Juliette Moolenbeek: “Ik word gewoon heel blij van papier en boekjes”

Juliette Moolenbeek runt al ruim 4,5 jaar met super veel passie en liefde de webshop My Lovely Notebook. Een webshop waar je bijzondere, mooie en unieke notitieboeken vindt. In haar communicatie en huisstijl richt ze zich met name op vrouwen, maar ook mannen weten de webshop te vinden én te waarderen.

Waarom ben je met My Lovely Notebook begonnen?

My Lovely Notebook ben ik begonnen omdat ik altijd al een grote liefde voor notitieboekjes had. Ik word zelf zo ontzettend blij van mooie notitieboeken.

Juliette Moolenbeek van My Lovely Notebook

Juliette Moolenbeek van My Lovely Notebook

Als ik op vakantie was, was (en ben) ik ook altijd in stationery winkels te vinden. Ik sta dan uren te kijken naar alle mooie en bijzondere notitieboeken.

Maar thuis merkte ik, als ik een mooi notitieboek nodig had, dat deze lastig te vinden waren. Ook wist ik altijd al dat ik ondernemer wilde worden en op een creatieve zondagochtend kwam dit idee.

Ik ondernam direct actie en begon de webshop naast mijn fulltime baan. Na het een half jaar dat gecombineerd te hebben, heb ik mijn baan opgezegd. De beste beslissing ever.

Waar komt je voorliefde voor notitieboekjes vandaan?

Waar het echt vandaan komt weet ik niet precies. Volgens mij is het ook een beetje een vrouwending. Zelf ben ik ook echt een dagboekschrijver.

Ik vind het heerlijk om mijn gedachten en inzichten op papier te zetten. Daarom ben ik nu ook bezig met het maken van een online programma dagboekschrijven.

“Na het een half jaar (…) heb ik mijn baan opgezegd. De beste beslissing ever.”

Ik hou van het maken van lijstjes, maar ook lege boekjes die nog geen doel hebben vind ik fantastisch. Ik word gewoon heel blij van papier en boekjes. Dat wordt door de digitalisering alleen maar versterkt.

Op welke manier profileer je je in de online webshop wereld, waarmee maak jij het verschil

Ik profileer me door mijn huisstijl en assortiment echt te richten op de vrouw van nu. Ondanks dat ik mij richt op vrouwen heb ik ook veel mannelijke klanten.

Ik koop alleen de producten in die ik mooi vind en waar ik achter sta. Zo denk ik dat ik een doelgroep heb gecreëerd met een bepaalde smaak en stijl.

Daarnaast is de customer experience super belangrijk. Dat was ongeveer het allereerste wat ik voor de webshop helemaal had uitgewerkt. Het gevoel dat mensen krijgen als ze op de site zijn, iets kopen waarbij de communicatie duidelijk is, en dan de unpacking experience als ze hun bestelde product thuis krijgen. Met liefde en zorg ingepakt als cadeautje en een handgeschreven kaartje erbij.

website My lovely notebook

website My lovely notebook

Naast onze gewone Facebook pagina hebben we ook een VIP community alleen voor klanten. Het is een hechte club, lieve en mooie mensen die elkaar ook verder helpen (op schrijf vlak). Echt geweldig leuk om te zien.

En ik probeer naast bekende merken ook producten in te kopen die andere webshops niet verkopen om een zo uniek mogelijk assortiment te creëren.

Wat maakt het runnen van een eigen bedrijf zo boeiend?

Ja, wat niet eigenlijk! Ik vind het heerlijk om ondernemer te zijn en zou niet anders meer willen en kunnen. Ik vind het heerlijk om mijn eigen koers te bepalen en alleen maar te doen waar ik zelf achter sta.

Daarnaast leer ik als ondernemer nog elke dag. Every level has it’s own devil. Je bedrijf groeit, maar jij als ondernemer groeit met je bedrijf mee. Dat vind ik zo mooi.

Zelf ben ik altijd op zoek naar waar er nog verbeterpunten zijn. Vaak zijn dat ook echt persoonlijke dingen, want vaak je ben zelf als ondernemer de zwakste schakel. En wanneer je je zelf ontwikkelt, ontwikkelt je bedrijf ook weer verder. Love it!

Maar ook de praktische dingen. Werken op tijden die ik wil. Vaker op vakantie kunnen dan werken bij een baas. Of gewoon een middag vrij nemen voor mij zelf.

Every level has it’s own devil.

Sinds ik een medewerker in dienst hebt, is dit steeds meer mogelijk. En kan ik de taken die ik zelf minder leuk vind uitbesteden en zelf nog meer bezig zijn met de dingen die ik echt leuk vind! Dat is voor mij echt het allerleukste aan ondernemen en het runnen van een bedrijf.

Wie inspireert jou?

Goede en moeilijke vraag. Hier heb ik heel lang over nagedacht. Er is niet 1 iemand die mij inspireert. Er is niet iemand die ik volg en waar ik mijn inspiratie uit haal.

Ik denk voor mij dat inspiratie in mij zit en wordt gertriggerd door alles om mij heen. Een prikkel van een mooie zin ergens, een video op YouTube, een sales tekst, of mijn dochter (1,5) die nog zo puur is.

Waar ik de allermeeste inspiratie uithaal zijn boeken. Vaak hoef ik van een boek maar een bladzijde te lezen en heb weer inspiratie voor iets waar ik mee bezig ben. En dan bedoel ik geen romans, maar managementboeken of spirituele boeken. 😉

My lovely notebook

My lovely notebook

Je krijgt een nieuw notitieboekje, een lege bladzijde, wat is het eerste dat je opschrijft?

Oeh dat is leuk! Ik bedenk altijd vooraf waar ik een notitieboekje voor ga gebruiken. Elk notitieboek dat ik gebruik heeft een bepaald doel. Dat werkt heel goed voor mij. Geen boekjes met alles door elkaar, maar lekker georganiseerd elk doel zijn eigen boekje.

Maar in het algemeen genomen is het beginnen in een nieuw notitieboek voor veel mensen lastig. Ik adviseer anderen om dan op de eerste pagina een mooie quote neer te zetten. Een quote waar je blij van wordt. Dan is je boekje ingewijd en kun je hem gaan gebruiken waarvoor je wilt.

Mijn quote is voor mij als perfectionist, sinds ik moeder ben: Done is better than perfect!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. 17 december 2018

    […] eerste is het kopen van een notitieboek. Daar schrijf ik in op wat ik […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *