Voordat je begint…

Voordat je ook maar begint met het maken van een website en je ook maar een html-code hebt getypt zijn er een aantal zaken waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. We willen nu eens kijken naar hou je een start maakt met je website. We gaan er van uit dat je een idee hebt. Het gaat nu om het vormgeven.

We kunnen je aanraden om deze pagina maar eens uit te printen. Niet omdat we printerbouwers willen sponsoren, maar omdat we de computer eens opzij zetten. Het is namelijk handig om eerst eens gewoon ouderwets pen en papier te pakken.

Een storyboard of een diagram is vaak een handig hulpmiddel om informatie te ordenen. ga eens op papier een schets maken van hoe de indeling van je site moet gaan worden. Dat het eindresultaat anders zal zijn, maakt op zich niet uit, maar vaak onstaan hier de beste ideeen. kun je nu echt niet zonder een computer werken, maak dan gebruik van een tekenprogramma op de computer zoals paint shop pro of Fireworks. Hiermee kun je ook je schetsje maken.
Vervolgens is het handig om je content te gaan verzamelen. ga teksten en artikelen schrijven voor je pagina. Op html-site staan ook waardevolle tips om je artikelen te schrijven. Zorg dat de informatie er toe doet. zet niet iets in een artikel om het artikel te vullen. Ga op zoek naar plaatje die er ook bij kunnen. Vervolgens kun je aan de hand van de schets een invulling gaan bedenken voor je website. Wat komt waar te staan? waar zet je plaatjes. Hoe komt het geheel er uit te zien, hoe ziet een los artikel of een vervolgpagina eruit? Allemaal vragen waar je je antwoord van te voren voor klaar moet hebben liggen. Pas dan ga je bouwen. Aanpassingen komen er genoeg, maar de opzet is aanwezig.

De volgende zaken moet je zeker een plekje geven op je website:

– Duidelijke en consistente navigatie, dus steeds op dezelfde plek en op dezelfde manier een menu.
– Een link naar de pagina waar bezoekers contact kunnen opnemen.
– Alle links moeten werken.
– Een duidelijk logo, die voorzien is van een link naar de homepagina.
– Bij een wat meer uitgebreide pagina een zoekveld.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *