ExamenOverzicht helpt leerlingen van het vmbo, havo en vwo slagen voor het eindexamen met behulp van samenvattingen, oefenboeken en een app.

Guilherme van ExamenOverzicht vertelt: “Onze hulpmiddelen zijn ontwikkeld met behulp van leerlingen en leraren. Wat centraal staat is dat de volledige examenstof zo simpel mogelijk is gemaakt en beschikbaar is op papier en digitaal.

Zo kunnen leerlingen leren uit het boek, maar ook op de mobiele telefoon en op de computer.”

Vanuit welke behoefte is dit ontstaan?

“Het eindexamen is een heel spannende periode voor veel leerlingen. Iedereen wil slagen en veel leerlingen hebben extra hulp nodig in de voorbereiding op het eindexamen.

Met de samenvattingen en oefenboeken van ExamenOverzicht haal je de beste hulpmiddelen in huis om je perfect voor te bereiden op het eindexamen.”

samenvattingen boeken voor examens

samenvattingen boeken voor examens

Is er iets mis met het aanbod in onderwijs dat examenoverzicht nodig is?

“Op het eindexamen worden heel veel onderwerpen getoetst, die leerlingen over meerdere jaren in de bovenbouw hebben geleerd uit verschillende boeken.

Wij zagen dat er behoefte is om alle examenstof in één handzaam en overzichtelijk boekje samen te vatten. Daarnaast is slagen een kwestie van zoveel mogelijk examenvragen oefenen.”

Hoe kunnen ouders hun kinderen helpen richting het examen?

“Als ouder is het belangrijk om een positieve omgeving te creëren en zelf rustig te blijven. Het belangrijkste is begrip tonen voor je kind, ook als hij/zij gestresst of chagrijnig is.

Door goed te luisteren en advies te geven waar nodig, kom je als ouder heel ver. Het gevoel dat je kind er niet alleen voor staat kan het verschil maken tussen slagen en zakken.

Daarnaast gaat het om balans. Het is niet goed voor je kind om constant bezig te zijn met leren, lezen en praten over de eindexamens.

Juist als de hersenen even niet bezig zijn met de studie, verwerken de hersenen de examenstof. Daarom is het belangrijk om je kind te stimuleren om voldoende tijd te nemen voor leuke dingen.

Sport, muziek, lachen, goede voeding en voldoende nachtrust dragen allemaal bij aan een positieve levensstijl tijdens de eindexamens.”

Welke plannen hebben jullie voor de komende jaren?

“Wij zijn constant bezig om onze producten te verbeteren en deze beter aan te sluiten op de behoefte van leerlingen.

Leerlingen zitten 24/7 op hun mobiel. Daarom hebben wij een app ontwikkeld waar leerlingen de samenvattingen en oefenboeken van examens kunnen inzien.

Bovendien kunnen ze in de app terecht voor extra tips, begrippen en kunnen ze video’s bekijken. Daarnaast is er in de app een (persoonlijk) examenrooster ingebouwd. De komende jaren zullen we de app steeds verder uitbouwen om nog meer begeleiding aan leerlingen te bieden.

Met behulp van oefenvragen in combinatie met machine learning kunnen we digitaal inzicht krijgen in het niveau van leerlingen en zien op welke onderwerpen ze precies meer hulp nodig hebben, om daar vervolgens op te gaan sturen.

Door de technologie van ‘gamification’ willen we ervoor zorgen dat leerlingen leren leuker gaan vinden. Als leerlingen leren als een spel gaan zien waarin ze op verschillende manieren worden beloond, dan ga je steeds meer weg van het
verplichte onderwijsgevoel, wat leerlingen – laten we eerlijk zijn – totaal niet interessant vinden.”

Praktisch

ExamenOverzicht is een eindexamenplatform waar je als leerling in je laatste jaar samenvattingen, apps, video’s en oefenvragen kunt vinden die je kunnen helpen in de voorbereiding op je eindexamen.

website examenoverzicht

https://www.examenoverzicht.nl/
facebook.com/ExamenOverzicht

Wil of heb jij ook een website?

  • Krijg elke dinsdag tips en ideeën voor je website
  • Ontvang het ‘Het Complete Blog Ideeën boek‘ helemaal voor niks
  • Iedere week een update van nieuwe artikelen op mijn website

Meld je ook aan!