Meer dan 30.000 webwinkels… mijnwebwinkel.nl

Alex Pansier richtte 10 jaar geleden Mijnwebwinkel op. Met het webwinkelsysteem kunnen ondernemers hun eigen webwinkel beginnen. Ik stelde hem een aantal vragen.

Mijnwebwinkel is onlangs vernieuwd, vanwaar de grote verandering?

De afgelopen jaren hebben we hard geïnvesteerd in de doorontwikkeling van ons webwinkelplatform. Nu was onze eigen website aan de beurt. Er worden met ons systeem zoveel mooie webwinkels gemaakt dat onze oude website hier geen afspiegeling meer van was en we zelf eigenlijk niet achter konden blijven.

Ook zijn er plannen om internationaal uit te breiden als MyOnlineStore, waardoor het oude beeldmerk niet meer paste. Niet alleen de site is daarom vernieuwd, maar ook de complete huisstijl. Er is gekozen voor een logo wat los staat van de initialen, zodat het in alle landen gebruikt kan worden.

Homepage Mijnwebwinkel

Wat wil je uitstralen met deze nieuwe huisstijl?

Met de nieuwe site en huisstijl willen we vooral het plezier in het hebben van een webshop laten zien. Onze webwinkeliers hebben daarom een prominente plek gekregen. Door middel van sfeerfoto’s, waarvoor we zelf bij onze klanten langs zijn geweest, hopen we anderen te inspireren om ook hun droom achterna te gaan.

De gebruikers geven mijnwebwinkel gemiddeld een 8,6. Hoe komt dat volgens jou?

Vanwege de persoonlijke service. Onze webwinkeliers kunnen altijd met al hun vragen terecht bij het customer care team voor een op maat gemaakt antwoord. Ook is ons systeem gericht op gebruiksgemak. We willen het voor iedereen mogelijk maken om een webwinkel te starten. We zijn er júist voor beginners zonder technische kennis.

Waarom is een eigen webwinkel iets wat mensen graag willen?

Ik denk vanwege de vrijheid en zelfstandigheid. Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je productaanbod eruit ziet, wat de look & feel van je shop is en je bent zelf verantwoordelijk voor hoe succesvol je winkel uiteindelijk wordt.

Ook kun je er veel creativiteit in kwijt. Een webwinkel is voor veel webwinkeliers ideaal omdat zij het combineren met bijvoorbeeld een andere baan en hun gezin.

Waarom zou ik dan niet voor een platform als bijvoorbeeld Etsy moeten kiezen?

Dat is eigenlijk appels met peren vergelijken. Een eigen webwinkel en een Etsy-account kunnen perfect samengaan. Beide platformen kunnen heel goed naast elkaar functioneren en elkaar aanvullen.

Als je je met een shop richt op handgemaakte producten, vintage items of handwerk/DIY-materialen raden we dit ook zeker aan. Veel webwinkels gebruiken hun webwinkel als uitvalsbasis en gebruiken bijvoorbeeld Etsy of Marktplaats als aanvullend verkoopkanaal.

Waar zit jullie onderscheidend karakter als je kijkt naar andere webwinkel aanbieders?

De informele, persoonlijke benadering. Bij veel andere webshopsoftware aanbieders wordt het product aangereikt, maar worden de webwinkeliers daarna in het diepe gegooid.

Wij blijven hen ondersteunen en begeleiden en willen ook echt dat het lukt om er een succes van te maken. Daarom bieden we vanaf eind deze maand bijvoorbeeld in-house cursussen aan en zorgen we voor de volledige technische ondersteuning. Zo kunnen onze webwinkeliers zich volledig focussen op hun shop.

Stel, ik begin vandaag met een webwinkel wat is dan de belangrijkste tip?

Verdiep je goed in wat je precies wilt gaan verkopen, wie je doelgroep is en wie je concurrenten zijn. Zet op papier wat je belangrijkste onderscheidende eigenschappen (USP’s) zijn en je kernwaarden. Houd deze bij alles wat je doet in je achterhoofd.

Heb je nog een leuke tip uit het aanbod webwinkels?

Op onze voorbeeldenpagina vind je per categorie 8 winkels waarvan wij zelf erg onder de indruk zijn. Uit meer dan 30.000 winkels is het moeilijk kiezen, maar als we dan toch een favoriet moeten noemen, is het bySOOS.

bySOOS

Naast de leuke producten ziet de vormgeving van deze shop er mooi uit en volgens de laatste trend: veel gebruik van wit. Ook is eigenaresse Sonja Roesink goed in de branding van haar shop.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *