Marketing voor Creatieve ondernemers, Passie in het Kwadraat!

Vandaag ga ik het hebben over het meest uitgekauwde woord van het internet en van ondernemers, maar niettemin het allerbelangrijkste! Passie, maar dan Passie in het kwadraat!

In mijn eerste artikel over Marketing voor Creatieve ondernemers had ik het al over het belang van goede foto’s voor je producten en over vertrouwen opbouwen en geven aan potentiële klanten.

Nu dus een stapje verder.

Hoe leuk vind je je product?

Wanneer je iets online verkoopt, doe je dat waarschijnlijk omdat je het product zelf leuk vindt. Anders gaat het niet werken namelijk. Zeker voor creatieve ondernemers is dat belangrijk.

Maar er zijn meer mensen die dat wat jij verkoopt leuk vinden en zelf ook verkopen.

Stel je houdt van sieraden en die ga je verkopen. Leuk natuurlijk, maar er zijn in Nederland alleen al een paar duizend webshops die sieraden verkopen en dan verkopen bedrijven als Zalando en Wehkamp ook nog sieraden. Hebben we het nog niet eens gehad over stenen winkels…

Lekker opbouwend niet?

Jij bent uniek, je product ook

Hier komt het dus op je passie aan! Je hebt namelijk wel iets unieks, namelijk je unieke kijk op bijvoorbeeld die sieraden. Jij hebt een specifieke passie voor een stukje van de markt. En die moet je gaan inzetten.

Marjolein, van SaZjewelry heeft bijvoorbeeld haar passie uitgewerkt. Het terugkerende thema is steeds weer de band met de zee, bijvoorbeeld door gebruik van schelpen, de afbeeldingen die worden gebruikt en haar logo.

sazjewelry, webshop met handgemaakte sieraden

Daar spat wat mij betreft de passie voor het vak, maar ook de passie voor het thema vanaf.

Passie in het kwadraat

Ze heeft echter ook pure passie voor het werk wat ze maakt. Alles handgemaakt, ook weer een passie, en zelf in haar handen gehouden. Kijk daarmee krijg je dus passie in het kwadraat.

Waarom ik dan bij haar een sieraad koop? Omdat ik de passie herken, maar ook omdat ze deze boodschap goed kan overbrengen en ik er dus meer mee heb dan met een sieraad van de Wehkamp…

Even een praktische oefening.

Beantwoord eens de volgende vraag:

Wat maakt jouw onderneming Uniek?

Zet dat eens op papier!

Waar heb je deze informatie staan? Kan iemand het vinden op je about pagina. Praat je hierover als mensen je vragen naar je onderneming. Als mensen niet weten waarom je doet wat je doet, waarom zouden ze dan bij jou gaan kopen?

Zorg dat het van je producten afspat, dat het van jezelf afspringt en dat iedereen weet dat ze bij jou iets moeten kopen. Niet vanwege het product zelf, maar vanwege de passie die jij uitstraalt voor je product.

Dat is Passie in het Kwadraat.

Afbeelding: Marc Brüneke

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *