Is bloggen dood?

Er zijn mensen die het idee hebben dat bloggen achterhaald is. Er wordt zelfs gezegd dat bloggen dood is, dat het niet meer meetelt en dat het zooo 2007 is. Ik denk het niet, integendeel zelfs. Volgens mij is bloggen volwassen geworden.

Op het moment dat het internet in de kinderschoenen stond waren er computernerds die een website gingen maken. Op den duur ging iedereen die wat betekende een website maken. Dat het er of niet uit zag, of niet veel voorstelde deed weinig terzake.

Maar er moest meer interactie komen met de bezoeker en zo ontstond web 2.0. Interactie was het sleutelwoord. De bezoeker kon gaan meedenken met een website, kon zijn mening geven en liet weten wat hij er van vond.

Vervolgens werd deze opzet wat eenvoudiger gemaakt door ontwikkelaars van software, bijvoorbeeld WordPress. Een website maken ging allemaal wat eenvoudiger en je hoefde geen codes meer te kennen. HTML werd weer een nerd taal.

Tegenwoordig zie je dat vrijwel iedere website met behulp van een content management systeem word onderhouden. Op iedere respectabele website kun je als bezoeker reacties geven, je kunt meedenken en reageren op polls.

Wat eerder aan blogs was voorbehouden gebeurt nu op iedere website. De website van NRCnext wordt zelfs tot nieuwsblog omgedoopt.

Dit geeft al aan dat het systeem van weblogs volwassen aan het worden is. Het gaat niet meer om huis, tuin en keuken onderwerpen, maar om volwassen zaken. Het nieuws, psychologen, banken, google, onderzoekers, iedereen blogt op een volwassen manier.

Dat de stijging in het aantal blogs wellicht wat afvlakt is logisch. Op een gegeven moment blogt iedereen die wat te vertellen heeft.

Volgens sommigen is Twitter de nieuwe trend dat bloggen wegvaagt. Lijkt me niet, het zijn twee verschillende dingen. Twitter geeft korte berichtjes en je leest het snel en oppervlakkig. Wil je meer diepgang dan lees je weblogs. Wil je echt de diepte in dan koop je een boek of een e-book.

Nee hoor, bloggen is niet dood, het is volwassen aan het worden.

Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

 1. fritsO schreef:

  Mag ik vragen waar jij je inspiratie vandaan haalt om even een blog te schrijven?

  VInd namelijk dat je het heel goed kan volhouden.

  Goed artikel:)

  Frits.

 2. admin schreef:

  @fritsO
  Dat is een kwestie van doorzetten, het idee hebben dat je artikelen gelezen worden en aan alles ideeen overhouden, dat wil zeggen, je ‘mind’ openhouden en daar wat mee doen. Zelfs je vraag kan weer stof opleveren voor een artikel “Waar haal je de inspiratie vandaan voor een artikel”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *