Waarom zou ik dagelijks bloggen?

In het laatste artikel van de serie over mijzelf ga ik het vandaag hebben over de verandering die ik heb doorgemaakt, van af en toe een artikel schrijven naar dagelijks schrijven. Wat ligt daaraan ten grondslag en hoe hou ik dat vol, en tenslotte, heeft dat wel nut?

In de eerste jaren dat html-site.nl online was schreef ik op niet-regelmatige basis een artikel. Soms drie keer per week, soms een maand niet. Ondanks dat bleken de artikelen die ik schreef toch wel interessant genoeg te zijn en groeide html-site.nl.

Ik heb wat probeersels gehad, de ene keer door nieuwsberichten te plaatsen, de andere keer door alleen over het forum te schrijven, maar dit bleek steeds een verkeerde invalshoek te zijn. Met name omdat het steeds gaat om niet unieke content. Het was wel mijn eigen werk, maar steeds verwoordde ik wat anderen hadden bedacht of geschreven.

Ik merkte dat met name artikelen die of inhoudelijk een duidelijk antwoord op vragen gaf, of een heel specifiek uniek karakter hadden het beste scoorden in de bezoekersaantallen. Voorbeelden: Duidelijk inhoudelijke antwoorden op een vraag wordt gegeven in het artikel ‘Website maken voor beginners’. Een artikel met een specifiek uniek karakter was ‘Hoe maak je een slechte website?’.

Op een gegeven moment kwam ik op een Engelstalig pdf-document tegen wat ik heb gelezen en waarin een hoop antwoorden stonden op vragen die ik mezelf stelde. Ik overwoog soms de boel te verkopen en ermee te stoppen, op andere momenten wilde ik het bloggen laten voor wat het was, maar dit document, de Blog profit blue print, gaf me een aantal inzichten.

1. Geld verdienen met bloggen is mogelijk
2. Dagelijks artikelen schrijven is de basis voor succes
3. Zorg dat je een expert wordt in een bepaald niche
4. Wordt een herkenbaar gezicht, persoon voor je lezers
5. Zet door!

Hierdoor kwam de omslag. Ik besloot hier gevolg aan te geven en dagelijks te gaan bloggen. Daar omheen maakte ik een visie voor de website, wat jezelf als blogger meer houvast geeft. Zo richt ik me in de eerste plaats op beginners en ‘beetje gevorderden’, maar ga ik me niet bezighouden met allerlei ingewikkelde zaken, daar heb ik geen of te weinig verstand van, ik wil me richten op mensen die nog geen website kunnen bouwen. Hen heb ik wat te bieden, namelijk mijn expertise.

Het dagelijks bloggen was een week pittig, maar dan ga je merken dat het resultaat levert. Zo vergeleek ik de aantallen bezoekers niet met vorige maand, maar met dezelfde periode een jaar geleden en dan heb ik ongeveer 23% meer bezoekers. (De zomermaanden zijn altijd minder dan de wintermaanden, vandaar dat je naar mijn idee altijd moet vergelijken met dezelfde maand een jaar eerder wil je de echte verschillen zien.)

Dagelijks bloggen doe ik op een vast moment. Namelijk ’s avonds tussen tien en twaalf. Dan ben ik op mijn best en lever ik het beste wat ik kan. Nu ik dat gewoon in mijn systeem heb zitten werkt dat erg goed. Van 10 tot half elf lees ik wat artikelen en doe ik ideeen op, om half elf schrijf ik steevast een artikel, soms voor de volgende dag, soms voor een paar dagen. Om elf uur zoek ik plaatjes en doe ik een ‘rondje langs de velden’ en om half twaalf stop ik er ongeveer mee.

Op deze manier is het prima vol te houden, zeker als je al fietsend naar je werk gaat en ondertussen ideeen opdoet voor de blog van die dag. Ik zet opgekomen plannen even op mijn ipod touch, zodat ik ze niet vergeet. En ziedaar een werkdag van een blogger. Mooi toch!

Dat was in het kort een stukje levensverhaal van mijzelf. Hopelijk heb je er ook wat aan voor jouw blog. Vragen stellen staat vrij, het forum is er voor de technische vragen, maar andere vragen stel je maar gewoon via de mail, of reageer eens op een blogbericht.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. Hendrik-Jan schreef:

  Ik blog dagelijks sinds oktober 2007, met een dip in 2009 en begin dit jaar. Daarna ben ik weer frequent dagelijks gaan bloggen en merkte dat het direct invloed had op het bezoek. Daarnaast helpt het ook je website technisch goed in te richten. Zo heeft een korte inleiding op de homepage en daarna verder klikken om verder te lezen, een enorm positieve invloed gehad op het bezoek.

  Waardevolle content is hierbij het belangrijkste. Vooral kleine niches en wetenswaardigheden (positief of negatief) werken ontzettend goed. Lees de top 10 van artikelen: http://hendrik-jandewit.blogspot.com/2010/05/de-10-populairste-artikelen-van-deze.html

 2. Rob schreef:

  Je hebt gelijk Bjorn, het over jezelf vertellen is op de één of andere manier een belangrijk iets.
  Het geeft een persoonlijke draai die zegt dat ook achter de Html-site maar een gewoon mens schuilt met een doel.
  In dit geval het zelfde doel als ik namelijk mensen helpen en inderdaad dan vooral de beginners.
  Dit had ik al eerder gedaan met Tang Soo Do en daar heb ik hele goede ervaringen meer op gedaan en veel mensen mee leren kennen.
  Het geld verdienen met de site boeit mij niet zo maar wie weet komt dat nog.
  Ik gebruik nu Dreamweaver CS5 maar je hebt mij nieuwsgierig gemaakt voor WordPress alleen weet ik nu niet wat ik het beste kan gebruiken?

 3. Chelsea Bosters schreef:

  Je hebt zeker gelijk. Al is het voor mij niet mogelijk om elke dag een blog te schrijven, elke week 1 kwalitatief goede is voldoende. Op http://www.chelseabosters.nl werk ik ook met diverse bekende gastbloggers en daardoor worden er meerdere blogs per week geplaatst wat natuurlijk positief is. Hoe 'verser' je content, hoe beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *