Reageren op een artikel, hoe moet dat?

Als je een artikel leest op een website dan kun je daar op reageren. Een reactie kan de moeite lonen omdat je met een goede reactie bezoekers naar je eigen site trekt. Maar hoe geef je een goede reactie?

Lees eerst een heel artikel door voordat je reageert. Probeer niet op basis van een half verhaal te reageren, maar kijk of het artikel ergens naar toe werkt.

Probeer in een reactie niet direct het hele artikel onderuit te halen met een dooddoener. Een voorbeeld van een dooddoener is, ‘hier is toch niemand in ge├»nteresseerd’. Misschien geldt dat voor jouw, maar dat hoeft niet voor een ander te gelden.

Met een zinvolle reactie kun je bezoekers naar je eigen site halen. In een zinvolle reactie kun je tegenargumenten geven, je kunt inhoudelijk iets toevoegen, je kunt je eigen mening op een bepaald idee geven en je kunt aangeven dat je iets goed vindt en waarom.

Tegenargumenten geef je wanneer een artikel een bepaalde visie weergeeft en er staan argumenten in die tegen te spreken zijn. Meestal zijn dit objectieve en meetbare zaken. Een voorbeeld:

In Nederland hebben 15 miljoen mensen interesse in bloggen

Een reactie kan dan zijn dat Nederland 17 miljoen inwoners telt en dat er vanuit dat oogpunt nooit 15 miljoen mensen interesse in bloggen hebben.

Inhoudelijk iets toevoegen kan bijvoorbeeld bij een lijst. Wanneer er een artikel wordt geschreven met daarin 15 fraaie designs, dan kun je een voorbeeld van nog een fraai design toevoegen. Hiermee geef je al aan dat je kennis van zaken hebt.

Je eigen mening geven doe je als een artikel ook meninggevend is. De schrijver vindt bijvoorbeeld dat XHTML waardeloos is en kiest voor HTML 4.01, Jij kunt reageren op de argumenten van de schrijver waarom je het er niet mee eens bent. Meestal is dit subjectief. Het gaat dan om gevoelens en eigen meningen.

Tenslotte mag je een schrijver ook wel complimenteren. Maar geef dan aan wat je zo goed vindt. Daarmee geef je ook weer aan dat je een artikel hebt gelezen en dat je verstand van de inhoud hebt. En een compliment is natuurlijk leuk om te krijgen, maar ook om te geven!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *