Werken aan een website

De mensen die wat vaker deze site bezoeken zullen gemerkt hebben dat ik weer aan de slag ben geweest met de layout van mijn website. De ene keer wat uitgebreider dan de andere keer, maar af en toe vind ik het voor mezelf prettig een nieuwe layout te maken. Natuurlijk brengt dat wat ongemakken mee, maar die probeer ik zoveel mogelijk te beperken.

Even wennen

Sommigen zullen tijdens hun bezoek wat last hebben, al is dat vaak relatief, anderen worden ineens geconfronteerd met een nieuwe ‘look’. Soms zal een bezoeker even de cache moeten vernieuwen door te refreshen. Maar uiteindelijk went iedereen er weer aan.

Live aanpassen

Waarom nu ‘live’ aanpassen? Natuurlijk ga ik niet zomaar aan de slag. Een ontwerp heb ik gemaakt en die ga ik in het stijlblad aanpassen (lang leve CSS). Er zitten echter een paar probleempjes. Ten eerst is het forum net iets anders van opzet en daar zal ik wat andere aanpassingen moeten doen. Ten tweede heb ik ook oudere pagina’s waarbij ik ook weer aan andere code nog wat zaken moet bijschaven. Ten derde loop je tijdens zo’n verander operatie tegen ‘foutjes’ en problemen aan, die ik direct wil oplossen.

Tijd

Het kost allemaal een uur of twee tijd, maar dan werkt het ook weer zoals bedoeld.

Mooi of niet?

Dan is er de kwestie van smaak. Tja, daar valt over te twisten. De een vindt dit mooi, de ander dat. Daar ga ik geen discussie over aan. Ik kijk in de eerste plaats naar wat ik mooi vind, in de tweede plaats luister ik naar de bezoekers, dus aanpassingen kunnen zeker gedaan worden.

Maar er blijven altijd zaken die de een goed vindt en de ander niet. Dat zal altijd blijven en daar zullen we het mee moeten doen.

Het gaat me om de inhoud

Werken aan een website brengt dus wel wat stress en inzet met zich mee. Ik ben altijd weer blij als het gelukt is. Val me niet te hard af als ik er aan werk, ik blijf mijn best doen voor jullie, de bezoeker. Daar draait het wat mij betreft om, en dat resulteert hopelijk in goede artikelen en mooie video’s.

Veranderen doet leven

Ik hoop dat jullie er mee kunnen leven, met deze nieuwe ‘look’. Ik wel in ieder geval en weet je, een website is maar een website, en ik zal regelmatig wel eens wat veranderen.

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

5 reacties

 1. Forumbezoeker schreef:

  Leuk dat het één en ander weer verschoven is, maar misschien is het toch eens leuk om écht een design aan de site te geven, want dat kun je dit toch eigenlijk niet noemen.

 2. Daan schreef:

  Ik ben het met forumbezoeker eens, maar dat is al vaker gezegd.

  Nu nog een tip voor de volgende keer, zorg dat je je template klaar hebt en niet real-time gaat bewerken.

 3. Waldio schreef:

  Die reclame blokken vind ik veel te opvallend. Hier moet je denk ik echt iets aan veranderen wil je bezoekers trekken.
  Ik vind het wel een goed idee om de reclame horizontaal te doen i.p.v. verticaal.
  Die google ads linksboven van dit bericht vind ik nog storender.

  Verder denk ik dat een extra kleurtje ook wel goed is.

 4. Sebastiaan schreef:

  @Bjorn

  Test het dan eerst lokaal met MAMP/WAMP/LAMP (afhankelijk van je OS), en als het helamaal naar wens is upload het dan pas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.