Website Maken Met WordPress, de complete gids [2022]

WordPress Website maken in 2022
WordPress Website maken in 2022

Een website maken, met WordPress kan dat heel gemakkelijk. Je hebt dan snel een kant en klare website gemaakt die je kunt gaan vullen en voorzien van een mooie layout. Dit, allemaal zonder dat je je al te druk moet maken om alles wat er achter de schermen gebeurt.

In dit artikel ga ik je laten zien hoe je een website kunt maken met WordPress. Stap voor stap, in duidelijke taal uitgelegd.

Wat ga je leren?

1. Waarom je het beste een website maken kunt met het systeem WordPress
2. Je website achter de schermen.
3. Een mooie layout voor je website.
4. Belangrijke hulpmiddelen voor je website (plugins).
5. Pagina’s en artikelen maken voor je website
5b. Een afbeelding invoegen
6. Hoe maak je een menu voor je website?
7. Nog 8 handige tips om je website af te maken.
a. Updaten van je WordPress installatie
b. Backups maken van je website
c. Bezoekers tellen
d. Van WordPress.com naar je eigen installatie
e. Je profiel bewerken
f. Instellingen beheren
g. Een Gravatar maken
h. Reacties beheren
8. Tenslotte

Let op, dit is een uitgebreid artikel. Regelmatig verandert er wel eens wat. Kom je iets tegen wat je niet begrijpt, laat het weten! Ik help je verder!

HTML en CSS voor bloggersIk heb een e-boek gemaakt: HTML & CSS voor Bloggers.
Voorzien van een stappenplannen en duidelijke afbeeldingen.
Vul hieronder je mailadres in en krijg dit e-boek in je mailbox!

Een website maken, met WordPress

Jaren geleden startte ik met het maken van een website. Dat deed ik met behulp van HTML codes. Ik bouwde er aan totdat ik tevreden was. Iets later ontdekte in CSS en toen kon ik de layout helemaal aanpassen.

Ik ging op deze website wat artikelen schrijven, een cursusje. Maar elke keer moest ik de hele html code opnieuw gebruiken. Dus ik maakte elke keer een complete pagina.

Veranderde ik in het menu wat, dan moest ik dat op iedere pagina doorvoeren.

Ik ontdekte dat dit met PHP en ‘includen‘ wat gemakkelijker ging. Ik hoefde toen alleen nog een nieuwe pagina toe te voegen met de nieuwe tekst, maar de standaard onderdelen bleven altijd hetzelfde.

Maar toen maakte ik kennis met WordPress. Een openbaring. Een systeem waarin je werkte met een dashboard achter de schermen en een voor het oog ‘gewone’ website voor de schermen.

Het dashboard van WordPress versie 2.7

Het dashboard van WordPress versie 2.7

Ik kon me uitleven met thema’s voor de layout, maar de inhoud, de artikelen die ik schreef, maar ook het menu wat ik had gemaakt, dat bleef bestaan. Daar hoefde ik me niet meer druk om te maken.

Ik was verkocht en vanaf dat moment ben ik al mijn websites gaan maken met WordPress.

WordPress heeft als grote voordeel dat iedereen op zijn eigen niveau aan de slag kan zijn met een website. Heb je weinig technische kennis, dan is een website zo geïnstalleerd en het systeem doet de rest.

Heb je veel technische kennis en heb je uitdaging nodig? Je kunt ieder detail zelf aanpakken en uitwerken. Alles is mogelijk.

In dit artikel ga ik er vanuit dat WordPress al geïnstalleerd is. Dat betekend dat WordPress al op de server staat van het webhosting bedrijf waar je de domeinnaam en een server hebt gekocht. Mocht dat niet het geval zijn, lees dan eerst WordPress installeren voor beginners.

…naar boven…

Starten met WordPress

Alles is geïnstalleerd en je gaat voor het eerst aan de slag met je website. Deze ziet er zo uit:

De vormgeving van de website die je hebt gemaakt. Zo ziet het er uit

De vormgeving van de website. Zo ziet het er uit

Standaard heeft je website al een layout meegekregen van WordPress. Momenteel is dat het thema met de naam Twenty Nineteen. Dit thema, deze layout, kun je veranderen en aanpassen. Daarover zodadelijk meer.

Inloggen in het systeem WordPress kan nu ook. Je komt dan in het dashboard terecht. Dat is het beheer van WordPress achter de schermen. Daar heb je je gebruikersnaam en wachtwoord voor nodig. Hier kan niemand zomaar komen. Wat je hier doet heeft invloed op wat je straks aan de voorkant ziet.

On in te loggen gebruik je de volgende link: naamvandewebsite.nl/wp-login.php

Nu kun je inloggen bij je website, achter de schermen

Nu kun je inloggen bij je website, achter de schermen van WordPress

Het dashboard, je website achter de schermen

Je website staat, maar is natuurlijk nog verre van af. Je wilt de juiste pagina’s toevoegen, je wilt een mooie layout. Een menu, een formulier, noem maar op. Het echte werk begint nu pas.

Wanneer je bent ingelogd achter de schermen kom je in het zogenaamde dashboard terecht. Dit is de pagina waar je alles kunt regelen wat betreft je website.

Het dashboard, WordPress achter de schermen

Het dashboard, je website achter de schermen

Het dashboard bevat links een menu waar je alle onderdelen van je website kunt vinden. Je kunt daar naar de pagina met berichten gaan, het overzicht van de pagina's kun je daar vinden. In media worden alle afbeeldingen en andere media, zoals PDF’s opgeslagen.

menu links in het WordPress dashboard

menu links in het WordPress dashboard

Je vindt er een link naar het onderdeel waar je de weergave, de layout van je website kunt veranderen. Een pagina waar je plugins kunt toevoegen en ook een pagina waar je gebruikers kunt aanpassen en toevoegen of verwijderen.

Gaandeweg je jouw website uitbreidt met bijvoorbeeld plugins (waarover verderop meer) komt er ook meer in dit menu aan de zijkant te staan.

Bovenaan vind je een balk met een directe link naar je website zoals bezoekers deze zien. Daar kom je door op het huisje te klikken.

Menu bovenaan in WordPress dashboard

Menu bovenaan in WordPress dashboard

Rechtsboven vind je ook nog ‘scherminstellingen‘ en ‘hulp‘. Daarnaast zie je er ook je naam staan met daar de mogelijkheid om uit te loggen of je profiel aan te passen.

In het dashboard kun je ook al een eerste opzet van een bericht maken, een concept. Heb je een idee voor een leuk artikel, dan kun je alvast de titel van het bericht schrijven en wat ideeën en dan sla je het concept op. Later kun je dat concept dan verder bewerken.

concept maken in het dashboard

concept maken in het dashboard

…naar boven…

De layout van je website

Standaard krijgt je website al een layout mee. Deze kun je vinden door in het linkermenu, in je dashboard, te klikken op ‘Weergave‘.
Je ziet daar een overzicht staan met thema’s zoals WordPress ze noemt. Deze thema’s bepalen de layout van je website.

weergave in menu links in het dashboard

weergave in menu

Op dit moment krijgt WordPress standaard drie thema’s mee. Twenty nineteen, Twenty seventeen en Twenty sixteen. Dit loopt samen met het jaar waarin dit thema is verschenen. Meestal verschijnt er met een grote update van WordPress een nieuw thema mee wat correspondeert met het daarop volgende jaar.

Thema's in WordPress. Standaard komen er wat thema's mee met installeren

Thema’s in WordPress. Standaard komen er wat thema’s mee met installeren

Maar, dit is natuurlijk niet alles. Hoewel deze thema’s erg goed, uitgebreid en snel werken zijn er duizenden, zo niet tienduizenden thema’s te vinden online.

Allereerst kun je deze vinden door te klikken op ‘Nieuw thema toevoegen‘.

Je ziet daar een aantal uitgelichte thema’s die niet alleen door WordPress zelf gemaakt zijn, maar ook door anderen. Er is een pagina met uitgelichte thema’s, met populaire, nieuwe en je kunt ook favorieten aanmaken.
Een belangrijke knop is om filters toe te passen. Hiermee kun je je zoektocht toespitsen.

thema toevoegen met het eigenschap filter

thema toevoegen met het eigenschap filter

Stel ik heb wat filters aangebracht. Je krijgt dan, door te klikken op ‘filters toepassen‘ een overzicht van thema’s te zien. Deze thema’s kun je bekijken door er op te klikken. Er staat dan ‘details en voorbeeld

details en voorbeeld van een thema

details en voorbeeld van een thema

Door op ‘installeren‘ te klikken zal WordPress automatisch dit thema aan de andere thema’s toevoegen.
Wanneer je dan over de afbeelding heen gaat met je muis zul je zien dat je twee knoppen hebt.

Je kunt het thema activeren en je kunt het live-voorbeeld bekijken. Met dit laatste kun je ontdekken hoe dit thema er uit komt te zien op jouw website.

voorbeeld van een nieuw thema

voorbeeld van een nieuw thema

Wederom kun je, als je wat aanpassingen hebt gedaan aan de zijkant, dit thema ‘activeren en publiceren‘.

activeren van het nieuwe thema

activeren van het nieuwe thema

Een andere manier om een nieuw thema te krijgen is door deze ergens anders te zoeken. Er zijn verschillende marktplaatsen waar je WordPress thema’s kunt kopen. Hier vind je over het algemeen goede, zeer uitgebreide thema’s met heel veel mogelijkheden.

Meestal krijg je bij een dergelijk ‘premium thema’ een uitgebreide handleiding mee. Zoek maar eens op Google naar ‘Premium WordPress Theme’.

Een aantal van deze marktplaatsen zijn Themeforest en Templatemonster.

Ook zijn er op andere plekken dan in deze marktplaatsen gratis thema’s te downloaden die je misschien niet in de lijst van WordPress ziet staan. Je kunt ze dan downloaden en vervolgens uploaden naar je WordPress installatie.

Als je zo’n thema download krijg je deze in de vorm van een ZIP bestand. Dit bestand komt vaak in je map met downloads te staan. Daar hoef je op je computer niets mee te doen.

Vervolgens ga je naar WordPress, de pagina met thema’s en klik je op thema uploaden:

WordPress thema uploaden

WordPress thema uploaden

Daarna zoek je het ZIP bestand op en klik je op ‘installeren‘.

uploaden van een zip bestand

uploaden van een zip bestand

Vervolgens verschijnt het nieuwe thema in je overzicht en kun je weer dezelfde stappen nemen als hierboven, activeren of live voorbeeld bekijken. Je kunt het ook gewoon laten staan en er later wat pas mee gaan doen.

Even een kleine waarschuwing. De thema’s in de database van WordPress zijn van prima kwaliteit. Thema’s die je ‘zomaar’ ergens vindt kunnen vervelende zaken bevatten. Kijk er dus wel mee uit om klakkeloos van alles te installeren.

…naar boven…

Belangrijke hulpmiddelen voor je website, de plugins

Plugins zijn handige tools om extra aanpassingen aan je website te maken. Zo heb ik op mijn website ongeveer 20 plugins staan die een functionaliteit bevatten.

Een paar voorbeelden.

– Contactformulier plugin
– Anti spam plugin (Akismet)
– Icoon plugin
– Bezoekers tellen met Analytics
– Nieuwsbrief aanmeldformulier
– Zoekmachine optimalisatie plugin
– Archief plugin
– Lijsten plugin
– Optimalisatie plugin
– Code plugin

Een aantal van deze plugins heb ik gedownload via de speciale plugin pagina van WordPress. Een paar plugins heb ik gekocht. Dit zijn de zogenaamde premium plugins.

Ik heb bijvoorbeeld de plugin gedownload waarmee ik lijsten kan maken voor een archiefpagina (bijvoorbeeld die met de interviews). Deze lijsten kun je helemaal aanpassen. Met de gratis plugin kun je 1 zo’n lijst maken. Met de premium plugin kun je zoveel lijsten maken als je zelf wilt.

Dat is dus het verdienmodel van bedrijven die plugins maken voor WordPress.

Een paar jaar geleden schreef ik een artikel met daarin een hele lijst met plugins voor WordPress, verdeeld in categorieën.

Terug naar de plugins. Allereerst ga je via het menu aan de linkerkant naar Plugins → Geïnstalleerde plugins.

Plugins - Geïnstalleerde plugins

Plugins → Geïnstalleerde plugins

Hier zie je een lijst staan met de standaard geïnstalleerde plugins. Dit zijn Akismet en Hello Dolly.

Standaard geïnstalleerde plugins in WordPress

Standaard geïnstalleerde plugins in WordPress

Hello Dolly doet verder niks, maar kun je aanzetten. Er komt dan elke keer als je inlogt een quote in je dashboard te staan. Akismet daarentegen is een belangrijke plugin. Hiermee kun je voorkomen dat je spam krijgt. Spam die geplaatst wordt als reactie op artikelen die je schrijft.

Door Akismet te activeren voorkom je een hele hoop ellende! Ik heb een apart artikel geschreven over het instellen van Akismet.

Een contactformulier plugin toevoegen aan je website
Stel je wilt een contactformulier. Dit mag een eenvoudige zijn. De eerste stap die je neemt is om er een op te zoeken via je WordPress website: Klik op Nieuwe plugin.

Je ziet nu een overzichtspagina met enkele uitgelichte plugins.

In de rechterbovenhoek ga je naar de zoekfunctie: Plugins zoeken.

Een plugin zoeken via de zoekfunctie

Een plugin zoeken via de zoekfunctie

In onderstaande video zie je de stappen die je moet nemen om een plugin te zoeken en toe te voegen aan je website:


Muziek: Bensound.com

Je ziet in de video dat er een code aan een pagina moet worden toegevoegd. Hier kom ik verderop in dit artikel nog op terug. Dan leer ik je hoe je een pagina moet maken. Je weet nu hoe je een plugin kunt toevoegen aan je WordPress website.

…naar boven…

Pagina’s en artikelen maken voor je website

Het belangrijkste aan je website zijn pagina’s en artikelen. Een pagina maak je om content in te plaatsen die vast blijft. Bijvoorbeeld je contactpagina of je ‘over mij’ pagina. Hier verandert in de loop van de tijd niet veel aan.

Artikelen zijn bedoeld als nieuwsberichten, blogberichten enzovoort. Hier kun je er regelmatig nieuwe van toevoegen of zaken die verouderd zijn weghalen.

Sinds versie 5.0 werkt WordPress met Gutenberg. Dat is een systeem waarbij je webpagina ingedeeld is in blokken.

Deze blokken bestaan bijvoorbeeld uit een blok met tekst, een afbeelding, een quote of een video.
Ze zijn onafhankelijk van elkaar te bewerken en bijvoorbeeld te voorzien van een andere achtergrondkleur of een andere plek.

Gutenberg editor in WordPress

Gutenberg editor in WordPress

Je kunt vanuit het menu een nieuw bericht of een nieuwe pagina aanmaken. Beiden ga je op dezelfde manier bewerken. Voor dit artikel laat ik zien hoe je een bericht maakt.

nieuw bericht of nieuwe pagina in WordPress

nieuw bericht of nieuwe pagina in WordPress

Het eerste wat je doet is een titel aanmaken. Dit kan gewoon een werktitel zijn. Je kunt altijd deze titel aanpassen. Doe je dit niet dan wordt je bericht opgeslagen als untitled en kun je later misschien niet meer terugvinden.

een titel toevoegen aan je WordPress bericht

een titel toevoegen aan je WordPress bericht

…naar boven…

De inhoud van een bericht maken en opmaken

Laten we eens verder gaan. Je hebt een stukje tekst getypt. Je zult zien dat wanneer je een regel overslaat, deze direct in een paragraaf verandert. Wanneer je in de betreffende paragraaf klikt verschijnt er een werklint met een aantal iconen. Deze herken je wellicht van een systeem als Microsoft Word

Werklint van Gutenberg in WordPress

Werklint van Gutenberg in WordPress

Je kunt ook een koptekst aanmaken (dat is dus een ander blok). Eers ga je naar de betreffende tekst en klik je op het paragraaf icoon.

Dan kun je op het verander icoon klikken

kiezen voor een koptekst

kiezen voor een koptekst

In dit geval kiezen we voor een koptekst. Daar staat de hoofdletter T voor als icoon.

Wanneer je daarop klikt dan kun je ook de grootte van de koptekst kiezen, in ons geval H3.

koptekst h3 kiezen

koptekst h3 kiezen

Je kunt tussen blokken een blok toevoegen. Bijvoorbeeld als je na het schrijven van een artikel een afbeelding wilt toevoegen tussendoor.

een extra blok tussenvoegen

een extra blok tussenvoegen

Een afbeelding invoegen

We kiezen ervoor om een afbeelding toe te voegen als extra blok.

een afbeelding toevoegen in een blok

een afbeelding toevoegen in een blok

Je krijgt dan de mogelijkheid om een afbeelding te uploaden, van een andere webpagina te gebruiken of uit de media bibliotheek te halen (daar komen de afbeeldingen te staan wanneer je deze upload.

Kies nu voor uploaden. Dat kan door een afbeelding vanaf je bureaublad naar de plek waar dit veld verschijnt te slepen. Of klik gewoon op uploaden.

afbeelding selecteren

afbeelding selecteren

En als dat goed gedaan is verschijnt de afbeelding in beeld en staat dit blok in je webpagina.

De afbeelding is geupload

De afbeelding is geupload

Je ziet dat er verschillende mogelijkheden zijn met de afbeelding. Je kunt deze links, of rechts plaatsen of centreren en er een onderschrift bij plaatsen.

Je ziet aan de rechterzijde dat je de afbeelding ook kunt voorzien van een alt tekst. Dit is alternatieve tekst om aan te geven wat er op een afbeelding te zien is (met name belangrijk voor zoekmachines).

Ook kun je de grootte veranderen.

afbeelding bewerken

afbeelding bewerken

Je ziet, er is veel mogelijk met blokken. Het voert te ver om alles wat in Gutenberg kan in dit artikel neer te schrijven. Ongetwijfeld maak ik hier nog een uitgebreid artikel over. Voor nu laten we het hierbij.

Het is vooral belangrijk te experimenteren en artikelen te gaan schrijven. Dan leer je er echt mee werken.

Er zijn mensen die liever werken met de klassieke editor van WordPress. Er is een plugin beschikbaar die ervoor zorgt dat dit kan. De ervaring leert echter dat nieuwe dingen even tijd nodig hebben maar dat op termijn je niet meer anders wilt!

klassieke editor WordPress

klassieke editor WordPress


…naar boven…

Hoe maak je een menu voor je website?

In het linkermenu, bij weergave, kun je ook een menu maken voor je website. Navigatie voor je website is erg belangrijk. Daarmee stuur je je bezoekers de weg.

Eerst ga je naar ‘weergave‘ en dan klik je op Menu's.

Weergave naar menu

Weergave naar menu

Daar is op dit moment nog niets aangemaakt. Het thema van je website moet voorzien zijn van een of meerdere locaties waar je een menu kunt plaatsen.

Eerst maak je een menu aan, daarna zet je dit menu op een locatie.

Menu aanmaken, geef het een naam

Menu aanmaken, geef het een naam

Je slaat vervolgens het menu op en dan kun je er pagina’s aan toevoegen.

menu opslaan en een locatie toevoegen

menu opslaan en een locatie toevoegen

Een menu kan bestaan uit een aantal pagina’s die je hebt aangemaakt.

pagina toevoegen aan menu

pagina toevoegen aan menu

Maar je kunt ook een menu maken van bijvoorbeeld de categorieën die je hebt. Het is ook mogelijk om een externe link op te nemen in je menu (bijvoorbeeld naar je Facebook pagina).

url toevoegen aan menu

url toevoegen aan menu

Heb je het menu opgeslagen dan verschijnt het in het thema op de betreffende plek op je website in beeld.

menu op de website

menu op de website

…naar boven…

Nog 10 handige tips om je website af te maken

Tot nu toe hebben we de basis behandeld van alles wat nodig is om je website te maken met WordPress. Nu ga ik nog in op een aantal zaken die je kunt aanpassen in WordPress vanuit het dashboard.

Updaten van je WordPress installatie

Elke paar weken verschijnt er wel een nieuwe kleine update van WordPress en ook je plugins en je thema’s worden regelmatig of af en toe voorzien van een update. Ik raad je aan om deze updates altijd, zo snel mogelijk te installeren. Updates houden je website veilig. Veel updates zijn bedoeld om lekken in het systeem te repareren zodat kwaadwillenden niet in je systeem kunnen komen.

Hoe langer je hiermee wacht hoe kwetsbaarder je WordPress systeem wordt!

Updaten is een kleine moeite. Sowieso zie je op de voorpagina van je dashboard een melding staan dat een update van WordPress nodig is.

WordPress bijwerken naar de laatste versie is altijd een goed idee!

WordPress bijwerken naar de laatste versie is altijd een goed idee!

Tevens zie je achter plugins een 1 verschijnen op het moment dat er daar een update nodig is.

Wanneer je vanuit Dashboard > Updates naar de pagina met WordPress bijwerken gaat, krijg je een overzicht van alle updates die plaats moeten vinden. Je doet er goed aan om een backup te maken van de huidige installatie (waarover zometeen meer). Heel soms gaat er iets mis en dan kun je deze backup terugzetten.

De nieuwe versie van WordPress kun je met een druk op de knop installeren, even geduld hebben en alles is gereed.

Nieuwe versies van plugins installeer je door deze aan te vinken en alles te updaten. Dat gaat dan achter elkaar door en dan staan de nieuwste versies in je website.

…naar boven…

Backups maken van je website

Een backup maken van je website is handig omdat er wel eens iets mis kan gaan. Bijvoorbeeld door een update of dat jij iets fout doet. Meestal maakt het hostingbedrijf updates van jouw website. Maar je kunt dit zelf ook doen met bijvoorbeeld een (betaalde) plugin of via het beheersysteem van je website.

Een goede plugin hiervoor is iThemes Security Backupbuddy. De backups kun je zelfs verplaatsen naar een nieuw hostingbedrijf en daar je nieuwe website starten.

…naar boven…

Bezoekers tellen

Via Google analytics kun je bezoekers tellen. Je maakt, bijvoorbeeld via je Gmail, een account aan bij Google analytics en dan moet je daar een property en een weergave aanmaken. Als je dat gedaan hebt dan download je wederom een plugin. Deze keer Monsterinsights. De gratis versie is prima te gebruiken om je bezoekers te tellen.

Deze plugin koppel je aan je Google analytics account om te laten werken op je website.

…naar boven…

Van WordPress.com naar je eigen installatie

Als je al eens een blog bent begonnen op WordPress.com en je wilt toch verder met je eigen installatie van WordPress, dan kun je je artikelen en pagina’s vanuit WordPress.com exporteren naar een zogenaamd .xml bestand.

Kies eerst voor exporteren in het menu van je WordPress.com website

kies voor exporteren in het menu van je wordpress.com website

kies voor exporteren in het menu van je wordpress.com website

Vervolgens kies je voor de gratis export functie. Hier gaan we dus geen 129 euro voor betalen!!

Exportfunctie in WordPress.com activeren, gratis!

Exportfunctie in WordPress.com activeren, gratis!

Start het exporteren

exporteren starten

exporteren starten

Er wordt een bestand gemaakt welke je terug kunt vinden in je map downloads of op je bureaublad.

xml bestand op je bureaublad

xml bestand op je bureaublad

Dit bestand kun je weer importeren in je nieuwe WordPress website. Kies in het menu van je nieuwe WordPress installatie voor gereedschap en dan voor importeren.

Hulpmiddelen en dan importeren in WordPress

Hulpmiddelen en dan importeren in WordPress

Daarna ga je de importeerfunctie activeren en uitvoeren

Voer de WordPress importeren functie uit

Voer de WordPress importeren functie uit

Kies hiervoor het .xml bestand wat je aangemaakt hebt en klik op bestand uploaden en importeren.

Bestand kiezen voor importeren

Bestand kiezen voor importeren

Je kunt nog rollen toekennen en bijlages importeren

auteurs en bijlagen

auteurs en bijlagen importeren

En dan ben je klaar. Dat was alles…

Klaar met importeren

Klaar met importeren

…naar boven…

Je profiel bewerken

In WordPress heb je de mogelijkheid om je eigen profiel te bewerken. Wanneer je ingelogd bent in het Dashboard en je bekijkt je website, dan zie je bovenaan een balk staan om weer naar het dashboard te kunnen.

visuele toolbar als je bent ingelogd

visuele toolbar als je bent ingelogd

Hiervoor ga je naar Gebruikers > Je profiel.

Je krijgt dan jouw profiel te zien waar je aanpassingen kunt doen.

Je kunt hier de visuele toolbar uitzetten.

de profielpagina waar je de toolbar uit kunt zetten en meer aanpassingen kunt doen

de profielpagina waar je de toolbar uit kunt zetten en meer aanpassingen kunt doen

Je kunt een andere schermnaam aanmaken. En je kunt een korte biografie schrijven over jezelf.
Deze informatie wordt door sommige thema’s gebruikt om weer te geven onder een artikel wat je hebt geschreven.

Je kunt ook een nieuw wachtwoord aanmaken.
…naar boven…

Instellingen beheren

Op de pagina instellingen kun je een nieuwe naam geven aan je site, een ondertitel invoeren.
Daarnaast kun je een WordPress URL en een Siteadres ingeven. Ik raad je aan hier niets mee te doen. Ook niet als je denkt, ik heb een nieuwe domeinnaam en ik wil alles daar neerzetten, weet je wat ik verander de link daar. Dit gebeurt regelmatig en dan kun je nergens meer bij. Gebruik dit alleen als je weet wat je doet!

Andere instellingen die je hier kunt uitvoeren is het veranderen van de datum- en tijdnotatie.

…naar boven…

Een Gravatar maken

Als je een foto ziet wanneer iemand een reactie geeft, of je wilt zelf een eigen foto rechtsboven in beeld dan moet je een Gravatar aanmaken.

Dat kan op de website gravatar.com

1. Ga naar de Gravatar website. (https://nl.gravatar.com/)
2. Klik daar op “Create your own Gravatar“.
3. Er wordt gevraagd naar je WordPress.com account. Heb je dat nog niet dan kun je het aanmaken
4. Je kunt ook je Google account gebruiken
5. Ga naar “Manage My Gravatars” en klik op “Voeg een nieuwe afbeelding toe”.
6. Je bent klaar voor het gebruik van je Gravatar!

…naar boven…

Reacties beheren

Er komt een moment dat je via de mail een berichtje krijgt dat je een reactie hebt ontvangen. Via de mail krijg je een link naar je account waar je deze reacties moet goedkeuren. Een goede gewoonte is om dit vlot te doen.

Je kunt reacties weigeren, goedkeuren, aan spam toevoegen, bewerken en in de prullenbak stoppen. Aan jou de keuze!

Tenslotte

Er is nog veel te leren over WordPress. Ik heb je in dit artikel de basis verteld. Doe er je voordeel mee. Stuur een mail als je vragen hebt. Leren werken met WordPress is vooral doen! Ga er mee aan de slag. Probeer dingen uit. Kijk wat lukt. Gaat iets verkeerd, begin opnieuw. Alleen maar lezen is niet genoeg! Werk er aan!

Heel veel succes met je eigen WordPress website.

Hieronder nog een rijtje met artikelen die ook gaan over WordPress.
[ultimate_post_list_pro id=”943825″]

…naar boven…

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Nilda schreef:

    Deze gids heb ik nodig om mijn website laten maken met wordpress. Ik heb de stappen goed doorgenomen en ga nu aan de slag. Kan echt niet wachten tot ik mijn Eigen website hebt.

  1. 1 mei 2020

    […] Website Maken Met WordPress, de complete gids […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *