Jaloers op Alexander Klopping

Waarschijnlijk heb je hem wel eens voorbij zien komen op “De Wereld draait door”, Alexander Klöpping (Ja, met een Umlaut op de o). Eigenlijk ben ik wel een beetje jaloers op hem. Hij heeft een prima verhaal, hij weet veel over sociale media, hij kan goed praten, maar het belangrijkste is dat hij zijn verhaal mag doen in een populair televisieprogramma en daardoor als expert gezien wordt op zijn vakgebied. Wat kun je daar nu van leren?

Hard werken

Als je kijkt naar de dingen die Alexander de afgelopen jaren heeft gedaan, dan zie je meteen dat hij hard gewerkt heeft. Als je succesvol wil worden, op welk gebied dan ook, dan is hard werken een noodzaak. Hard werken is niet erg, zeker niet als je iets doet wat je leuk vindt en daar wringt de schoen vaak.

Veel mensen doen werk wat ze eigenlijk niet echt leuk vinden. Dat is ook juist wat het internet zo aantrekkelijk maakt. Je kunt hard werken aan iets wat je echt leuk vind om te doen zonder dat het je meteen heel veel kost.

Mogelijkheden zien

Niet alleen met hard werken kom je verder, je moet het ook kunnen zien. Daarvoor moet je onderzoeken. Je moet altijd online zijn, je interesseren voor de toekomst en in zaken willen stappen waarvan jij de overtuiging hebt dat ze waardevol kunnen zijn in de toekomst.

Niet alles zal meteen lukken en er zullen veel dingen zijn die mis gaan, maar als je je vizier open zet dan zie je wat er op je af komt. Je kunt wel denken dat iets geen succes wordt, maar waarom zou je niet proberen om er dan zelf wat van te maken.

Alexander ging op zijn 18e bijvoorbeeld naar Amerika om te ontdekken wat jongeren beweegt. Niet eenzijdig, maar van de democratische kant en van de republikeinse kant. Daarmee krijg je inzicht in wat mensen beweegt.

Stappen durven nemen

Je kunt dromen en filosoferen over al deze dingen, maar vervolgens is het allerbelangrijkste om stappen te nemen. Naar Amerika gaan, daadwerkelijk een webwinkel opstarten omdat je een bepaalde branche mist of gaan werken voor Jort Kelder zijn website 925.nl. Allemaal stappen die achteraf misschien wel goed gekozen zijn, maar waar veel mensen zich van zouden laten weerhouden door hun ‘gezonde’ verstand.

Als je van tevoren alles wist zou het gemakkelijk zijn, maar juist door ergens in te stappen met het risico dat je onderuit gaat zorgt ervoor dat je leert, dat je er veel van leert. En dan kan het succes er ineens wel zijn.

Blijven leren

Ook als je een bepaald punt hebt bereikt ga je niet stilzitten. Blijven leren is belangrijk. Steeds weer op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Dit geldt voor iedere professie, maar zeker als je als de expert gezien wilt worden is het belangrijk dat je blijft leren, dan kun je pas weer aan anderen onderwijzen.

Tot slot

Je zult begrijpen dat de jaloezie die ik heb binnen de perken blijft en ach, ik doe ook mijn best om wat bekender te worden, maar dan weer op een andere manier. Mocht jij een betere suggestie hebben, laat het me maar weten.

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Daan schreef:

    Hij had alleen bij zijn eerste drie (?) verschijningen in dwdd steeds dezelfde blouse aan! 😡

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *