Onderwerp voor je website

Je wilt een website gaan maken, maar je moet nog een onderwerp hebben voor die site. Hoe ga je dat aanpakken. In dit artikel willen we je een paar handreikingen geven aan welke onderwerpen je zou kunnen denken.

Bedenk wel dat het meestal handiger is om al een onderwerp te hebben voordat je het idee krijgt om een website te gaan maken. Ga eens voor jezelf na wat nu je interesses zijn. Vaak kun je hier je voordeel mee doen, omdat je er al wat meer van weet. Neem dus geen onderwerp waar je nog weinig tot niets van weet. Logisch zul je zeggen, maar hoeveel websites gaan eigenlijk nergens over?

Interesse gebied
Je interessegebied kan liggen op het gebied van je hobby, een dier, een voetbalclub, een sporter. Meestal als dit je interesse heeft heb je er al een paar boeken van liggen, die je kunt gebruiken om een eerste stap te zetten voor je site. Neus dus ook eens je boekenkast door. Misschien ligt daar wel een boek over treinen en is dat een lumineus idee.

Zorg dat je uniek bent
Hoe bijzonderder het onderwerp van je keuze is hoe beter. Er zijn alleen al in Nederland tientallen websites waar je html kunt leren, daarover je site laten gaan voegt niet zoveel toe. Maar als jij nog een commodore computer gebruikt en je weet hier veel van, dan is dat een onderwerp dat nog niet zoveel tegengekomen wordt. Meer kans dus op bezoekers. Zorg er dus voor dat je echt wat hebt toe te voegen een het wereldwijde web.

Vereniging of club
Ben je lid van een vereniging of club, dan is het een idee om hier een website voor te gaan maken. Ga eens kijken of er al een website is waar je aan mee kunt gaan werken, of opper het plan om een website te gaan maken. Je hebt gegarandeerd bezoekers die graag willen weten hoeveelste de club staat in de ranglijst, of wat er op de laatste vergadering is besproken. Nadeel is dat je wel min of meer gebonden bent aan wat je op de site kunt zetten.

Persoonlijke site
Als laatste optie kun je een persoonlijke site beginnen. Dat kun je op twee manieren doen. De eerste is dat je een soort fotoboek maakt. Met allerlei foto’s die mensen kunnen bekijken. Bijvoorbeeld van je laatste vakantie of van de geboorte van je kind. Het tweede is een soort dagboek. Een weblog wordt dit genoemd. Hierin houdt je iedere dag bij wat je doet en wat je leuk vindt. Kijk maar eens op de volgende site: www.web-log.nl.

Succes met het zoeken naar een onderwerp.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *