Nieuwe website het stappenplan

een succesvolle start met je websiteVoor een moderne website is tegenwoordig meer nodig dan alleen maar de website zelf. Wil je jezelf online goed presenteren dan zul je flink aan de weg moeten timmeren. Ten eerste is er het probleem dat de concurrentie enorm is en dat je jezelf dus zult moeten onderscheiden. Daarnaast moet je ervoor zorgen je toch recht doet aan je eigen stijl en dat je een plekje in de markt kunt veroveren. Hoe je dat doet en welke producten je nodig hebt, dat lees je in dit artikel.

Domeinnaam

Ten eerste heb je een domeinnaam nodig. Een domeinnaam is natuurlijk het belangrijkste, want daarmee wordt je straks gevonden op het internet. Een goede domeinnaam vinden is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk, je moet er wel even je best voor doen.

Twitternaam

Naast het hebben van een domeinnaam moet je een Twitteraccount hebben. Het beste is het als dit Twitteraccount hetzelfde is als je domeinnaam. Zo heb ik de domeinnaam html-site vastgelegd en voor twitter heb ik twitter.com/htmlsite geregistreerd. Het tussenstreepje kan namelijk niet gebruikt worden voor een Twitteraccount.

Is je twitternaam al bezet dan zul je ook daar weer creatief in worden. Zo heb ik voor mijn persoonlijke Twitteraccount simmeringNL geregistreerd. Daardoor is meteen te zien dat het om een Nederlandse website gaat.

YouTube kanaal

Volgende dat je moet regelen is een YouTube account. In feite gaat dit op dezelfde manier als een twitternaam. Zorg ervoor dat je een zo goed mogelijke naam vastlegt. Ook al ben je niet van plan om in de nabije toekomst filmpjes te maken voor je website, je weet nooit of je dat op een later moment eventueel wel gaat doen, of dat je als je de website verkoopt de YouTube naam kwijt bent en dat zou jammer zijn.

Een .tv domeinnaam

Eventueel kun je aan je YouTube account een .tv domeinnaam koppelen. Hiermee kunt je een YouTube account makkelijker vindbaar maken. Ik heb voor html-site de domeinnaam htmlsite.tv geregistreerd. Deze koppel ik op een gegeven moment aan mijn YouTube kanaal.

Emailadres

Met je domeinnaam krijg je hosting, aan de hosting zit meestal mail gekoppeld. Het is belangrijk dat je een goed emailadres aanmaakt. Ik zie nog veel websites die voor de email een hotmail adres gebruiken, dat kan natuurlijk niet.

Wat wel kan is een gmailaccount aanmaken en daar je mail van je website naar toe laten sturen. Je kunt je gewone mail daar namelijk aan koppelen en de opslagruimte is nagenoeg onbeperkt.

Een logo

Het is belangrijk dat je met een goede website ook meteen een goed logo maakt of laat maken. Daarmee onderscheid je je van anderen. Je naam is samen met je logo je handelsmerk. Dit ga je gebruiken voor visitekaartjes, in je email en op alle andere manieren waarmee je communiceert.

Een visitekaartje is een leuk extraatje waarmee je jezelf in de kijker kunt zetten. Je kunt deze gemakkelijk uitdelen en het is een leuke manier om je website zakelijk een extra duwtje in de rug te geven.

Aparte rekening

Ben je van plan om geld te gaan verdienen met je website dan kan het slim zijn om een aparte bankrekening aan te schaffen voor deze inkomsten. Je houdt namelijk het overzicht voor jezelf. Je hoeft daarvoor echt niet meteen een zakelijke rekening te openen. Een tweede persoonlijke rekening kan ook en is veel goedkoper.

Al deze dingen samen maken het mogelijk om een goede start te maken. Je hebt natuurlijk ook gewone input nodig zoals artikelen en video’s. Maar daar ga ik in dit artikel verder niet op in. Veel succes en wellicht heb jij nog meer suggesties om een website goed op te kunnen starten.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

3 reacties

 1. aardmaat schreef:

  wow
  weer wat geleerd 😀
  een vraagje echter: komt het niet professioneler over om je eigen filmpjes te hosten? (dus zonder youtube account en gewoon met een eigen flashplayer en filmpjes die op je eigen host staan)

 2. Ryan schreef:

  Dat je de verschillende social media websites een account "moet" aanmelden vind ik apart, al helemaal een eigen rekening openen? Als ik aan een nieuwe website denk, denk ik aan eisen/wensen van de opdracht gever, netjes coderen, gnu policies in de gaten houden als je met third party codering werkt, dat soort dingen. Dit lijkt me eerder te gaan over het opzetten van een onderneming

  Over dat social media wil ik nog kwijt, mocht het zijn dat je je doelgroep kan bereiken maar niet dat je actief gaat wezen op dit platform(bv. Twitter) dan heeft het nog geen zin, je moet kijkenof je het nodig hebt. Als ik een internet bedrijf opstart voegt naar mijn mening het hebben van een goede youtube naam niets toe als ik er vervolgens niets mee doen.

  Lang verhaal kort, ik had een ander blogpost verwacht als ik naar de titel kijk

 3. Een youtube, twitter en eventueel ook facebook account moet je direct ook registeren. Juist wel ook al doe je er nu niks mee. Wanneer je het in de toekomst ineens wel van plan bent loop je een groot risico dat een ander dit al voor je heeft gedaan. Of erger nog je hebt een hele bekende domeinnaam en iemand anders heeft een youtube account met jouw naam. Gaat die persoon er mooi vandoor met jouw prospects.

  Overigens is het linken van je e-mail adres aan een gmail account ook niet aan te raden. Als je mail verstuurd dan stuur je weer uit met je gmail adres als afzender. Komt ook niet profi over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *