WordPress voor beginners, deel 2

Nadat gisteren het eerste deel is verschenen in de serie WordPress voor beginners, vandaag het tweede deel over de vraag ‘Waarom zou je WordPress gebruiken?’

Waarom WordPress gebruiken?

WordPress is een zeer uitgebreid systeem om Blogs mee te maken. De software wordt regelmatig verbeterd en het aantal plugins is bijna ontelbaar. Daarnaast is de eenvoud van het systeem zo fijn. Het is niet eens zo heel moeilijk om een eigen layout te maken. Ook daarin is er qua aanbod heel veel op de markt.

Een paar voordelen van WordPress

Het voordeel van WordPress is dat het automatisch berichten in een categorie plaatst, die je zelf kunt aanmaken. Daarnaast wordt er een archief op datum aangemaakt, wat je ook weer kunt aanpassen.
Je kunt instellen dat er automatisch een bericht naar zoekmachines wordt verstuurd bij een nieuwe update (ping). Ook heeft WordPress automatisch een feed aan boord zodat je met een RSS reader ook kunt bijhouden wanneer er een nieuwe post geschreven is.

Meerdere auteurs

WordPress kan gebruik maken van meerdere auteurs. Deze auteurs kunnen verschillende rechten hebben. Je kunt bijvoorbeeld een auteur hebben, waarvan een nieuw artikel eerst geodgekeurd moet worden door de administrator. De administrator kan in principe alles met de site. Mensen toevoegen en verwijderen, artikelen toevoegen en verwijderen enzovoort.

Samenvattend

Wanneer je een goede website wilt gaan maken met uitgebreide mogelijkheden, dan raad ik je aan om met WordPress te gaan werken. Het is stabiel, overzichtelijk, uitgebreid en gratis. Wat wil een mens nog meer?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *