Maak je eigen webdesign blog

Stel je weet nog niet zo goed waar je een website over moet gaan maken, maar je bent wel goed in het ontwerpen van designs. Dan is het een mogelijkheid om een webdesignblog te maken. In de serie ‘Blog tip van de week’, deze week dus een ‘Webdesign blog’.
We staan stil bij de inhoud, de layout en de uitwerking.

De inhoud

Zoals ik al aangaf kun je bij een dergelijke weblog vooral ingaan op datgene wat je gemaakt hebt. Je houdt van ontwerpen en mooie layouts maken, maar je website wisselt daardoor iedere week van layout. Je bent weinig consistent in wat je maakt, dat betekent dat je bezoekers iedere week wel wat anders zien en daardoor niet weten wat ze van je kunnen verwachten.

Het is daarom van belang dat je eenmalig een layout kiest die geschikt is voor een weblog en geschikt is om plaatjes te tonen van de mooie designs die je maakt.

De layout

Als voorbeeld heb ik een layout genomen die verkocht wordt in de templateshop. Deze layout kun je kopen, maar ook als idee laten dienen voor je de eigen layout. Het gaat erom dat je je kunnen gaat laten zien en dat kan het best door veel plaatjes te gebruiken en veel kleuren te laten zien op je webpagina.

De ogen van de gebruiker moeten gericht worden op de designs die jij maakt, vandaar de keuze voor deze layout.

voorbeeld van een layout om een webdesign blog van te maken

De uitwerking

Wanneer je dat kan, moet je twee designs per week maken. Dit hoeven natuurlijk niet twee complete websites te zijn, je kan ook kiezen om een website te maken en een menu. Daarnaast kun je een artikel besteden aan manieren om tot een design te komen. Ten derde kun je software bespreken waarmee je aan webdesign doet.

Je kunt er voor kiezen om designs te maken zonder dat je direct de code ook schrijft. Dit heeft als voordeel dat je minder tijd kwijt bent en je je helemaal kunt toeleggen op het designen. Daar tegenover staat dat het minder een website is. Iemand die interesse heeft in je design zal eerder geinteresseerd zijn als het design helemaal af is.

Dat is tegelijkertijd een volgend onderdeel voor je webdesign blog, je kunt je designs aanbieden. Je kunt ze verkopen, maar ook gratis aanbieden. Daarnaast kun je een combinatie bedenken. Een paar designs gratis aanbieden en andere designs verkopen.

Het is wel van belang dat je frequent wat nieuws aanbied. Niet alleen het design, maar ook wat iemand er mee kan en hoe iets opgezet is. Verwijs naar mogelijkheden die in het design zitten.

Wil je bovenstaande template kopen, klik dan hieronder op de prijs.Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *