Professioneel Webdesigner Geef meer dan waar voor je geld

klanten houden is meer gevenAls professioneel webdesigner zul je jezelf moeten onderscheiden in een drukke markt. Er zijn namelijk ontzettend veel webdesigners actief, al dan niet professioneel. Het lijkt soms alsof iedereen een website kan maken. Als professioneel webdesigner zul je dan ook ergens je sterke kant van moeten maken.
Het gaat er niet om of je een website kunt maken, het gaat er om dat je de website gaat maken!

De tevreden klant, misschien komt hij terug

Wanneer je een klant hebt kun je deze op een gewone manier behandelen en kun je ervoor zorgen dat hij krijgt waar hij om gevraagd heeft. De klant tevreden, hij heeft zijn website, jij tevreden, je hebt je geld. Case closed.
Maar de klant heeft verder niets meer nodig en zal de volgende keer net zo snel naar een ander gaan als dat hij naar jou ging. Niets weerhoudt hem daarin. Hij is gewoon tevreden, maar dan ook niets meer dan dat.

Het gaat er dus om de klant het gevoel te geven dat hij meer krijgt dan waar hij om gevraagd heeft, meer dan waar hij voor betaald. En dan creëer je een band en daarmee onderscheid je jezelf in de markt.

De klant die meer krijgt, komt zeker terug

Wanneer je dus de opdracht krijgt kun je aan de slag met het leveren van meerwaarde. Bijvoorbeeld door een zoekfunctie aan de website toe te voegen. Daarbij geef je aan dat dit onontbeerlijk is op een hedendaagse website. Doordat je hier niets voor rekent, maar het wel meerwaarde aan de site geeft, geef je blijk van extra kennis, maar is de klant ook eerder geneigd naar je terug te komen aangezien je toegevoegde waarde hebt voor zijn bedrijf.

Alles voor de klant

Het gaat hierbij niet om zomaar toevoegen van zaken, er moet echt een duidelijk idee achter zitten en je moet het niet kost wat kost willen implementeren. Sommige klanten zitten niet op iets extra’s te wachten. En uiteindelijk heeft de klant gelijk! Maar de meeste klanten hebben geen probleem zolang ze niet het idee hebben ervoor te moeten betalen.

Overigens vinden ze het betalen niet erg, maar soms moeten ze het gevoel krijgen dat je iets extra’s speciaal voor hen doet. Daarmee hou je ze namelijk langer als klant.

Een klant voor het leven

Een klant is natuurlijk interessant, maar het wordt allemaal veel aantrekkelijker als de klant de vervolgopdrachten ook bij jouw wegzet. Een klant die je al hebt is namelijk veel eerder bereid om meer geld te investeren, meer van je te kopen dan een nieuwe potentiële klant.

Vandaar dat er extra input nodig is. Je moet dus niet alleen aan de gevolgen voor de korte termijn denken, maar ook aan de investering die je doet voor de lange termijn. Het maken van een zoekfunctie voor een site kost je een paar uurtjes, maar wellcht wil de klant een volgende grote opdracht nu ook bij je plaatsen, juist omdat je dat extra doet.

Andere klanten

Of, en dat is een tweede bijkomstigheid, hij zal je hierdoor aanraden bij een ander. Misschien moet de buurman of een collegabedrijf ook een website hebben. Is de klant tevreden, dan zal hij jouw misschien aanraden. Is hij echter helemaal op zijn wenken bediend en meer dan dat, dan zal hij jouw als eerste noemen als het gaat om websites bouwen. Negen op tien kans dat jij die website ook kan gaan maken.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. Daan schreef:

  Ben ik het niet mee eens. Als ik een zoekfunctie erin gooi terwijl dit helemaal niet nodig is, is dit een slechte keuze. Daarnaast is het ook raar, ik werk per uur, dan streep ik de tijd die ik aan die functie heb gewerkt maar gewoon weg?
  Nee. Als er een zoekmachine nodig is zal dit in de gesprekken met de klant echt wel duidelijk worden. Daarnaast vraag je een advocaat toch ook niet om gratis te gaan werken?
  Het idee dat een tijdje geleden op het forum circuleerde, de files op een USB-stick zetten en deze toesturen, dat is iets extra’s.

  Het gaat er ook niet om dat je een website gaat maken.
  Ik zal niet ontkennen, iedereen KAN een website maken. Het verschil zit m alleen in een dreamweaver cursusje van 3 weken en jarenlange ervaring.

 2. Bastiaan schreef:

  Helemaal mee eens Daan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *