Vakantie: Testen doet weten

Testen is weten hoe je het doetDeze tijd van het jaar, als de bezoekersaantallen wat lager liggen dan normaal gebruik ik om wat zaken uit te testen. Het zal wel opgevallen zijn dat de layout wat wordt aangepast en weer is veranderd. Dit heeft alles te maken met uitproberen. En uitproberen lukt nu eenmaal het beste als je het gewoon online doet.

Zo wilde ik weten waar er meer bezoekers klikken op advertenties, wanneer ze doorklikken en wanneer ze sneller afhaken. Om dit te weten te komen moet je dus uitproberen.

Testen doet weten. Door te testen kom je er achter of iets werkt. Een bepaalde kleurencombinatie, bepaalde afbeeldingen, posities van advertenties enzovoort. Je kunt wel denken dat je het allemaal weet, maar als je niet aanpast en test dan weet je het nooit zeker.

De vakantieperiode is een tijd dat de minste mensen er last van hebben, maar toch krijg je wel een aardig beeld. Zeker als je bepaalde dagen in die periode met elkaar vergelijkt.

Maar goed ik zal niet teveel blijven rommelen en testen. Je komt tenslotte voor de artikelen. Die hoop ik de komende periode ook weer te schrijven en te plaatsen (er liggen ook wat gast artikelen te wachten). Ik wens je in ieder geval een goede vakantie toe.

Voor website eigenaren is mooi weer niet altijd meegenomen (minder bezoekers), maar toch hoop ik dat we nog wat dagen met mooi weer krijgen!

html en css voor beginnersWil jij ook leren hoe je je eigen website kunt maken?

Wil jij tips en tricks om zo goed mogelijk zelf met alles aan de slag te kunnen?
Meld je hieronder aan voor de HTML-site nieuwsbrief en krijg elke week handige tips om een website te bouwen.
En je ontvangt meteen mijn GRATIS ebook HTML & CSS voor Beginners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.