Stappen naar een goede website

Er is een aantal basisstappen die leiden naar een goede website. Wij hebben deze stappen eens op een rijtje gezet. De inhoud van de stappen kan verschillen, maar in wezen is elke stap nodig voor het maken van de gewenste site.

Stap 1 Een concept bedenken
Voordat je een site gaat maken moet je een missie hebben, een doelstelling waar jouw website aan moet voldoen. Waarom en hoe ga je bereiken wat je wilt bereiken. In het concept zit een doelstelling. Zet deze voor jezelf op papier. Probeer deze doelstelling zo concreet mogelijk te maken.

Stap 2 Bepaal de eisen voor je site
Met eisen worden de minimumstandaarden bedoeld, waar jij je website geschikt voor wilt maken. Hierbij moet je denken aan technische eisen, design eisen en overige eisen.
Tecnische eisen zijn bijvoorbeeld de resolutie waar je site voor geschikt wordt, de minimum snelheid van een verbinding, minimale browsereisen. Design eisen zijn het wel of niet gebruiken van stylesheets en van Javascript. Flash gebruiken enz. Overige eisen zijn bijvoorbeeld wel of niet gebruik maken van MySql en PHP, of het geschikt maken voor mobieltjes en PDA’s.

Stap 3 Inhoud verkrijgen
Bij deze stap ga je inhoud verzamelen, teksten schrijven, informatie lezen, plaatjes verzamelen en andere websites bezoeken. Ga brainstormen en sla informatie op in categorien. Ga dat vervolgens ordenen en maak het dan geschikt voor gebruik op het internet.

Stap 4 Ontwerp je design
Ga aan de slag met het uitwerken van het design van de site. Hoe gaat het er allemaal uitzien. Welke kleuren ga je gebruiken en waar komt menu en inhoud te staan. Ontwerp een logo en werk een lay-out uit. Ook als je met een eenvoudige site begint is dit een onderdeel waar je goed over na moet denken. Vaak weten mensen op een gegeven moment wel wat ze op de site willen zetten, maar niet hoe het er op komt.

Stap 5 De site bouwen
Maak de website of op je eigen computer, of op een webadres dat niet hetzelfde is als het uiteindelijke adres.
Werk eerst in de breedte, dan pas in de diepte. Dus eerst de hompepagina en dan de verdiepende artikelen over een bepaald onderwerp.
Maak je plaatjes makkelijk te vinden. Het handigste is om een map ‘images’ aan te maken waarin alle plaatjes staan.
Probeer zoveel mogelijk relatiev adressen te gebruiken. Een absoluut adres is: http://localhost:8888/stappenplan.htm, een relatief adres is: stappenplan.htm.
Neem eenvoudig te hanteren namen voor je bestanden.
Voorkom spaties in namen. Dus “stappenplan.htm” in plaats van “stap voor web.htm”.
Schrijf ook commentaar in je code, zodat je bepaalde informatie makkelijk kunt terugvinden, bijvoorbeeld waar de zoekmachine-code van je site staat.

Stap 6 Test en onderzoek je site.
Zet de site online en probeer hem uit. Kijk of alle links werken en of de namen kloppen. Test uit in verschillende browsers. Probeer ook te testen met een telefoonverbinding, is je site dan ook snel online? Probeer je formulieren uit en vraag collega’s en vrienden om je site ook uit te testen. Veel succes!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *