Stylesheet om webpagina te printen

Printvriendelijke pagina's met CSSPas geleden had ik een klant en die vond het belangrijk dat de adrespagina mooi geprint kon worden. Er zijn meerdere redenen te bedenken om je webpagina te kunnen printen. Maar meestal heb je dan andere instellingen nodig dan normaal. Advertenties en een menu hoeven bijvoorbeeld niet geprint te worden.

Een print stijlblad roep je op dezelfde manier aan, als een gewoon stijlblad, met dien verstande dat je er wel een ander media attribuut aan koppelt. Doordat je het media attribuut ‘print’ gebruikt wordt er vanzelf gebruik gemaakt van deze stylesheet op het moment dat je gaat printen.

Vervolgens ga je het stijlblad ‘print.css’ daadwerkelijk maken.

Wat zet je in een print stijlblad?

De CSS die je in een stijlblad plaatst om te printen, zal de CSS uit een gewoon stijlblad overrulen. Je hoeft dus alleen maar de CSS in dit stijlblad te plaatsen die voor de gewone stijlen in de plaats komen. Je hoeft dus niet opnieuw alle lettertypes aan te geven als je die gewoon hetzelfde wilt laten.

Ten eerste verwijder je vervolgens de niet gewenste delen. Ik kan me voorstellen dat je het menu niet geprint hoeft te hebben. Je hoeft geen zijbalk weer te geven en de sitemap aan de onderzijde van een webpagina hoeft ook niet geprint te worden. Je plaatst daarvoor de volgende code in je stijlblad, er vanuit gaande dat je de volgende opzet hebt gebruikt

1 reactie

  1. 17 juli 2012

    […] Hoe je dat doet lees je in een artikel over CSS voor het printen van je website. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *