SEO of geen SEO

SEO, in goed Nederlands zoekmachine optimalisatie genoemd, zou er voor moeten zorgen dat je hoger komt in zoekmachines. Maar is SEO wel zo nuttig. Kun je je niet beter bezig houden met andere zaken?

Je kunt met een goede title-tag (<title>) je pagina een flinke oppepper geven. In het begin van mijn carriere op het web, hadden al mijn pagina’s dezelfde title-tag, wat natuurlijk funest is voor de vindbaarheid. Nu, met wordpress, heeft iedere title-tag een unieke naam, samen met de naam van de website. Dus zoiets als 10 tips om gevonden te worden | html-site.

Naast de title-tag heb ik me met weinig SEO bezig gehouden. Geen speciale zoekwoorden aan artikelen toegevoegd, niet gekeken of een bepaald woord, waar ik op gevonden wil worden, wel vaak genoeg, maar ook weer niet te vaak voorkomt.

Zelfs met de tags die je aan een wordpress artikel kunt toevoegen ben ik wat slordig.

Al heb ik wel een plugin toegevoegd, de ‘All in one SEO pack‘. Ik heb deze ooit geinstalleerd, maar verder kijk ik er weinig naar.

Toch wordt mijn website aardig goed gevonden door Google. 80% van de bezoekers komt via deze zoekmachine, best wel veel dus (misschien wel iets te afhankelijk, maar goed). Er is dus iets anders dat Google interessant vindt.

Volgens mij is de beste SEO techniek, het toevoegen van goede en unieke content. Op een manier waar je jezelf het beste bij voelt. Schrijf gewoon wat er in je op komt en volgens mij heb je de beste techniek te pakken.

Ga niet teveel nadenken over de woorden die je moet gebruiken, of over hoe vaak een woord wel of niet mag voorkomen. Wanneer je gewoon een goed artikel typt, dan gaat dat vanzelf.

Geen teksten kopieren, geen inhoud jatten, maar zorg voor artikelen die gaan over wat jouw interesseert. Daar gaat het om bij een goede website. En al die techniek. Volgens mij is het maar bijzaak.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. Kees Kluskens schreef:

  Kort maar krachtig ;). Blogs worden zozo vele en vele malen beter gevonden in Google. Waarschijnlijk komt dit omdat blogs meestal eigen geschreven, up-to-date informatie hebben.

  Ik weet niet waarom, maar All in one SEO Pack schijnt gewoon erg krachtig te zijn. Het doel van de makers ervan is juist dat je er (bijna) niks aan hoeft te doen. Alles gebeurt vanzelf!

  PS: ’t Zou erg handig zijn als je het ‘reageer’ vakje wat groter maakt en ‘m een normaal lettertype meegeeft. Dit typt erg irritant.

 2. admin schreef:

  Zo beter?

 3. Kees Kluskens schreef:

  Ja :). En dan nog een tip die me te binnen schiet: Een titel van een blogpost is héél erg belangrijk. Dit kan bepalen of een bezoeker het artikel wel of niet aanklikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *