WordPress – een kleine handleiding

WordPress is open-source, online, web-based software dat door iedereen kan worden gedownload om er een website of weblog van te maken.

WordPress, ontwikkeld in 2003 is nu een van de meest gedownloade software scripts. Voor veel website eigenaars is het de nummer 1 keuze om een website mee op te zetten.

WordPress, een compleet systeem

Tegenwoordig is WordPress meer dan een blogsysteem. Het kan worden gezien als een compleet content management systeem, met mogelijkheden tot aan het opzetten van een complete webwinkel.

Het succes is deels te verklaren vanuit het open-source aspect. Het is gemaakt voor, en door de community. Er is veel ruimte voor ontwikkeling. Het is uitermate flexibel aan te passen en je kunt het helemaal uniek maken en je eigen draai er aan geven.

Templates

Naast de vele mogelijkheden om het systeem verder te ontwikkelen zijn er veel templates voor handen. Deze kunnen eenvoudig worden geinstalleerd, er kan makkelijk worden gewisseld en toch blijft de structuur van de site content intact.

De templates zijn direct te gebruiken, maar als je wilt aan te passen aan je eigen wensen. Met een beetje kennis van HTML en PHP kun je al veel zelf doen.

Plugins

Groot voordeel is het grote aantal plugins. Developers kunnen vrij eenvoudig een plugin schrijven en deze koppelen aan WordPress. Van gratis tot duurbetaalde plugins, alles is mogelijk. Je kunt zelfs plugins op maat laten maken voor je website.

Plugins kun je ook weer koppelen aan widgets. Deze maken het leven van een niet zo doorgewinterde developer reuze eenvoudig. Het is een kwestie van schuiven en verplaatsen.

Dit geldt ook voor het aanmaken van een menu. Schuiven en opslaan en klaar ben je.

Mobiele ondersteuning

Ondersteuning voor mobiel werken is ook aanwezig. Apps zijn er voor Iphone, Android en Windows Phone. En tegenwoordig worden er al veel templates responsive geleverd en zijn deze dus prima zichtbaar om een telefoon of tablet.

De voordelen op een rij

– Gratis
– Hoeveelheid templates
– De eenvoudige gebruikers interface
– Meerdere gebruikers kunnen werken
– Hoeveelheid plugins
– Eenvoudig aan te passen en op maat te maken

In mijn online cursus leer ik je werken met WordPress. Van de basis beginselen tot het meer geavanceerde werk.
Lees meer op HTML-site+.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

5 reacties

 1. Wouter J schreef:

  En welke van deze argumenten zijn niet toe te passen op de andere populaire cms: drupal, typo3, joomla!, ect?

 2. John schreef:

  Ik ben over het algemeen ook wel tevreden over WordPress en de mogelijkheden ervan.

 3. WordPress wordt steeds vaker gebruikt. Veel webdesign bureaus hebben het lastig aangezien WP gratis is en velen op de centjes letten.

  Ik ben ook een fan van wordpress vanwege alle functionaliteiten

 4. sjors schreef:

  Ik dacht altijd dat het heel lastig was maar blijkt het super easy!

 1. 14 september 2015

  […] Over twee weken vindt in Utrecht de vijfde editie van WordCamp plaats. WordCamp is een bijeenkomst waar een weekend lang allerlei gasten komen praten en vertellen over WordPress. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *