Verdergaan met een weblog

artikelen lezen en schrijven met een weblogEen weblog beginnen is een kleine moeite, een paar artikelen schrijven over een onderwerp wat je interesseert is iets wat menigeen kan en ook doet, maar wanneer je eenmaal een weblog gestart bent en er dan ook mee doorgaan, dat is een ander verhaal. Het komt dan aan op doorzettingsvermogen en creativiteit. Met een aantal handige tips, kun je al een heel eind komen. Begin niet zomaar, maar denk er goed over na. Zie het schrijven van een blog als een freelance baan.

Freelance bloggen

Wanneer je bloggen als een freelance baan gaat zien dan ga je jezelf ook meer serieus nemen. Freelancers hebben de vrijheid om hun eigen tijd in te delen en hun werk te bepalen. Zeker als je gaat bloggen heb je vrijheid. Zo kun je midden in de nacht een stukje schrijven en overdag andere dingen doen. Ook kun je het naast een gewone baan bij een baas blijven doen. Hou dan wel in de gaten dat je niet zomaar mag bloggen over het bedrijf waar je werkt.

Bloggen geeft vrijheid

Bij bloggen is het zo dat je zelf mag bepalen in welke vorm je schrijft, je mag redelijk vrij zijn in je taalgebruik. Je kunt foto’s, video en plaatjes plaatsen waar je wilt. En als je het goed en consequent doet dan kun je er een leuk inkomen uithalen.

Volhouden

Het moeilijkste van bloggen blijkt het volhouden te zijn. Zeker wanneer het publiek dat je blog leest groter wordt, dan verwachten ze regelmatig nieuwe artikelen. Wanneer je normaal gesproken eens in de week schrijft en dan ga je ineens een maand niets maken, dan komt dat de bezoekersaantallen niet ten goede, bezoekers willen weten waar ze aan toe zijn.
Vandaar dat je jezelf als freelancer gewoon een deadline moet stellen.

Deadline stellen

Wanneer je voor jezelf bepaalt wanneer een artikel af moet zijn of gepubliceerd moet worden dan leg je jezelf vast. Het meest handig is om op een vast moment op een vaste dag te komen met een nieuw artikel. Je kunt met behulp van blog software best eerder aan een artikel werken, bijvoorbeeld ’s nachts als je dat leuk vindt, maar de publicatie bewaar je voor een vast moment. Zo komt er regelmaat in.

Up to date en actueel

Er is niets erger voor een weblog waarbij een datum staat van vele weken of maanden terug. Als je op een website komt en er staat boven het laatst geplaatste artikel een datum van drie maanden terug, dan is het zeer aannemelijk dat bezoekers snel naar een andere site klikken. Je loopt achter. Zien ze een actuele datum, dan komen ze snel weer terug om te zien of er weer wat nieuws te vinden is.

Sociale contacten

Het lijkt wat gek, maar online is het onderhouden van je sociale contacten succesvol voor een weblog. Er komen reacties op een artikel, wanneer je zelf vlot reageert op een vraag, dan zullen je bezoekers dit waarderen. Zo blijft je weblog groeien en succesvol. Het kost wat moeite en investering, maar het loont wel.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

4 reacties

 1. Nuttigloos schreef:

  Heb je nog een paar goede tips voor het sociale gedeelte van blogs voor http://www.nuttigloos.nl? Hoor graag wat van je.

 2. Volhouden en vernieuwend zijn hier inderdaad toepasselijke woorden. Een andere tips om veel bezoekers te hebben zijn links op een andere website of uw blog in al uw mails opnemen, nog meer tips kunt u hieronder terug vinden op:
  <a>http://archivision-directory.blogspot.com/2010/05/many-of-you-might-be-wondering-how-they.html</a&gt;

  <a>http://archivision-directory.blogspot.com</a&gt;

 3. ArchiVision Directory zei: Je reactie staat in de wacht. Volhouden en vernieuwend zijn hier inderdaad toepasselijke woorden. Een andere tips om veel bezoekers te hebben zijn links op een andere website of uw blog in al uw mails opnemen, nog meer tips kunt u hieronder terug vinden op:

  http://archivision-directory.blogspot.com/2010/05/many-of-you-might-be-wondering-how-they.html

 4. Rosetta schreef:

  Hier stond een prachtige site in html script met muziek en al, en zo heb ik ook nog een cattery weblog http://tenderlove.weblog.nl/
  ik krijg niks meer goed in 1 pagina. Daarvoor betaalde ik ook nog eens om de reclame weg te houden per mobiele afrekening..uhh ik kom er niet meer uit en een beetje hulp zou welkom zijn.

  Vriendelijke Groetjes

  Rosetta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *