Video – HTML voor beginners deel 1

HTML is de opmaaktaal voor iedere website. Of deze er nu saai uitziet of gebruik maakt van allerlei ingewikkelde applicaties, iedere website heeft HTML nodig. In combinatie met CSS is er heel veel mogelijk. HTML5 maakt de mogelijkheden wellicht nog groter, zeker in combinatie met CSS3.
HTML is niet moeilijk om te leren, maar je moet wel weten hoe je er mee aan het werk gaat. In deze eerste video ga ik het hebben over de software die je kunt gebruiken voor het bouwen van een website. Daarnaast introduceer ik je in de geheimen van HTML en CSS.

Ook nu weer hoop ik een serie te maken van video’s, speciaal voor beginners.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=UgeiA5gCJ1c

Links:
W3C
Apple iWeb
Swiftysite
HTML-kit
Notepad++
Textwrangler/ BBEdit
Adobe Dreamweaver
Cursus HTML

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

4 reacties

 1. hans schreef:

  Hallo Jos,

  Dat is toch je voornaam ik kon hem niet goed verstaan ondanks dat ik de video meerdere malen heb bekeken. maar dat ligt misschien meer aan mijn gehoor dan aan jouw spraak.
  Voor mij was het de eertste keer dat ik je site bezocht een paar dagen geleden heb ik me voor jouw nieuwsbrief aangemeld omdat ik bezig ben in frontpage mijn tweede website te bouwen. Ik weet weinig van HTML en dus verheug ik me op jouw video's en ga ook zeker je cursus te volgen. Ik weet niet of je er tijd voor hebt maar maar mijn eerste websiteis er een voor een restaurantje op Bali http://www.friends-bali.com gebouwd met frontpage het heeft me weken gekost om hem zover te krijgen. Maar ik denk dat het resultaat er mag wezen als je tijd en zin heb zou ik het leuk vinden als je er eens naar keek en je oordeel gaf. Verder wens ik je veel succes met je site en hoop dat ik je als het nodig mocht zijn ook nog eens een beroep op je te mogen doen.
  met vriendelijke groet
  Hans van Hasselt

 2. admin schreef:

  @Hans Ik heet Bjorn, maar dat maakt niet uit. ik zal je website eens bekijken en beoordelen. Leuk dat je enthousiast bent

 3. jan kuijpers schreef:

  beste Bjorn

  ik ga het zeker ook eens bekijken, ik heb een website gemaakt met Iweb van Apple maar ben bang dat e.e.a. minder toegankelijk is voor windows gebruikers vooral IE, ik kan zoiets zelf niet testen zou je eens een vluchtige blik kunnen of willen werpen http://www.devlier25.nl

  dank

  jan kuijpers

 1. 14 september 2010

  […] vorige video ging over de zaken die je nodig hebt om een website te maken. In deze tweede video ga ik aan de slag met het maken van een eerste webpagina. Deze keer gebruik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *