak de keuze voor een layout in WordPress

Kies dan de naam van je nieuwe layout. Als je nu kiest om de site te bekijken dan verschijnt de nieuwe layout. Kijk wel even goed of alle pagina’s goed werken!

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.