Waarom zou je HTML moeten leren?

cursus htmlTegenwoordig is het mogelijk om je website te maken zonder ook maar enig benul te hebben van HTML en CSS. Waarom zou je dat dan nog leren, je hebt dat toch helemaal niet meer nodig? In dit artikel wil ik je toch wat redenen geven waarom je enige basiskennis van HTML en CSS onontbeerlijk is, ook al gebruik je een systeem als WordPress, blogger, iWeb of zelfs kant en klaar ontworpen websites die voldoen aan de standaarden.

Ik ben geen automonteur

Toen ik mijn eerste autorijles kreeg wist ik eigenlijk niets van auto’s. Een van de onderdelen is dat je toch enkele onderdelen onder de motorkap kunt benoemen. Zo moet je weten waar de olie bijgevuld kan worden en waar bijvoorbeeld de koelvloeistof zit. Moet ik dan meteen een hele auto kunnen repareren? Nee natuurlijk niet, maar het zelf vervangen van een lekke band is wel handig.

Kennis van HTML

Zo is het ook met kennis van HTML en CSS. Als je daar niets van weet en je hebt een keer een probleem dan zul je direct je toevlucht moeten nemen tot een ander. Natuurlijk zijn er genoeg vriendelijke mensen die je willen helpen, maar waarom zou je niet zelf wat willen weten?

Zelf aanpassingen doen

Zo kun je met kennis van HTML zelf aanpassingen doen in de code. Als je bijvoorbeeld advertenties wilt gaan plaatsen op je site krijg je meestal code aangeleverd die je moet toevoegen. Als je statistieken wilt meten kun je dat doen met Google Analytics, ook dan moet je code aan de website toevoegen.

Naast gemak heeft het werken met code ook als voordeel dat je veel gemakkelijker je website kunt optimaliseren voor een zoekmachine. Je hoeft daarvoor maar enkele aanpassingen te doen in je code en je bent alweer een hele stap verder in een goede plek op bijvoorbeeld Google.

Geen expert, maar weten wat je doet

Nu hoef je van mij geen code expert te worden, net zoals ik geen automonteur ben geworden. Maar ik kan wel olie verversen, een band verwisselen en ik weet waar ik koelvloeistof moet bijvullen.

Cursus HTML

ik heb een cursus gemaakt waarin ik je de basis van HTML en CSS leer. Deze cursus helpt je om op een eenvoudige manier te begrijpen hoe een website in elkaar zit. Als extra heb ik in het derde blok van de cursus ook nog aandacht voor marketing van je website.
Lees meer over deze cursus.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

7 reacties

  • Bjorn Simmering schreef:

   Ik heb de afgelopen tijd artikelen geschreven over twitter, reclame maken, tijd indelen, een sitecheck en over een wedstrijd, dus ik schrijf wel over meer. Dit is bedoeld voor iemand die nieuw op de site komt en wellicht bekend wil worden met html en de cursus die ik geef.
   Wellicht ben jij het daar niet mee eens, maar gelukkig mag ik zelf weten wat ik schrijf 🙂

 1. Thijs schreef:

  Hoi hoi,

  Goed artikel, en zeker interessant voor de beginnende webdesigner.

  Is de cursus daadwerkelijk vergelijkbaar met bv. die van de NTI/NHA/LOI?

  Je geeft in je artikel aan dat dergelijke cursussen rond de 300 euro kosten, maar als je kijkt bij bv. de NHA, dan betaald men 199 euro inclusief persoonlijke begeleiding.

  Dat is natuurlijk vele malen meer dan wat men voor deze cursus betaald.
  Gezien het feit dat je eerst 141 euro vroeg, vraag ik me dus af, of deze cursus te vergelijken valt met bv. die van de NHA e.d.

  Maar ik kan dit alternatief zeker wel waarderen.

  Keep up the good work.

 2. admin schreef:

  Hallo Thijs, bedankt voor je opmerking. De NHA is inderdaad goedkoper geworden. Ik heb de cursus van hen nooit gedaan, maar ik probeer wel een zo goed mogelijke cursus voor weinig geld te leveren. Ik heb zo goed mogelijk getracht om een complete cursus te maken. Ik krijg geen klachten van cursisten dat het tegenvalt, mocht dat echter zo zijn dan heb je recht op je geld terug binnen 14 dagen, je kunt de eerste drie lessen dus zonder probleem proberen en dan je geld terug vragen als je het niks vindt.

 3. veldesign schreef:

  Hallo,

  ik heb cursussen gevolgd bij loi,nti en nu op dit moment bij de nha.
  De cursus webdesign bij deze opleiders is niet echt duur maar de vervolgcursussen zijn best wel duur daar bedoel ik mee dreamweaver, flash etc.
  Qua uitleg en cursusinhoud zijn de duurdere cursussen toch wel serieuzer.
  Dus de prijs van de cursus valt bij bjorn best wel mee.

 4. Frankie schreef:

  Hoi iedereen,

  ik heb de cursus bij NHA gevolgd (in Belgie) en vind het niveau niet slecht maar de begeleiding was bedroevend en dan druk ik me nog zacht uit. Ben het absoluut eens met de stelling dat je maar beter html en css kunt.
  Volg nu dreamweaver via avondles en ben de enige die html en css onder de knie heeft en dat kun je merken.

 1. 27 november 2010

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door bjornsimmering, Bjorn Simmering. Bjorn Simmering heeft gezegd: HTML leren? Waarom zou je? http://t.co/ldNAT0e via @htmlsite […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *