Waarom is mijn site niet succesvol?
Als je een site hebt of wilt gaan maken, dan wil je dat je een succesvolle site hebt. Een succesvolle site, is een website met veel bezoekers, veel reacties op je artikelen en enthousiaste gebruikers op een forum.
Voor de meeste webmasters lukt dat allemaal niet echt goed en de vraag is waardoor dat komt. Ik denk dat er een paar voorname redenen zijn waarom veel sites niet echt succesvol worden en dat het aan de andere kant goed mogelijk is dat je site wel succesvol wordt.
Geen goede content
Het eerste probleem is het missen van goede content. Er is zoveel aanbod op het internet dat je content, je inhoud wel een beetje onderscheidend moet zijn. Het zoveelste artikel over hetzelfde onderwerp, daar zit niemand op te wachten. Nee jouw artikelen moeten iets extra’s te bieden hebben en op de meeste websites is dat helaas niet het geval.
Wat is goede content dan wel? Eigenlijk zijn daar een paar voorwaarden voor te bedenken. Ten eerste moet het artikel, de inhoud een vraag beantwoorden waar anderen naar op zoek zijn. Dat kan letterlijk in een ‘hoe doe ik’ artikel. Maar het kan ook indirect zijn door bijvoorbeeld een review van een boek te schrijven, waarbij dat boek antwoord geeft op vragen.
Ten tweede moet een bezoeker het idee hebben dat de schrijver weet waar hij het over heeft. Er zijn veel pogingen gedaan om een website te maken over geld verdienen op het internet, maar als dat gedaan wordt door iemand die niet weet waar hij het over heeft, leer je er weinig van en ga je er zeker geen voorbeeld aan nemen.
Ten derde moet de bezoeker het idee hebben dat zijn vraag simpel en eenvoudig beantwoord is, hij hoeft er niet teveel voor te doen. Dat betekent dat jij als webmaster dat werk wel moet doen. Een stappenplan om een bepaalde webwinkel in te richten helpt heel wat mensen op weg. Laat maar zien hoe dat dan moet.
Geen bereik naar bezoekers
Volgende probleem, er komen geen bezoekers omdat ze niet worden bereikt. Er moet wat aan marketing worden gedaan en daar ontbreekt het aan bij de meeste webmasters. Ze maken zich druk om hun eigen website, kijken regelmatig hun statistieken na, lezen wat mailtjes en dat is het dan.
Marketing begint bij het contact leggen met anderen, medewebmasters, bezoekers en eventuele bezoekers. Hierbij ligt het initiatief bij jezelf. Ga niet direct je product of je website verkopen, begin met het leggen van contacten door op andere blogs reacties te geven. Door in forums goede antwoorden te geven, dat soort zaken.
Daarmee zorg je ervoor dat mensen je gaan kennen. Als je antwoord geeft op vragen, komen ze terug voor andere zaken. Dat geldt ook voor email. En daarbij steek ik hand in eigen boezem, want hierin schiet ik hopeloos tekort, maar waarom niet een enthousiaste mail naar iemand die een vraag stelt of een opmerking geeft per mail. Succes gegarandeerd!
Ga ervoor!
Succes of falen heeft veel te maken met ervoor willen gaan. Halfslachtig een website onderhouden heeft uiteindelijk een negatief effect. Er gewoon voor gaan er er wat van willen maken is de helft van de winst, maar ga er dan ook echt voor en kies bewust een periode van een half jaar om te ontdekken of het succesvol kan gaan worden. Met bovenstaande tips in het achterhoofd moet het lukken.
Veel Succes, Bjorn Simmering
Stel bezoekers aantallen, zeker in het begin, niet als doel.
Een doel kan zijn: leren schrijven, experimenteren met internet, zie een website als naslagwerk voor jezelf.
Werk wel regelmatig je pagina bij.
Bezoekers zullen komen, wees geduldig.
Extra “kwaliteit” content is goed voor alle soorten websites. Ik zou graag willen zien datt webwinkels een extra service gaan leveren die dieper in gaat op hun eigen producten. Verkopers dragen vaak zoveel kennis met zich mee, maar gebruiken dit niet of nauwelijks. Dit kan leiden tot extra bezoekers die ze anders misschien nooit gekregen zouden hebben.
Hallo Bjorn,
ik kwam op deze site door een tip van one.com .
Ik had hun namelijk in een live chat de vraag voor gelegd,”hoe is het mogelijk dat wanneer ik in het bewerkings programma afbeeldingen op m’n linker sidebar plaats mooi gerangschikt van boven naar beneden dan opsla en als ik dan uiteindelijk op de site kijk ze allemaal opgepropt boven aan staan met onderaan een heel leeg veld”.
Hierop konden ze me geen uitleg geven, maar verwezen mij naar jouw site.
Het zou iets met verschil in browser’s te maken hebben en met php code ???? voor mij allemaal abacadabra,zo kan ik ook geen bezoekers teller op m’n site krijgen alleen een teller dus,statistieken heb ik wel.
Moet je trouwens nageven dat hier op jouw site grappige maar vooral leerzame dingen opstaan, mij compliment hier voor.
Vr.gr. Jan Stoffers Eelde.
Hallo,
Het is voor mij nog een beetje abra cadabra!
Ben pas begonnen met mijn webwinkel http://www.menslifestyle.nl ik zit in een startfase en vraag mij inderdaad af hoe ik bekendheid moet geven aan mijn webwinkel.
Ik weet dat ik zeker in het begin niet te veel moet verwachten.
Helpt het bijvoorbeeld om een forum of gastenboek te integreren op de website??
Vr. Gr. Jo
Ik zou niet kiezen voor een gastenboek of forum, dan ben je afhankelijk van input van anderen, kies er dan voor om een blog te koppelen aan je webwinkel waarbij je door middel van nieuwe ontwikkelingen waar je over schrijft bezoekers gaat trekken die dan direct door kunnen naar je website. Een twitteraccount is ook een extra onderdeel, waarmee je nieuwtjes over je website of over je te verkopen producten kunt delen met de wereld.
Binnenkort start er een nieuw coachingsprogramma waarin al deze aspecten besproken gaan worden. Als je interesse hebt neem dan even contact met me op webmaster@html-site.nl
Hallo Bjorn,
Dank voor je reactie. Ik ga over de coaching nadenken.
Met vriendelijke groet,
Jo Jaeqx