Webwinkel voor beginners: Maak kennis met Luondo

luondo logoIn het vorige artikel heb ik laten zien hoe je je kunt aanmelden bij Luondo, wanneer je een webwinkel wilt beginnen.

Vandaag wil ik je laten zien hoe het beheer scherm van Luondo er uit ziet en welke mogelijkheden er zijn.

Die mogelijkheden zijn tamelijk uitgebreid als je het mij vraagt. In de video van vandaag ga ik nog niet tot in detail in op ieder onderdeel. Vandaag loop ik meer algemeen door Luondo heen.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=MdHP75ve6QA

In de video bespreek ik de volgende onderdelen:

Producten

Op de producten pagina kun je de producten invoeren, logisch natuurlijk… maar je kunt er ook attributen aanmaken (om bijvoorbeeld verschillende maten aan een product te koppelen). Daarnaast kun je daar de categorie├źn beheren. Als je een merk gaat verkopen kun je deze daar ook invoegen.

Naast de producten die je verkoopt heb je te maken met andere pagina’s. Bijvoorbeeld om contact op te nemen of om te vertellen wie je bent, de about pagina. Deze pagina’s kun je aanmaken in het onderdeel content.

Van daaruit kun je ook aan de slag met bijvoorbeeld het vormgeven van je kolommen en andere content.

Bestellingen en klanten

Natuurlijk krijg je een heleboel bestellingen straks.
Deze bestellingen kun je eenvoudig beheren onder het kopje ‘bestellingen’. De klanten kun je echter ook apart beheren onder het kopje ‘klanten’.

Hier krijg je heel veel meer informatie over je klant. Waar ze vandaan komen, of ze een nieuwsbrief willen ontvangen enzovoort.

Instellingen

Onder instellingen is erg veel te regelen als het gaat om je webwinkel bij Luondo. Denk aan de emails die je aan klanten stuurt, aan de vormgeving van je website. De domeinnaam die je aan de site koppelt, de verzendkosten en betaalsystemen. Alles wat je aan wilt passen kun je regelen vanuit ‘instellingen’.

In deze video loop ik alle onderdelen kort langs. In komende video’s zal ik uitgebreid stilstaan bij de verschillende onderdelen en aangeven hoe je een succesvolle webwinkel kunt opbouwen.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!