Hoe je morgen al kunt starten met je travel blog

“Kunt u mij de weg vertellen naar de havens?”
Vandaag werd ik staande gehouden door een echtpaar uit Belgie. Ze hadden de weg gevonden naar het dorp waar ik woon, maar de havens, dat was blijkbaar te ingewikkeld. Al staan er overal bordjes, ze wilden het toch even zeker weten.

De haven van Yerseke

De haven van Yerseke

Met veel plezier vertelde ik waar ze naar toe moesten en ik vertelde ze er ook nog bij dat er in het straatje waar ze doorheen liepen ook nog een leuk chocolade winkeltje was, wat ze zeker niet voorbij moesten lopen. En.. o ja, aan het einde van de straat was ook nog een aardig winkel waar ze wel wat ansichtkaarten konden kopen.

Vriendelijk glimlachend liepen ze weg en ze leerden mij een les.

Het plezier van een travel blog

Want ik wist meteen weer waarom ik travel bloggen zo leuk vindt.

Je kunt daar namelijk heel gemakkelijk mee beginnen. Je hoeft er geen verre reizen voor te maken.

Als ik naar blogs om me heen kijk die reizen als thema hebben dan moet je blijkbaar minstens naar Bali, De Comoren of in ieder geval naar Lissabon.
We zijn echter vergeten dat er vlakbij ook zoveel moois te beleven is.

En eerlijk gezegd, daar weet je toch het meeste van? Of niet soms.
De straatjes waar niemand doorheen loopt en waar een geweldig restaurantje zit, in geen enkele gids te vinden.
Een pleintje waar je een lekker pintje kunt drinken in de stad in de buurt.

Op zoek naar verhalen in je eigen omgeving

Waar zou je allemaal over kunnen schrijven als je uitgaat van iets in je omgeving?

In ieder geval kun je er morgen mee beginnen, dus op die wereldreis van volgend najaar hoef je niet te wachten!

1. De chocolade winkel

En dan hoef je niet perse de winkel waar ze chocolade verkopen te hebben, maar denk eens aan alle winkeltjes waar ze bijzondere, lekkere, leuke en interessante dingen verkopen die je niet in ieder dorp of op elke straathoek vindt. Bij ons hebben we een chocolade winkel maar bijvoorbeeld ook een aantal heel goede viswinkels.

2. Koffiekoeken

Niet zozeer om ze te eten, maar hoe worden ze gemaakt. Waar komen de ingrediƫnten vandaan en hoe gaat dat verder. Dit kun je ook toepassen op andere mooie producten die verkocht worden in jouw omgeving. Wat dacht je van een lokale brouwer?

3. Een museum met een bijzondere collectie

Een verhaal over een bijzonder museum met een fraaie collectie. Ga er zelf eens heen en schrijf het verhaal op. Bekijk het door de ogen van iemand die dit museum de moeite waard vindt. Zomaar bij jou om de hoek, maar voor een toerist een geweldige ontdekking.

mode museum Antwerpen

mode museum Antwerpen

4. Een wandelroute

Overal in de wereld, bij zelfs het kleinste plaatsje is een wandelroute te vinden, of door jouzelf te bedenken. Ik loop iedere zondag een rondje van een kilometer of vijf door de omgeving. Hier kan ik makkelijk een mooi verhaal over schrijven. Over de winter waarin de natuur tot rust komt. Over de lente waarin de vogels vliegen en op doorreis zijn.

Nou ja, je snapt het wel, een mooie anekdote over een prachtige wandel- of fietsroute.

5. Tuinen

Waar huizen staan zijn tuinen te vinden. En je hoeft niet iedere tuin in om ervan te genieten. En wat te denken van een mooi park of het bos. In de natuur is zoveel te halen en kun je eindeloze verhalen vinden om weer door te geven aan jouw lezers.

6. De jaarlijkse traditie

Elk jaar, aan het einde van de zomer is er in ons dorp een mosselfeest. Het is met recht een grote toeristische trekpleister waar 30.000 mensen op af komen. De reclame hoef ik niet te maken, de mensen komen, maar ik kan je als inwoner wel meenemen in de sfeer, in wat ik zie, proef en ruik. Daarmee wordt het mijn unieke verhaal.

Zo zie je. Met een zestal onderwerp, en elk onderwerp heeft weer zijn eigen verschillende verhalen, kun je een hele travel blog vol schrijven, zonder dat je er een dag vakantie voor zou moeten opnemen. Als je daar nu eens mee zou beginnen als je een travel blog wilt starten! Tegen de tijd dat je echt ver weg gaat staat er in ieder geval al veel op je blog en dat is alleen maar goed!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *