Reseller hosting, wat is dat?

Stel je hebt een beetje verstand van het bouwen van een website. Verschillende mensen vragen je wel eens om hen te helpen. Hoe handig zou het niet zijn als je deze website ook voor hen zou kunnen hosten?

Of, je hebt meerdere websites in je beheer en je wilt ze eigenlijk los van elkaar beheren, maar toch onder een dak hebben, dan zou een pakket met meerdere hosting pakketten daar onder een handige oplossing zijn?

Zie hier de voordelen van een reseller hosting.

Reseller hosting, voor wie?

Hiermee kun je voor andere mensen, vrienden en bekenden, maar misschien ook klanten, een hostingpakket leveren en dit pakket kun jij beheren, maar kan ook beheerd worden door de klant, de afnemer zelf.

Met een reseller pakket kun je eigenlijk je eigen hostingbedrijfje starten. Je kunt zelf bepalen hoe groot de pakketten zijn die je wilt aanbieden. Ook kun je zelf bepalen wat de prijzen zijn.

Waar ik bijvoorbeeld voor gekozen heb is om eenvoudige pakketten aan te bieden aan bekenden die ik daarmee alle zorg uit handen neem. De meeste mensen hebben helemaal geen verstand van websites en weten soms niet eens wat hosting is.

Geen interesse

Laat staan dat ze zich er in willen verdiepen. Ze hebben wel wat beters te doen en dat bied voor mij kansen.
Ik zorg dat er een domeinnaam wordt vastgelegd, ik zorg ervoor dat er een emailadres wordt aangemaakt en dat er een WordPress installatie op de site komt te staan.

Er zijn zelfs klanten die helemaal geen toegang willen tot hun hostingpakket. Dat laten ze met alle plezier aan mij over.

Anderen willen wel wat praktische zaken kunnen regelen zoals het koppelen van emailadressen of meerdere domeinnamen. Ook dat kan natuurlijk. Hen adviseer ik meer op het gebied van het beveiligen van een website of installeren van de juiste plugins voor hun zelf geinstalleerde WordPress website.

Als reseller bepaal je dat helemaal zelf.

Onderscheidende reseller

Maar, hoor ik iemand roepen, er zijn toch zo ontzettend veel hosting aanbieders?

Dat klopt! De kunst is echter om je dus te onderscheiden. Kijk ik kies er niet voor om een hostingbedrijf te starten (ook al zijn daar echt nog wel mogelijkheden voor). Ik kies er ook niet voor om de laagste prijs te bieden, dat lukt me toch niet. Ik onderscheid me door bijvoorbeeld veel extra informatie te leveren. De klant alles uit handen te nemen en service te geven.

Kost me soms wat extra tijd, maar het houd de klant tevreden en hij of zij wil daar zonder problemen extra voor betalen.

Een niche voor hosting

Je kunt ook kiezen om in een niche te werken. Zo weet ik dat er aanbieders zijn die enkel autogarages als klant hebben. Ze installeren hierbij een complete website inclusief een tool om tweedehands auto’s in te voeren.

Andere hosters bieden enkel webwinkels. Weer anderen kiezen ervoor om enkel bekenden en familie te helpen.
Maar allemaal hebben ze hun eigen stukje in de markt waarmee ze uniek zijn.

Een van de partijen die reseller hosting aanbiedt is Versio. Zij doen dat echt tegen enorm lage prijzen zodat je zelf ook niet de hoofdprijs hoeft door te berekenen. Er zijn zelfs tools beschikbaar (API’s), waarmee je een compleet klantenpaneel kunt aanmaken op je eigen website. Zodoende weet een klant niet eens dat jij met Versio werkt.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *