Jouw website, een bedrijf – 3 pijlers

Een grote fout bij het hebben van een website is dat je dit niet serieus neemt. Door je website niet te beschouwen als een bron van inkomsten zal dat het ook nooit worden. De meeste websites worden gezien als hobby en zullen daardoor ook niet meer dan een hobby worden. De verdiensten zullen daar dan ook naar zijn.

Je website is een bedrijf

Wanneer je serieus overweegt om met je website geld te gaan verdienen, om ondernemer te worden, ga je website dan ook zien als een bedrijf. Wanneer je je website als een bedrijf ziet dan ga je er anders mee om. Je zult serieuzer tijd vrij maken, inkomsten worden gebruikt om opnieuw te investeren en jezelf te belonen. Tenslotte mag je winst maken met je website. Laten we deze drie pijlers eens beter bekijken.

1. Tijd investeren

Doordat je website een bedrijf is zul je daar tijd in moeten investeren, anders wordt je bedrijf nooit wat. Een bedrijf waar geen tijd meer wordt ingestoken is gedoemd te mislukken. Wanneer je serieus geld wilt gaan verdienen, zul je serieus tijd moeten investeren. Plan dat dan ook. Zorg dat je, wanneer je dat kunt twee uur per dag aan je website werkt. Denk aan zaken als
– beantwoorden van je email
– schrijven van nieuwe posts
– een ebook schrijven
– berichten voor je mailinglijst schrijven
Lukt twee uur per dag niet, begin dan met een uur per dag. Dat moet voor iedereen haalbare kaart zijn, anders moet je je website niet als een bedrijf gaan beschouwen.

2. Gebruik inkomsten om te investeren

Wanneer er inkomsten komen dan kun je deze gebruiken door ze weer te gaan investeren. Met investeren kun je denken aan:
– Het kopen van boeken over het onderwerp van je website
– Abonneren op een tijdschrift over het onderwerp
– Het betalen van goede webhosting
– Het betalen van een maillinglijst host
– Het betalen van jezelf

Met die laatste bedoel ik het volgende, door jezelf te betalen voor je werk dat je doet voor je website wordt je gemotiveerd om extra tijd te kunnen steken in die website. Je gaat toch ook werken omdat je daar betaald voor wordt. Wanneer je eerst een uur besteedde aan je website, kun je er nu voor kiezen om twee uur te besteden aan je website en dat tweede uur jezelf te betalen.

Winst maken met je website

Wanneer je de inkomsten en de uitgaven naast elkaar hebt gelegd zal er op een gegeven moment een punt komen waarop je kunt zeggen dat je meer overhoudt dan dat je in je website steekt. Laten we er dan vanuit gaan dat je jezelf gewoon beloont voor het werk dat je doet, naar rato. Het geld dat nu nog over is kun je apart gaan zetten. Dat is verstandig omdat je daarmee wellicht op een gegeven moment weer andere websites kunt gaan kopen, of anderen voor je kunt gaan laten werken. Laat bijvoorbeeld iemand eens een artikel voor je schrijven of een plugin maken.

Daarmee is het plaatje dan weer rond. Een website serieus nemen, gaan zien als een bedrijf levert alleen maar voordelen op. Ga daarom eens rondneuzen op websites voor mensen die een bedrijf willen starten. Je zult zien, je kunt er een hoop van leren.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Rene Stuifzand schreef:

    Ik zou zeggen gebruik Google Reader voor artikelen en informatie over jouw onderwerp en steek dat geld van die boeken / tijdschriften in je eigen zak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *