Maak uw website een succes in het buitenland

Geschreven door Vertaalbureau Perfect
Wanneer u nieuwe, internationale bezoekers wil aantrekken, of service wil verlenen aan bezoekers die geen Nederlands spreken, is het verstandig om uw website te vertalen naar een of meerdere talen. Wanneer u dit heeft gedaan bent u er nog niet. Uw website moet aantrekkelijk zijn voor de buitenlandse bezoekers. Maar hoe kunt u dit het best doen?

Homepage


Het is belangrijk dat uw homepage aansluit bij uw doelgroep en zijn behoefte. De homepage is vaak de eerste pagina waar de bezoekers op komen. Als deze pagina goed is, is de kans groot dat de klant uw product of dienst gaat kopen. 
De homepage moet dus in een oogopslag duidelijk maken wat de website en uw onderneming te bieden heeft.

Taal aanduiding


Er is een aantal mogelijkheden om uw bezoekers duidelijk te maken dat de website in meerdere talen beschikbaar is:

  • Intropagina: De website opent met een pagina waar u de taal moet kiezen. Het nadeel van deze optie is dat de bezoeker niet krijgt waar hij voor gekomen is: namelijk informatie. Dit kan bij veel bezoekers zorgen voor frustratie waardoor ze de website vroegtijdig weer verlaten.
  • Vlaggen: Vaak ziet u bij websites, die naar meerdere talen zijn vertaalt, rechtsboven in vlaggetjes staan. Door op het vlaggetje te klikken van het betreffende land komt u op de website in een andere taal. Het voordeel hiervan is dat de bezoeker wel eerst informatie krijgt waar hij naar opzoek was en zelf de keuze kan maken voor een andere taal. Een nadeel is dat het niet duidelijk genoeg is. Welke taal spreekt men in België?
  • Automatische taalkeuze: Het is mogelijk om een script op de pagina te installeren die de herkomst van de browsertaal van de bezoeker kan achterhalen. Hierdoor komt de bezoeker automatisch bij de juiste taal terecht.
  • Talen: Bij deze optie vindt u geen vlaggetjes, maar aanduidingen voor talen. Belangrijk hierbij is dat de talen in de oorspronkelijke taal geschreven zijn. Dus Frans: Français, Engels: English etc. Het nadeel blijft nog steeds dat de bezoeker zelf moet klikken op de taal die hij nodig heeft.

Talenkennis


Bedenk goed dat u enkel een website opent voor buitenlands publiek wanneer u of uw bedrijf er aan toe is. Wanneer de website in het buitenland gelanceerd wordt, kun je telefoontjes en e-mails verwachten in de taal van dat land. Zorg daarom voor een backoffice met die specifieke talenkennis.


Succesvol een website lanceren in het buitenland


Om uw website tot een succes te maken in het buitenland is er nog wel iets meer aandacht vereist. Er zijn 3 belangrijke punten die u kunnen helpen bij het succes van uw website in het buitenland:


Registreren van een domein naam met een extensie van het betreffende land. Dus ipv .nl, .fr of .co.uk, etc. Dit zorgt ervoor dat google uw site beter vindt en uw buitenlandse klant dus ook.

U moet een server in het buitenland vinden waar de website op geplaatst mag worden. Ook geldt hierbij dat een site op een server in het betreffende land voorrang heeft op een site die op een server staat in Nederland.

Linkbuilding is erg belangrijk voor het succes van uw website. U moet dus websites zien te vinden in het betreffende land die naar u willen linken. Dit is nodig om uw website belangrijker te maken waardoor hij makkelijker vindbaar is voor Google.

Online vertaalmachines

Tegenwoordig zijn er vele gratis vertaalmachines op de markt, denk hierbij aan Google Translate en Babelfish. Deze vertaalmachines zijn echter nog niet zover ontwikkeld om professionele teksten goed te vertalen. Ons advies luidt daarom om een professionele vertaler of vertaalbureau in te schakelen wanneer u een website wilt inzetten in het buitenland. Slecht vertaalde teksten zullen ongetwijfeld tot ergernis leiden bij een groot deel van uw bezoekers, wat resulteert in minder offertes / bestellingen/aanvragen.

Conclusie


Er zijn veel dingen waar u over moet nadenken om uw website tot een succes te maken. Het heeft weinig nut om uw website ‘zomaar’ te vertalen. U moet weten waar uw buitenlandse doelgroep behoefte aan heeft en daar op inspelen. Met een goed doordacht en uitgevoerd plan kunt u hoge resultaten boeken.

Vertaalbureau Perfect

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. 11 februari 2012

    […] Geplaatst op | 13 december 2011 | Geen reacties […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *