Van ‘Word’ naar WordPress

In dit tweede deel over mijzelf ga ik terug naar de periode waarin ik aangekomen ben op het punt dat ik interesse kreeg in websites bouwen. En ja serieus, ik heb ooit geprobeerd een website te bouwen met ‘Word’. Ik kwam er achter dat je een word-document kon opslaan als internetpagina. Dat opende nieuwe perspectieven.

WYSIWYG editors

Na een paar weken experimenteren kwam ik er achter dat ‘Word’ niet echt werkt. Het doet niet wat je wilt als je het online gaat zetten. Nee dat werd niks. Dus ik ging op zoek naar een andere optie en ik kwam terecht in de wereld van WYSIWYG-editors. Ik was nog onder de indruk van mensen die HTML kenden en dacht dat dat een enorm ingewikkelde programmeertaal was, maar dat terzijde.

Toch maar aan de HTML

Ik had bijna een pakket gekocht, een WYSIWYG-editor, maar toen vertelde de toenmalige ICT-er van onze school me wat over de mogelijkheden van HTML. En daar vertelde hij bij dat het gemakkelijk te leren was! Ik ging op onderzoek uit en kocht vervolgens mijn eerste boek.

Ik heb het boek vast wel ergens, maar ik heb geen idee meer hoe het heet… Maar goed, ik kon aan de slag.

Geen idee waar ik een website over kon maken, maar ik vond het wel erg leuk!. Ik had een internetverbinding bij (toen nog) Wanadoo. Daar kreeg ik zomaar 20MB webruimte. Leuk uitproberen natuurlijk. Maar het zag er niet uit.

Leerlingen als inspiratie

Ik wilde de leerlingen op de school waar ik werkte ook eens laten ervaren hoe leuk het is om een website te maken. Ik schreef wat artikelen, waar ze mee aan de slag konden. De basis van HTML. En dat was het begin van waar ik nu ben!

BlueYellow

Ik begreep dat het een onderwerp was waar je veel over kon schrijven en dat ging ik toen maar doen. Ik kwam een onderneming tegen waar je een website en een domeinnaam kon hosten, BlueYellow, daar heb ik mijn eerste domeinnaam vastgelegd en die domeinnaam heb ik nog, namelijk html-site.nl.

Al doende leer je

Stap voor stap leer je van alles, en het geleerde kon ik in de praktijk brengen. De website werd wel eens opgegeven voor een sitecheck, werd daar direct met de grond gelijk gemaakt vanwege de matige layout en de regelmatige fouten.

Een forum

Maar ik leerde er ongelooflijk veel van. Zo veel dat ik dacht dat ik anderen ook wel kon gaan helpen door middel van een forum. Eerst weer ergens anders gehost, toen zelf ontdekt dat je beter de software zelf kon laten draaien. Het werd MiniBB, en dat gebruik ik tot nu toe nog steeds naar alle tevredenheid.

De overstap naar WordPress

Nog steeds deed ik alles handmatig, dat liep prima en de bezoekers kwamen steeds meer. Ik weet nog goed dat ik tijden een topdag had van 2900 bezoekers. Toen dat ineens verbroken werd was ik als een kind zo blij. Maar het moest toch eenvoudiger kunnen? Toen ontdekte ik de kracht van WordPress. Daarover maandag meer.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. vlerknozem schreef:

  Vroeger ook met word geprobeerd. Maar WYSIWYG is gewoon slecht. Wel is het leuk om te zien hoe html-site er vroeger uitzag 🙂
  http://web.archive.org/web/20021010074616/http://localhost:8888/

 2. Ann schreef:

  Goedemorgen Bjorn,

  Een heel leuke site heb je!
  Ik kan het niet nalaten ff dit door te geven.
  Jouw vroege site vind ik geweldigd 🙂 (moet wel van lachen in goede vorm)en nu mag je heel trots zijn op jouw site.
  Ga zo door!!
  Ik heb er baat ben en ik kijk ook regelmatig naar jouw site.

  Een heel fijne dag verder en tot eens weer!

  Gr Ann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *