Kleuren – 6 tools om kleur aan je website te geven

Je kunt een eenvoudige opzet maken voor je website, maar met kleur maak je je website mooier. De ene kleur past goed bij een andere kleur, maar er zijn ook kleuren die niet bij elkaar passen. Je kunt dat zelf bepalen, maar er zijn ook verschillende webtools die je daarbij kunnen helpen.

De bekendste is Kuler, een webtool van Adobe, de specialist op het gebied van webdesign en plaatjes. Maar er zijn er nog meer.

Kuler

Kuler biedt je de mogelijkheid, wanneer je op ‘create’ klikt om verschillende kleurencombinaties te zoeken. Bijvoorbeeld tegenovergestelde kleuren, aanvullende kleuren en drie contrasterende kleuren. Dit gebeurd op basis van de kleurencirkel. Wanneer je je registreert kun je je eigen kleurencombinaties vastleggen en delen met anderen. Op de voorpagina kun je de laatst gevonden combinaties bekijken en er je voordeel mee doen.

Website Kuler

Website Kuler

Colorcombos

Op de site Colorcombos kun je je eigen combinaties maken door de HEX code in te typen. Daarnaast kun je allerlei combinaties bekijken van anderen en deze gebruiken. Eigenlijk werkt het systeem heel eenvoudig en kun je er veel ideeen opdoen. Met name het zoeken op ‘colortags’ werkt goed.

Color Combo's

Color Combo’s

Colorlovers

De fraaie site Colorlovers, laat zien wat je met kleuren kunt doen. Het is in feite een soort weblog waar de laatste trends worden besproken naar aanleiding van kleurenschema’s van websites of plaatjes. Deze community heeft bijna 250.000 leden en ruim 900.000 kleurenschema’s op de site staan. Met recht ‘liefhebbers van kleuren’.

Color Lovers website

Color Lovers website

Name that color

Kleuren hebben namen, maar welke kleur hoort nu bij welke naam? Als je een kleur hebt, dan kun je deze toevoegen aan de webtool van ‘Name that color‘, en je krijgt vervolgens de naam van de kleur die het dichste bij jouw ingevulde kleur ligt. Je vult de Hex# kleur in en je krijgt de naam, maar ook de RGB code. Ook die kun je in CSS gebruiken. Een complete webtool dus.

Name that color

Name that color

Color Scheme Designer

De Color Scheme Designer heeft dezelfde mogelijkheden als de webtool van Kuler. Voordeel bij deze webtool is dat er meer kleuren worden getoond. Ook kun je hier aangeven wat er gebeurd als je kleurenblind bent, maar dan in allerlei variaties. Het leukste aan deze site is echter het tooltje dat rechtsonderin staat, ‘light page example’ en ‘dark page example’. Hiermee krijg je een voorbeeld van een webpagina in de gekozen kleuren. Erg handig!

Color scheme designer

Color scheme designer

Color Palette Generator

De Color Palette Generator maakt aan de hand van een plaatje een kleurenschema. Het plaatje plaats je op het internet (of zoek je daar) en de URL geef je op. Daarvan wordt een kleurenschema of pallet samengesteld. Wanneer je een opdracht krijgt voor een website aan de hand van een afbeelding is deze tool erg handig om te gebruiken.

Color palette generator

Color palette generator

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. Dafne schreef:

    Heel veel goede tips! Ik ga er zeker gebruik van maken:)

  1. 17 november 2009

    […] Enige tijd geleden heb ik een artikel geschreven over webpagina’s die je helpen bij het krijgen van de juiste kleuren voor een website. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *