Responsive webdesign, wat is dat eigenlijk?

Tegenwoordig browsen mensen op allerlei manieren op het internet. Meer en meer mobiel. We zijn in de afgelopen jaren getuige geweest van de geboorte en ontwikkeling van allerlei apparaten, smartphones, Tablets en meer.

Dit heeft geleid tot een vraag naar designers die nieuwe manieren konden bedenken om websites te maken die niet alleen toegankelijk zijn voor computer beeldschermen, maar ook voor al deze nieuwe apparaten.

Webdesign voor ieder apparaat en resolutie?

Het zou praktisch natuurlijk ondoenlijk zijn om bij de komst van een nieuw apparaat een nieuwe, aparte, website te maken. Webdesign en ontwikkeling wordt echter lastiger met al deze nieuwe resoluties en schermen die ieder apparaat weer heeft.

Responsive webdesign is een webdevelopment techniek dat het beeld schetst dat een design op een of andere manier in verschillende formaten, op verschillende apparaten te zien is. Het design past zich als het ware aan, aan de op dat moment gebruikte resolutie.

Responsive webdesign

Lees verderResponsive webdesign, wat is dat eigenlijk?

Vaardigheden van een top grafisch ontwerper

Geschreven door Unicum Communicatie
Wanneer ben je een top grafisch ontwerper? Grafisch ontwerpen is een moeilijk beroep waarbij intelligentie, kennis, talent en vaardigheid nodig zijn. Grafisch ontwerpers zijn mensen, die werken met beelden, woorden en media. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van geavanceerde technologie om visuele en multimediale presentaties te maken. Een grafisch ontwerper moet technologie, kunst, business en interpersoonlijke relaties beheren om te slagen.

Lees verderVaardigheden van een top grafisch ontwerper

Webdesign en tijd

De laatste dagen heb ik een aantal opdrachten binnen gekregen die met redelijke spoed afgerond moeten worden. Omdat ik ook een gewone baan heb naast mijn werkzaamheden als webdesigner en schrijver van HTML-site is het wel eens lastig om je tijd goed in te delen. Daarnaast wil ik ook de website zelf en de andere websites waar ik een aandeel in heb niet laten verslonzen. Hoe ik dat aanpak? Hier wat suggesties.

Lees verderWebdesign en tijd

Een website maken, wat is het doel?

Als je een opdracht krijgt om een website voor een ander te maken is dat een leuke uitdaging. Je begint er vol enthousiasme aan, maar op een gegeven moment loop je vast. Hoe moet je nu verder? Hoe zorg je dat je een doel hebt waar de website aan moet voldoen.

Hier heb ik een vijftal vragen voor je die je met de opdrachtgever zou moeten doornemen voordat je begint met het bouwen van een website. Deze vragen doornemen voorkomt een hoop vertraging en onduidelijkheid.

Lees verderEen website maken, wat is het doel?

Je eigen website? Neem het serieus!

De laatste weken krijg ik veel aanvragen binnen van mensen die hun site willen laten bekijken, waar ik dan weer een review over maak. Nu was ik de lijst eens aan het doornemen en het is opvallend dat er zoveel kwalitatief matige websites tussen zitten. Blijkbaar zijn mensen die een eigen website maken niet voldoende in staat om dit als een serieuze bezigheid te beschouwen.

Wat bedoel ik daar nu mee?

Lees verderJe eigen website? Neem het serieus!

webdesign