Meer uit je vakantie halen? Start een reisblog

Vanmorgen keek ik uit het raam en zag ik dat het motregende. Typisch weer om binnen te blijven, toch?
Het deed me weer even terug verlangen naar mijn vakantie. Zon, zee, niks moeten en vooral relaxed zijn.

Toen ik even terug dacht aan die dag dat we op het strand zaten kon ik bijna de geur van de zee weer ruiken.

Als je daaraan denkt dan komen de herinneringen aan je eigen vakantie gewoon, zonder al te veel moeite weer naar boven borrelen, toch?

Bewuster van mijn omgeving

Sinds ik verhalen schrijf over de reizen die ik maak ben ik me veel bewuster geworden van de inhoud van een vakantie.

Ik kijk bewuster naar wat mensen doen, de dingen die voorbijkomen, hoe anderen zich gedragen enzovoort.
Het houdt me bezig wat ik ruik, voel en proef. Dat is het leuke van een blog.

Bij het schrijven van een artikel, zoals bijvoorbeeld over de Rigi Kulm in Zwitserland wil ik graag mijn lezers meenemen in het verhaal, in de sfeer van de reis. Het moet geen kale opsomming worden.

Op naar de Rigi Kulm, Queen of the mountains, Zwitserland

Op naar de Rigi Kulm, Queen of the mountains, Zwitserland

Juist de zaken die ik om me heen zie, trekt de lezer in het verhaal. Je roept een sfeer op en de lezer wil weten wat er gebeurt, hoe het verder gaat en wat hij kan doen om ook deel te worden van deze beleving.

Een reisblog maken?

Hoe je aan de slag kunt gaan met een reis of travel blog?

Hiervoor hoef je niet meteen een grote of verre reis te maken. Je kunt beginnen met verhalen uit je directe woonomgeving.

Zo woon ik bijvoorbeeld in de buurt van Antwerpen. Ik weet daar dus al wat meer over te vertellen dan de gemiddelde Nederlander en dat doe ik dus ook in mijn artikel 10 dingen om te doen in Antwerpen.

Hier heb ik dus al geen verre reis voor hoeven maken. Een dagje naar deze stad voor de foto’s was voldoende.

Stad Antwerpen Travel blog

Stad Antwerpen Travel blog

Verder kon ik heel goed putten uit de ervaringen die ik daar al had opgedaan.

Herinneringen vastleggen

Het werk heel goed als je er even voor gaat zitten en je herinneringen ophaalt. Deze herinneringen opschrijft en probeert zo concreet mogelijk weer voor de geest te halen.

Sinds ik dit artikel heb geschreven kijk ik met andere ogen naar deze stad. Ik neem veel bewuster dingen op en kijk steeds weer waar ik een verhaal van kan maken.

Website, domeinnaam en hosting

Voor een travelblog heb je een website nodig. In mijn gratis eboek beschrijf ik uitgebreid hoe je zo’n website up and running krijgt. Een domeinnaam, hosting en een paar euro, meer heb je niet nodig.

Als je dit oppakt, hiermee aan de slag gaat en je eerste verhaal schrijft zul je merken dat je vanaf nu op een andere manier je vakanties zult beleven, anders zult kijken naar waar je bent, woont en leeft. De hele wereld gaat beleven door verhalen die je kunt gaan delen!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Reisjevrij.nl schreef:

  He Bjorn,
  Grappig hoe jij hier tegenaan kijkt. Ik heb ook een reisblog en ik ben het niet helemaal met je eens. Sinds ik een reisblog heb, ben ik op vakantie anders/langer met fotograferen bezig, let ik meer op details waar ik normaal echt niet mee bezig zou willen zijn en ontspan ik minder. Dus mijn tip om meer uit je vakantie te halen is: lekker reisblogs lezen, maar ze zeker niet zelf starten haha. Groetjes,
  Evy

  • Bjorn Simmering schreef:

   Haha, ik snap je punt. Ik let inderdaad meer op details, en ben met andere dingen bezig. Dat minder ontspannen is dan een dingetje ja. De vraag is wel of dit erg is. Heb je er last van, dan wel. Kom je thuis ook tot rust, ach wat geeft het dan! Dank voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *