Studio Zint – doordacht en betekenisvol ontwerpen…

Haar hart ligt bij (het maken van) mooie dingen. Mooie vormen, kleuren, typografie, papier en het combineren hiervan. Ze houdt van het grafische vak, van een leeg vel naar een mooi ontwerp. Of juist in een bestaande stijl iets moois maken, zoeken naar de grenzen.

Het is steeds een mooi proces. De wensen en sfeer van de klant proeven, en deze dan vertalen naar vormgeving die aansluit.

We maken kennis met Lilian Remijn, 27 jaar. Samen met haar man woont ze in het Centrum van Goes. Ze studeerde af als reclame, presentatie- en publiciteits vormgever in Utrecht, in de top 3 studenten van dat jaar!

Freelance grafisch vormgever

Lilian Remijn

Lilian heeft bij verschillende ontwerpburo’s gewerkt. “Eind vorig jaar heb ik besloten om m’n hart te volgen en mijn vastigheid op te geven. Nu werk ik, als (freelance) grafisch vormgever onder de naam Zint.”

“Ik werk vanuit huis en geef vorm aan logo’s, posters, flyers, folders, brochures, advertenties, websites en nog veel meer. Tot nu toe bevalt het me heel goed. Het is heerlijk om dingen op je eigen manier te kunnen doen en het geeft veel voldoening.”

Bijdragen aan een betere wereld

“Ik geloof dat vormgeving een bijdrage levert aan de impact van de inhoud. Extra tof vind ik het om dingen te maken die op een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Werk voor bijvoorbeeld maatschappelijk betrokken partijen, natuurorganisaties of de culturele sector.”

“Zo probeer ik op mijn eigen manier invulling te geven aan ‘volg je hart, gebruik je hoofd’, zoals Triodos bank dat zo mooi verwoordt.”

Zint komt van ‘zint eer gij begint’. Iets zint je en heeft zin: doordacht en betekenisvol ontwerpen. Bovendien is het een knipoog naar ‘zilt’, haar Zeeuwse roots.

Ontwerp van de huisstijl van studio Zint

Ontwerp van de huisstijl van studio Zint

Studio Zint spreekt tot de verbeelding

“De domeinnaam zint.nl was helaas al bezet, en het was nogal een investering om deze over te nemen. Studiozint.nl spreekt ook wat meer tot de verbeelding, daar heb ik toen dus voor gekozen,” aldus Lilian.

Lilian werkt alleen en dat heeft volgens haar bepaalde voordelen: “Klanten komen naar me toe omdat ze vinden dat ik mooie dingen maak. De korte lijntjes, persoonlijke benadering en geen overhead kosten. Dit is voor veel klanten interessant, zeker als de budgetten wat kleiner zijn.”

“In deze tijd is er een omslag nodig als het gaat om duurzaamheid. Ook in dit vak kun je hier je steentje aan bijdragen, denk aan inkt en papier. In mijn werkplek houd ik rekening met ‘groen werken’, maar ook adviseer ik klanten graag op dit gebied, als daar vraag naar is.”

Een professionele huisstijl is sterker

Volgens Lilian zorgt een sterke huisstijl voor een professionele uitstraling. “Dit omvat meer dan een mooi logo. Een goede huisstijl is een doorgevoerd set vormgevingsaspecten die in al de uitingen terugkomt.”

“Natuurlijk is mooi kleurgebruik en bijpassende typografie belangrijk. Ook is het de kunst om uniek en origineel te zijn, zodat je een herkenbaar bent. Er zijn veel dingen waar je met het ontwerpen van een huisstijl rekening mee houd. Is het logo nog steeds mooi als het klein geplaatst wordt, en in zwart-wit?”

Website van studio Zint

Website van studio Zint

Ook toepassing en duur zijn voor Lilian van belang. “Voor bijvoorbeeld een festival logo, wat ieder jaar vernieuwt, is het tof om mee te gaan met de trend. Anders is het juist de kunst om een logo te ontwerpen wat tijdloos is.”

“Begin je met een bedrijf en denk je aan het laten ontwerpen van een huisstijl? Pak het in een keer goed aan, investeer er in, een eerste indruk is heel belangrijk.”

Een geknutseld logo

“Vaak wordt gedacht dat een logo zo ‘zelf geknutseld’ kan worden, maar dit gaat vaak ten koste van de professionele uitstraling.” Gaat er wel een buro mee aan de slag, dan heeft Lilian ook nog wel een tip: “Wees eerlijk en zorg altijd dat de stijl goed bij jou en je bedrijf past.”

“Als je met je bedrijf gebruik gemaakt maakt van Social media, voer hier dan ook de huisstijl door. Twitter en Facebook geven de mogelijkheid om elementen te zelf te ‘stylen’. Maak hier gebruik van, zodat alles mooi consistent is.”

Zint • grafisch ontwerp
www.studiozint.nl
facebook.com/studiozint
twitter.com/lilianremijn
instagram/lilianremijn

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Erna schreef:

    Lilian, wat ziet je website er prachtig uit, heel stijlvol. Mijn complimenten. Als ik een bedrijf had, kwam ik zeker bij jou. Ben zeer onder de indruk. Groetjes en heel veel succes verder.

  2. Lilian schreef:

    Hoi Erna,

    Ik zie nu pas je berichtje. Wat leuk, bedankt! Groetjes, Lilian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *