Twee manieren om links te krijgen

links krijgen zonder uitwisselenIedereen weet tegenwoordig wel dat het hebben van links cruciaal is voor de resultaten in een zoekmachine. Zeker als het gaat om links waarbij je niet terug hoeft te linken. Natuurlijk is er niets mis met een linkruil, maar een website die alleen naar jouw website linkt zonder dat je bezoekers terug moet sturen is altijd effectiever. Het maakt jouw website tenslotte belangrijker. Er zijn enkele redelijk eenvoudige manieren om zo’n link te krijgen.

1. Ruil een link voor unieke content
2. Schrijf beoordelingen of reviews

Ruil een link voor unieke content

Er zijn verschillende manieren om unieke content te ruilen met een link. Door inhoudelijke berichten in de reacties van artikelen van andere bloggers te plaatsen. Meestal mag je daarbij je website ook plaatsen. Ook is het op veel forums mogelijk om in een onderschrift je website te zetten. Wanneer je goede toevoegingen hebt aan een discussie zullen veel mensen geneigd zijn om op een link te klikken.

Een andere mogelijkheid is om een gerelateerde website te benaderen met het aanbod van een uniek geschreven artikel. De meeste webmasters zullen het aanbod van een inhoudelijk goed artikel aannemen en in zo’n artikel mag je natuurlijk best linken naar je eigen website. Dat is alleen maar logisch.

Maak hierbij gebruik van de tekst in de link om ervoor te zorgen dat het effect van een link nog groter wordt. Dus niet alleen de naam van je website, maar juist de keywoorden benoemen waar je op gevonden wilt worden. Altijd gerelateerd aan de inhoud van het artikel. Dat kan ik niet genoeg benadrukken, schrijf voor de lezer en niet voor de zoekmachine!

Beoordelingen of reviews schrijven

Wanneer je een product koopt van een gerelateerde website, die geen directe concurrent is van je, kun je aanbieden om een beoordeling of review te schrijven.

Een beoordeling of review schrijf je met het idee om duidelijk te maken aan je eigen lezers wat je er van vindt. Als je een product aanbeveelt is het echter wel belangrijk dat je echt achter het product staat en dat het een eerlijke bevinding is van wat je ervaart.

Een boek heb je dus gelezen, bepaalde software heb je uitgeprobeerd, een website heb je bezocht.

Als je de beoordeling hebt geschreven dan stuur je deze naar degene die het product aan je heeft geleverd. De kans is vrij klein dat een positieve beoordeling niet wordt geplaatst. De kans is vrij groot dat er wel een link wordt geplaatst naar de website van degene die de beoordeling heeft geschreven.

Veel mensen denken bij het kopen van een product niet na over waar ze het kopen. Meestal wordt het gekocht bij de goedkoopste aanbieder, niet erg, maar als je er een link aan kunt koppelen door een review of beoordeling te kunnen plaatsen, bedenk dan goed waar je een product koopt.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

  1. Neem eens een kijkje op mijn website:

    http://www.voorendoorkinderen.nl

    Meer hoef ik niet te zeggen…wedden dat ook jij het kan.

  2. Hebben jullie ook tips hoe je op een hele snelle manier links kan verzamelen, het gaat nogal moeizaam nu

  1. 1 februari 2011

    […] html-site Posted in webwinkel starten | Tags: webwinkel beginnen, webwinkel […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *