Stefanie van der Maas – Little Spoon

Stefanie, Kun je vertellen waar little spoon vandaan komt en hoe je op de naam bent gekomen?

Mijn grootste passie is eten en alles wat daarmee te maken heeft. Koken, op zoek gaan naar goede en verse ingrediënten, uit eten gaan, de leukste plekjes ontdekken waar je lekker eet, in de buurt en verder weg.

Ik kan uren over eten praten en herinner me altijd nog wat ik tijdens dat ene etentje of op die vakantie gegeten heb. Zelfs van bijna 20 jaar geleden. Ook schrijven vond ik altijd al heel leuk, maar wist nooit waar ik dan over moest schrijven.

Vorig jaar heb ik een behoorlijke dip gehad. Ik zat vast in een baan waar ik ongelukkig was. Ik voelde geen passie, geen vuur en dacht bij mezelf dat als ik dit nog jaren moet doen word ik gek. Het benauwde me.

Uiteindelijk had ik me neergelegd bij het feit dat ik nog even moest volhouden in die baan. Ik bedacht me ‘waar word ik dan wel gelukkig van?’ Eten en schrijven! ‘Dus waarom dan die twee niet combineren’ en zo ontstond het idee van een blog.

Starten is natuurlijk lastig want ja wanneer begin je?

In principe is het nooit het juiste moment. Op internet las ik dat als je een droom hebt, je met blijven dromen niets bereikt. En dat was een voltreffer. Mijn eigen blog komt nooit van de grond als ik niet begin. Dat in combinatie met een ontmoeting met Pauline van ‘Uit Paulines Keuken’, zorgde ervoor dat ik een week later een naam had en een maand later online was.

Website Little Spoon

Website Little Spoon

Pauline vertelde me dat als ik wil bloggen ik gewoon moet beginnen. Ik heb een poster in huis hangen met de tekst ‘To begin, begin’ en dat is ook zo.

Maar goed een naam was lastig. Met een vriendinnetje heb ik dagen heen en weer geappt over een naam. Ik maakte een soort mind map in mijn telefoon met woorden en zinnetjes die ik mooi vond en sfeertjes, kleuren enz die me aanspraken. Uiteindelijk kwam mijn vriendin met de naam Little Spoon. En toen wist ik direct dit word het. Ik claimde mijn domein en kon aan de slag.

Wat vind je dan het leuke aan het schrijven van blogs?

Ik vind echt alles leuk een het schrijven van een blog. Soms vormt de blog zich al in mijn hoofd. Dan dansen er wat zinnen rond in mijn hoofd waar ik dan een verhaal mee schrijf.

Soms heb ik een recept ontwikkelt en nog geen idee wat ik erbij ga schrijven, maar als ik dan eenmaal achter mijn laptop zit vormt zich een verhaal. Dat vind ik zo leuk, dat je het ene moment nog niet weet wat je wil vertellen en het andere moment staat er een stukje van mijn geschiedenis, belevenissen of hersenspinsels ‘op papier’.

Ook het bedenken van recepten, inspiratie op doen, fotograferen en alle andere dingen die bij het hebben van een eigen blog komen kijken vind ik te gek. Ook heb ik dankzij Little Spoon een andere kant van leren kennen. Ik dacht altijd dat ik geen passie had maar die heb ik wel degelijk!

Je bent ook op andere fronten actief met verhalen schrijven, is het niet soms wat veel? Hoe probeer je dat vol te houden?

Het schrijven voor mijn blog gaat het meest van zelf. Dat zijn verhalen die ik vanuit mezelf schrijf over dingen die ik zelf heb beleefd of die mij bezig houden. De schrijfopdrachten die ik heb schrijf ik vanuit een ander perspectief dus dat is echt gescheiden. Het heeft allemaal een culinaire inslag en dat zorgt ervoor dat het goed gaat en het me boeit.

Springrolls met geplozen kip

Springrolls met geplozen kip

Zeeland, Bretagne, vanwaar de passie voor deze streken?

Ik hou van de rust en de ruimte. Dat heb ik soms echt nodig. Ik voel me vrij als ik die natuur om me heen heb.

Toen ik was jonger was, ging ik graag naar grote steden, maar nu merk ik dat ik veel liever op het platteland ben of aan de kust. Het leven is al zo druk hectisch met continu prikkels. Ik ben chaotisch van mezelf en heb een hoofd wat altijd vol zit met van alles.

Wat is je ultieme tip op het gebied van eten wat je zelf klaargemaakt hebt?

Een beetje een open deur, maar maak zoveel mogelijk vers en zelf. Pastasaus uit een pot is zo overbodig bijvoorbeeld.

Snij wat verse tomaten, knoflook en basilicum, bak dat samen in goed olijfolie en je hebt de lekkerste saus ever.

Veel van mijn recepten ontstaan ook door te kijken wat ik nog in huis heb en daarmee te experimenteren. Soms mislukt dat maar heel vaak ontstaat er zo’n lekkere gerechtje dat ik dat deel op Little Spoon.

Op welke manieren probeer jij onderscheidend te zijn met je foodblog?

Ik deel niet enkel een recept, maar geef lezers een kijkje in mijn leven. Bij elk recept vertel ik iets over mezelf. Mensen zijn nieuwsgierig aangelegd en vinden het leuk om je te leren kennen. Ik neem mezelf als voorbeeld.

Ik ben heel nieuwsgierig en vind het heel leuk om meer over de blogger te weten. Mijn foto’s zijn heel kleurrijk en met het gebruik van ouderwets brocante servies druk ik er echt mijn eigen stempel op. Ik wil mensen vrolijk maken.

Er is al zoveel ellende op internet. Het leuke is dat ik steeds vaker hoor van lezers dat ze mijn blog met een glimlach verlaten en dat maakt mij dan weer vrolijk en ook trots!

Daarnaast staat Zeeland ook centraal, een provincie die nog teveel ondergewaardeerd wordt. Zeeland is fantastisch en dat wil ik iedereen die Little Spoon leest laten weten. De Zeeuwen en niet Zeeuwen.

littlespoon.nl
facebook.com/littlespoonnl
instagram.com/littlespoon.nl

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Mijntje schreef:

    Beste Bjorn, Wat een gaaf interview! Superleuk om te lezen. En wat kicken om te zien hoe het kan gaan met een blog. Pauline is ook echt een inspiratie voor mij. Tof dat ze Stefanie een stapje heeft verder geholpen. Ik kom altijd met veel plezier bij Little Spoon en zag je laatst ook in de krant, trots op zo’n stoere medeblogger!
    Liefs, Mijntje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *