Van een basis naar een professionele website

Iedere ondernemer heeft tegenwoordig een website. Maar hoe zorg je ervoor dat deze website ook naar een hoger niveau wordt getild en écht succesvol wordt? Lees in dit artikel meer over hoe je een website kunt door ontwikkelen en verder kunt professionaliseren. We beschrijven dit aan de hand van de website van Topscriptie, zij bieden scriptiebegeleiding en zijn in een paar jaar tijd gegroeid van een eenmanszaak (met tientallen bezoekers) naar een professioneel bureau (met honderden tot duizend bezoekers per dag). De website is hierin uiteraard meegegroeid.

Het ontwerp van de website

Toen wij begonnen met Topscriptie, zijn we gestart met een website in PhP. Dit kostte vrij veel tijd en energie om iets simpels (zoals een blok) toe te voegen. We zijn uiteindelijk dan ook overgestapt naar WordPress, waar we veel sneller aspecten zelf kunnen toevoegen. We hebben op diverse momenten (meestal om de 2 a 3 jaar) een nieuwe website gelanceerd. De teksten waren natuurlijk niet anders, maar we merken dat het jasje toch echt om de paar jaar vernieuwd moet worden. Een website waar weinig aan wordt gedaan, valt op omdat deze toch verouderd lijkt. Denk ook eens aan grote merken, ook zij veranderen hun logo en website met grote regelmaat! De meest recente versie van onze website springt in op de nieuwste trends en ontwikkelingen, waaronder ook de nadruk op het visuele aspect en minder tekst.

Wanneer je echt voor een professionele website wil gaan, adviseer ik je wel om een goede designer in de hand te nemen. Dit kost meer dan de standaard templates en alles wat WordPress biedt, maar het zorgt ook voor een unieke website die niemand anders heeft.

Het verder professionaliseren van je website: gouden tips

  1. Denk altijd vanuit je doelgroep. Laat de teksten dan ook schrijven door een ervaren professional (of SEO expert) die écht feeling heeft met de doelgroep en deze ook begrijpt. Je kunt wel veel bezoekers hebben, maar alleen wanneer de teksten indruk maken, zullen je bezoekers overwegen om contact op te nemen (conversie).
  2. Er zijn tegenwoordig allerlei plugins (waaronder Heatmaps) om je bestaande website verder te onderzoeken. Je kunt dan zien waar de aandacht van de bezoekers naartoe gaat en hoe ver (of niet) men doorscrollt naar beneden. Je zal verbaasd zijn over de uitkomsten!
  3. Zorg voor persoonlijke foto’s op de website. Foto’s van bijvoorbeeld het team of van jouw werknemers, zorgen voor een stuk herkenning en leiden tevens tot betere conversies (is uit onderzoek gebleken). Verder is het belangrijk dit overal consistent door te voeren, ga absoluut geen andere lettertypes of stijlen op verschillende pagina’s gebruiken.
  4. Zorg voor een lettertype die fijn leest en voldoende regelafstand én veel witruimte. Dit is de fout die veel websites maken: ze gebruiken te weinig witruimte (lege ruimte tussen elementen). Dat is belangrijk omdat het een rustpunt en ademruimte is in je design. Het zorgt voor een overzichtelijke en professionele website!
  5. De meeste bezoekers op onze website komen vanuit een mobiel apparaat, het is dus zeer belangrijk om ook aandacht te besteden aan een volledige mobiele website.
  6. Deel je kennis middels een goede blog, dit zorgt niet alleen voor meer websiteverkeerd maar tevens staat het ook professioneel. Op onze website Topscriptie hebben we een goedbezochte blog vol scriptietips. Het zorgt tevens voor naamsbekendheid!
  7. Hou de trends en ontwikkelingen goed in de gaten en speel hier met je website op in. Zorg ook voor minimaal een maandelijkse update van je website (en plugins) en een goede back-up. De technologie verandert snel.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!