SEO tips voor 2012

SEO - zoekmachine optimalisatieOm je website goed te laten scoren is het ook weer in 2012 belangrijk om aan zoekmachine optimalisatie (SEO) te doen.

Aangezien de SEO industrie onderhevig is aan constante veranderingen is het belangrijk dat je steeds up to date blijft om de beste resultaten te krijgen.

Voor het nieuwe jaar zijn hier enkele SEO tips.

Zoekmachine optimalisatie en Sociale media.

De grote factor voor zoekmachines worden de sociale media. Wil je de beste resultaten blijven krijgen dan moet je een sterk sociaal media profiel neer gaan zetten met onder andere Facebook en Twitter. Zorg voor een goed opgebouwde volgers database en zorg vervolgens voor bruikbare en boeiende informatie die mensen graag willen lezen.

Voor Facebook is een zakelijke pagina belangrijk, open voor iedereen. Een persoonlijke pagina heeft minder invloed.

Integratie

Voor zoekmachine optimalisatie anno 2012 is het van groot belang dat je integreert. De verschillende manieren waar je mee werkt om je website onder de aandacht te brengen moeten worden aangeboden als een soort totaal pakket.
Sociale media, SEO, email marketing, artikelen schrijven enzovoort. Door de verschillende middelen als een geheel aan te bieden heb je meer tijd over, en geeft betere resultaten.

Zo kun je bijvoorbeeld een link naar je nieuwsbrief twitteren, deze op facebook plaatsen en er vervolgens een artikel over schrijven om maar een voorbeeld te geven.

Links krijgen

Het is de basis van zoekmachine optimalisatie. Links krijgen naar je website is en blijft het belangrijkste als het gaat om SEO. Genereer kwaliteit links met bloggen, gastartikelen, adverteren en het rechtstreeks benaderen van anderen om naar je website te linken.

Interne zoekmachine optimalisatie

Zorg dat je weet waar er naar gezocht wordt door bezoekers. Ga daar niet naar raden, maar doe onderzoek. Bijvoorbeeld door Google Insight en keyword tools van Adwords te gebruiken. Teksten van kwaliteit, geoptimaliseerd voor zoekmachines en voor je lezers.

Blijf op de hoogte

Hou jezelf op de hoogte van de laatste trends op het gebied van SEO. Lees bijvoorbeeld onze nieuwsbrief, de officiele blog van Google en andere websites over SEO. Ook boeken en eboeken kunnen je heel veel informatie verschaffen waar je mee op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Ook voor het nieuwe jaar wens ik je het allerbeste toe met je website. Ga er mee aan de slag, weet waar je het zoeken moet en doe er wat mee.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

4 reacties

 1. Waldio schreef:

  Jammer dat je het belangrijkste vergeet: microformat/microdata
  Dat is de toekomst van SEO, voor meer uitleg: http://www.schema.org/

 2. Hans Keeren schreef:

  Hoi Bjorn, ik ben nu zelf een artikel voor mijn blog aan het schrijven over SEO tips voor 2012. 1 belangrijke extra tip die mij meteen opviel toen ik op deze pagina kwam is dat je moet oppassen met een hoge tekst tot advertentie ratio. Wat die precies is daar doet Google geen uitspraak over maar het is wel oppassen.

  Hoewel je Adsense ads hebt heeft Google veel sites met advertenties (inclusief Adsense) na de Panda Update afgestraft. Met afstraffen bedoel ik een soort van penalty waardoor er gigantische drops in rankings kwamen en websites als geheel veel bezoekers verloren.

  Pas hier dus mee op.

 3. Bjorn Simmering schreef:

  Je hebt gelijk Hans, de Panda update heeft veel veranderd. Niet altijd in positieve zin voor heel veel websites. ik heb er gedeeltelijk last van gehad, wat minder bezoekers, maar de schade valt mee. De tip die ik altijd in mijn achterhoofd houd, hoe dan ook, is om te schrijven voor je bezoekers en niet voor zoekmachines.

 1. 10 februari 2012

  […] Geplaatst op | 9 januari 2012 | 3 Reacties […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *