Internet ‘Godinnen’ – Je webshop in 10 stappen

Is het nu echt zo dat alleen maar vrouwen een webwinkel beginnen? Lijkt me niet, maar blijkbaar is het wel een doelgroep die graag wil weten hoe je aan de slag gaat met het opstarten van een webwinkel. Suzan Eikelenstam heeft al wel de nodige ervaring met ecommerce. Vandaar dat ze er een boek over schreef. En ja, inderdaad in de eerste plaats gericht op vrouwen.
Niet zomaar vrouwen, Godinnen. Internet Godinnen.

Internet Godinnen - Je webwinkel in 10 stappenAan de hand van interviews werkt Suzan 10 stappen uit. Deze stappen zijn logisch, maar door ze op een rij te zetten is het allemaal wel heel inzichtelijk gemaakt. Van voorbereiden, tot aan de slag gaan, van administratie tot netwerken opbouwen, het komt allemaal in een prettig leesbaar verhaal aan de orde.

Fijn is ook wel dat de geïnterviewden ook wel van bekende websites komen. Dat maakt de bronnen wel betrouwbaar. Zo worden Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org, Marieke Verdonk van Twinkle.nl en Durk Jan de Bruin, oprichter van startpagina.nl, eigenaar van mijnWinkel.nl gevraagd naar hun ervaringen.

Nadeel van het boek is echter wel dat het lijkt alsof er alleen maar ‘juich-verhalen’ in staan. Ik denk dat met een goede voorbereiding je heel ver kunt komen, maar dat er genoeg webwinkels zijn die mislukken. En dan niet alleen omdat ze zich niet aan de 10 stappen houden, maar ook omdat er gewoon heel, heel veel aanbod is en de markt gewoon vol is.

Dat houdt niet tegen dat het nog steeds een leuk idee is om een webwinkel te beginnen en als je dan je eerst wilt inlezen is dit boek een prettige bron van informatie.

Het boek is gewoon en digitaal te verkrijgen bij Bol.com

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *