Je passie als drijfveer voor je website

Wanneer je een website start dan is het soms lastig om te bepalen wat het onderwerp wordt van je site en waar je het over moet gaan hebben. Voor veel mensen is dat sowieso een reden om af te haken, blijft er een kleine groep over die serieus overweegt een website te beginnen.

Bij deze groep mensen hoor jij, want anders zou je deze website niet bezoeken en dit artikel al helemaal niet lezen. Maar om je website echt tot een hoger niveau te brengen heb je meer nodig dan ‘beginnen’, je hebt doorzettingsvermogen nodig en een goede motor voor doorzettingsvermogen is passie.

Passie als beginpunt

En in dit artikel wil ik het dus hebben over passie. Passie kun je zien als een drijfveer waarop je het hebben van een website kunt volhouden.

Jaren geleden ben ik ooit gestart met html-site. Dat kwam voort uit de ‘drive’ om een eigen website te hebben, om dingen die ik in mijn hoofd had om te zetten in iets wat anderen konden zien, wat voor anderen zichtbaar was.

Een website bouwen

Ik ontdekte dat ik mijn passie kwijt kon in het bouwen van een website met eenvoudige middelen. Daardoor raakte ik gegrepen door het virus ‘website bouwen’. Dit wilde ik doorgeven aan leerlingen bij mij op school. Wat dat virus dan is?

Het heeft te maken met het effect dat je hebt als je ziet dat code ineens omgezet wordt in iets dat je hebt bedacht. Het krijgt vorm en daar krijg je een positieve impuls van.

Passie leidt tot succes

Ik denk dat het mogelijk moet zijn om van deze passie een succes te maken, maar dat gaat niet over 1 nacht ijs. De eerste jaren kreeg ik enkele bezoekers tot een paar honderd per dag, maar dat gaf juist een kick, als je ontdekte dat er een dag meer dan 100 mensen op jouw site hadden gekeken…

Tegenslagen

Wat de moeilijkheid was, waren al die minder positieve reacties. Ik meldde mijn site aan voor een sitecheck en de site werd afgebrand. Terecht of niet, dat maakt dan niet zoveel uit, maar het is voor veel mensen een reden om ermee te stoppen. Daar komt het dan aan op doorzetten. Daar komt die passie weer naar boven want dat zorgt ervoor dat je toch doorzet, dat je lak hebt aan mensen die je afkraken, of dat je daar juist de power uit haalt om je website nog beter te maken.

Iedereen heeft een begin gemaakt

Zoals je wellicht weet trekt html-site nu enkele duizenden bezoekers per dag. Daarmee mag ik wel van een succes spreken, maar ik ben op dezelfde manier begonnen als al die mensen die nu ook een website willen beginnen omdat ze iets hebben wat hen drijft. Het succes is mij niet zomaar komen aanwaaien, daar heb ik echt wel tijd voor nodig gehad, maar die tijd heb ik mezelf wel gegeven.

Hoe kun je jouw passie vinden?

Hoe ga je op zoek naar je passie? Dat is niet zo heel ingewikkeld, alleen is het wel zaak om dit voor jezelf te bepalen. Waar word je warm van? Waar lees je graag over op internet, in boeken en in tijdschriften? Wat zijn onderwerpen waar anderen je voor vragen om wat over uit te leggen? Waar wil je graag over praten? Als je daar antwoorden op geeft dan kom je tot je passie.

Wat is jouw passie?

Ik ben wel benieuwd naar jullie drijfveren, naar jullie passie. En daarbij de vraag wat je ermee doet. Laat het me maar eens horen.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

11 reacties

 1. Tiemmon schreef:

  Heel goed artikel!

 2. Ralph schreef:

  Beste administrator,

  ik had u een mail gestuurd met de vraag of u een oplossing heeft m.b.t een online contactformulier waarin ik de bezoeker in de gelegenheid wil stellen een tekstbestand of foto te uploaden , welke naar mijn hotmail word gestuurd. Hopelijk heeft u hier antwoord op. Mvg,
  ralph

 3. Jeroen schreef:

  @ralph; Je kunt je vraag anders ook op het forum stellen.

 4. Jeroen schreef:

  Toevoeging – Over het artikel:
  Mijn site over mijn passie wil ik in de zomervakantie helemaal vernieuwen. Momenteel is hij zo veroudert dat ik hem maar niet invul bij het reactieformulier hier, haha. Vooral dankzij deze site denk ik in staat te zijn een veel betere te maken!

  Het is denk ik het makkelijkst een site te maken over iets waar je toch al veel over leest, verder is het ook makkelijker je er toe aan te zetten. Helaas is jou passie niet altijd iets waarmee je duizenden bezoekers kan trekken, denk ik. Eventueel verdienen en je site wordt dan ook bemoeilijkt.

 5. Ralph schreef:

  @Jeroen

  heb ik ook gedaan wordt alleen niet beantwoord helaas… Schijnbaar is het een moeilijke vraag

 6. Ralph schreef:

  Björn superrr bedankt !!!! Je hebt me echt geholpen 😀

 7. Bjorn Simmering schreef:

  Het is geen moeilijke vraag, maar ik heb gewoon niet altijd tijd om zomaar even wat uit mijn mouw te schudden. De mail dateert van gisterenavond, nu het antwoord gemaild. Zullen we verder on-topic gaan?
  @jeroen, goed dat je met je passie aan het werk gaat. Wat is die passie?

 8. Annelies schreef:

  En zo als altijd; de aanhouder wint 🙂

 9. Jeroen schreef:

  @Bjorn; Mijn passie is het houden van vogels. In de tuin heb ik een volière en ik vind het super alles omtrent de vogels, en dus ook de kweek, te volgen. Mede hierdoor ben ik ook dier- en veehouderij gaan studeren.

  Als je het maken van sites leuk vind is dat op deze manier goed te combineren met andere hobby's :D.

  Als de site af is laat ik je het wel weten!

  Gr. Jeroen

 10. Jord schreef:

  geweldig artikel, beschrijft precies hoe het is om te beginnen 🙂

  Gewoon als je weer iets nieuws hebt geleerd, je schrijft de code, en dan komt er wat uit, dat geeft gewoon een kick 😀

 1. 15 mei 2010

  […] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Bjorn Simmering. Bjorn Simmering heeft gezegd: Je passie als drijfveer voor je website http://bit.ly/cNPoTk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *