Website in HTML, of aan de slag met WordPress?

Wordpress of HTML?Veel bezoekers die op HTML-site komen willen een website. Deze website moet dan zelf gemaakt worden.

Echter, als beginner loop je tegen het ‘probleem’ aan dat je niet precies weet waar je moet beginnen en waar je dan mee aan de slag moet.

HTML en CSS leren is natuurlijk optie nummer 1, maar wat als je helemaal geen tijd hebt om dit te leren. Stel dat je volgende week al een website online wilt hebben.

In 10 minuten online

WordPress is in dat geval een handige mogelijkheid. Het biedt je een manier om binnen 10 minuten een website online te hebben en vervolgens kun je aan de slag met het verder werken aan deze website. Enige kennis van HTML en CSS kun je dan opdoen gaandeweg het verder werken aan deze website.

Je start met een eenvoudig WordPress thema en al doende koop je bijvoorbeeld een thema, of ga je er zelf een maken.

Voordeel hiervan is dat je direct content aan je website kunt toevoegen die geïndexeerd kan worden door zoekmachines. Dit is belangrijker dan het hebben van een goede layout, hoe interessant je dat zelf ook mag vinden.

WordPress en kennis van HTML en CSS

Ik ben zelf menigeen aan het adviseren om te starten met een WordPress website en de basis te leren van HTML en CSS om wel te weten waar je mee bezig bent.

Naast deze basis van HTML en CSS is enige kennis van zoekmachine optimalisatie ook wel erg handig. Je weet dan waar je op moet letten als je de website aan het opbouwen bent.

Niet voor niks ligt de inhoud van HTML-site de laatste jaren meer op deze zaken en wat minder op de technische kant van een website.

Met WordPress kun je meer dan een simpele website opzetten en dat met beperkte technische kennis.

Je kunt er een statische website van maken.

Je kunt er een weblog of nieuwswebsite van maken.

Je kunt er tegenwoordig een webwinkel mee maken, al is de vraag of je dat met een WordPress plugin moet doen, maar dat terzijde.

Je kunt er een forum mee opzetten en zo zijn er nog veel meer oneindige mogelijkheden te vinden.

Zelf een CMS maken?

Menigeen die dit leest zal tegenwerpen dat het zelf maken van een systeem zoals WordPress, veel leuker is.

Natuurlijk voor de echte technische mensen, zeker doen, maar juist voor de mensen die een website willen en zich minder met de techniek bezig willen houden, start met WordPress en zet een website op zoals je die voor ogen hebt en ga niet eerst maanden leren om HTML en CSS te doorgronden…

Cursus WordPress

Binnenkort lanceer ik een nieuwe cursus. Je raadt het al, het gaat over de ins en outs van WordPress.

Het is een cursus voor iedereen die aan de slag wil om een website te gaan maken met WordPress. Van de installatie, tot het zelf maken van templates, alles komt aan de orde.

Vanaf 1 september gaat de cursus online. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief wordt je natuurlijk op de hoogte gehouden van de lancering!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. Wouter J schreef:

  Voor een wordpress template is alleen basis HTML en CSS echt niet voldoende. Door die vreselijke spaghetti code heb je in WP ook nog eens PHP nodig…

  Tevens denk ik dat er hier veel te makkelijk gedaan wordt over HTML en CSS. Zo'n 90% van de webdesigners denkt er te makkelijk over en weet niet eens wat semantiek is en dat HTML daar eigenlijk alleen om draait. Echt HTML kunnen duurt jaren.

  Zelf CMS maken? Nooit doen. Open-source systemen zijn uitgebreider, makkelijker te uitbreiden, veiliger en je hebt veel meer support.

 2. Herman schreef:

  Het begint een hype te worden, dat een website met WordPress eenvoudig te maken is. Ja, vele hosting bedrijven zetten voor je een WordPress website op. Maar dan als er iets fout, en dat kan snel gaan, ben je een vakman nodig.
  Ik ken vele voorbeelden, die in de problemen zijn gekomenen en alsnog veel geld moesten besteden om online te kunnen blijven.
  Mijn advies neem een http://www.jimdo.com website.
  Even vooraf, ik heb geen enkel belang in Jimdo. Voor 60 euro heb je een cloud system, waar "niets" fout kan gaan. Om zakelijk je op nette presenteren is dat niet veel. Zo niet ervaar dan maar als het fout gaat.

 3. Ik heb zelf geen verstand van HTML. Dus ik vind wordpress een geweldig programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *