Jouw website, beter dan de rest?

Om een website te maken waarmee je opvalt, dat is best een klus. Google heeft miljarden websites geindexeerd en dan is het een redelijk ingewikkelde klus om juist jouw website te laten opvallen. We geven je een paar tips waarmee je in ieder geval boven de grote massa uitstijgt.

Zelf gemaakt of een template?

Er zijn redenen genoeg om een website template aan te schaffen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat een zelf gemaakte website altijd de voorkeur heeft boven een template. Het nadeel van een template is namelijk dat er meerdere exemplaren van kunnen zijn. Niet meer uniek dus en iets uniek, dat heeft een zoekmachine graag!

Letters

Gebruik geen lettergroottes kleiner dan 10 pixels. Kleiner is gewoon lastig lezen. Daarmee jaag je de bezoeker weg. Gebruik vervolgens ook geen gekke lettertypes. Het beste kun je kiezen voor een lettertype wat op iedere computer is geïnstalleerd. Times New Roman en Arial zijn goede keuzes. Heel fout is bijvoorbeeld het door beginners misbruikte Comic sans MS. Daarmee geef je aan dat je een beginner bent.

Plaatsing

De belangrijkste tekst, sommige websites zetten daar hun advertenties neer, komt linksboven te staan. Daar begint een bezoeker te lezen. Vervolgens is het slim om je kolom niet te breed te maken. Dat leest niet prettig. Het is niet voor niks dat een krant een aantal kolommen naast elkaar plaatst.

Inhoud

Stel inhoud altijd bovenaan. Daar gaat het uiteindelijk om en niet om andere dingen. De inhoud telt! Ook voor een zoekmachine, die altijd weer op zoek is naar nieuwe inhoud. Dus niet schaamteloos kopieren, maar je eigen woorden gebruiken. Je kunt best bronnen gebruiken om een artikel te schrijven, maar neem niet letterlijk over. Wanneer je dat wel doet vermeld dan altijd de bron, doe dit dus in de vorm van een quote (<blockquote>, <q>) of citaat(<cite>). Niet voor niets zijn daar tags voor gemaakt.

Alinea’s en tussenkopjes

Verdeel de pagina in alinea’s. De alinea’s voorzien van een tussenkop is dan handig! De alinea krijgt de <p>-tag mee en de tussenkopjes verzorg je met de <h>-tag. Dit geeft overzicht en rust in een website. Een lezer die op een computerscherm leest, scant eerst, bij een interessant kopje zal hij pas goed gaan lezen.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. 28 september 2008

    […] laten opvallen. We geven je een paar tips waarmee je in ieder geval boven de grote massa uitstijgt. Lees verder Stem of voeg toe aan […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *