In 5 stappen naar een succesvolle website

maak je website succesvol in 5 stappenVeel mensen die beginnen met het maken van een website hebben na een paar weken of maanden het gevoel dat ze niet echt verder komen. Ze vinden dat ze blijven steken op het niveau van een amateur en kunnen blijkbaar niet de stap maken naar een succesvolle website. In dit artikel wil ik je in 5 stappen naar een succesvolle website laten gaan. Volg deze stappen en de tijd van amateurisme is voorbij!

Stap 1: Neem een domeinnaam en professionele hosting
Ik kan je zeggen dat dit de meest belangrijke stap is. Een echte domeinnaam en professionele hosting nemen. Geen gratis domeinnamen meer en zeker geen gratis hosting. Wil je een succesvolle website dan zul je hierin moeten investeren. En dat zeg ik niet om je op kosten te jagen, het is een investering voor de toekomst. Iedereen heeft in een paar dagen, weken of maanden de mogelijkheid om het bedrag wat je hieraan uitgeeft ergens vandaan te halen. Ga dus niet bedelen om sponsoring, ga niet roepen dat je geen geld hebt, neem desnoods in de zomervakantie een maand een krantenwijk over van iemand en je hebt het geld bij elkaar.
Een goede optie is Alphamega hosting. Niet direct de goedkoopste, maar wel een goede host. Snelle service, paketten op maat en zeer betrouwbaar.

Stap 2: Installeer WordPress
Wanneer je het hebben van een website serieus gaat nemen dan adviseer ik je om met WordPress te gaan werken. WordPress is een gratis systeem waarmee je je volledige controle kunt uitoefenen op je website, maar waarbij je ook de mogelijkheid hebt om op een eenvoudige manier allerlei zaken toe te voegen waarmee je het werken aan een website veel gemakkelijker maakt. Ik ga nu niet beweren dat al je kennis over HTML en CSS overboord gegooid mag worden, integendeel, deze kennis komt goed van pas als je een mooi uiterlijk wilt geven aan WordPress. Maar het gebruiken van WordPress maakt het je als website eigenaar zoveel gemakkelijker. Ga dus naar WordPress.org en download de nieuwste versie!

Stap 3: Koop een volwaardige template
Iemand die handig is met het zelf ontwerpen van een mooi design mag van mij afhaken op dit punt en zelf iets in elkaar zetten, maar de meeste mensen die een goed idee hebben voor een website willen wel wat weten van html en css, maar ook weer niet teveel. Ga dus niet te lang aan het rommelen en koop een goede template. Eenvoudig en voor zijn taak berekend. Op html-site kun je ook templates vinden. Je hebt daarmee gelijk een professionele uitstraling en je laat zien dat je het waard vind om te investeren in je site en niet alleen maar wat aan te rommelen. Je wilt je site tenslotte een niveau hoger brengen.

Stap 4: Ga schrijven
Het belangrijkste, waar ik de laatste tijd al veel over schrijf, is het vullen van je website met inhoud. Niet af en toe eens een bericht, nee frequent, minimaal een keer per week een degelijk artikel. Kijk en dan zie je meteen het voordeel van WordPress. Je schrijft een artikel, het wordt op de voorpagina geplaatst en direct ook in het archief. De zoekfunctie van WordPress kan het vinden en je kunt het met behulp van tags koppelen aan gerelateerde artikelen. Uitermate handig en functioneel.

Stap 5: Kom tot actie
Ik heb hierboven vier punten beschreven waarmee je tot een succesvolle website kunt gaan komen. Niet in een week tijd, maar als je een half jaar verder bent dan moet je eens kijken naar het verschil. Om het concreet te maken heb ik hieronder een concreet stappenplan opgesteld aan de hand van de vier stappen die hiervoor zijn beschreven. Print het desnoods uit en doorloop de stappen. Laat me weten wat het wordt.

O Een goede domeinnaam bedenken
O Een domeinnaam registreren
O Hosting bestellen
O WordPress downloaden
O WordPress installeren
O Een template maken of zoeken
O In de eerste week 4 artikelen schrijven
O In de tweede week weer vier artikelen schrijven
O In de derde week alweer vier artikelen schrijven
O In de vierde week de officiële lancering van je website laten plaatsvinden
O Daarna wekelijks minimaal 1 artikel schrijven
O Na drie maanden kijken welke artikelen worden gelezen en wat je eventueel moet veranderen

Ik wens je er heel veel succes mee!

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

8 reacties

 1. Mars schreef:

  “Koop een volwaardige template”.
  Tja, dan weet je in ieder geval zeker dat je je niet onderscheidt van de concurrentie.
  En als je WordPress promoot, kun je net zo goed alle blog-systemen promoten, maar het komt creativiteit en originaliteit niet echt ten goede.
  Alphamegahosting promoten mag natuurlijk ook, maar vertel er wel eerlijk bij dat jij er geld aan verdient als mensen via jouw link zich daar aanmelden.

 2. admin schreef:

  Creativiteit zal moeten blijken in je artikelen. Niemand zit te wachten op een creatieve uitspatting die niet wordt begrepen.
  Ik geef met de hosting een suggestie, niets mis mee lijkt me, maar blijkbaar is affiliate zijn nog steeds niet geaccepteerd…
  Wordpress is naar mijn mening een goed systeem voor het opzetten van een volwaardige website.

 3. Oo_dj_tm_oO schreef:

  Affiliate is inderdaad nog niet geacepteerd, omdat mensen dan denken dat over hun rug geld verdient word, en ze willen onafhankelijk blijven. Zelf heb ik dit gevoel ook heel sterk. Misschien intressant om een artikel over te schrijven, om je dagelijkse quota te halen?

 4. Pieter schreef:

  Nou sorry hoor, maar dit vind ik een érg slecht artikel. Bij de titel kreeg ik al een idee van hoe het artikel zou zijn, maar het valt me vies tegen. Het komt er uiteindelijk gewoon op neer dat we een dure host moeten nemen, en daar WordPress op moeten dumpen en schrijven maar…
  Grote gemiste kans, en die link naar de hosting is zeker een enorme afknapper!

 5. Ronald schreef:

  Ik begrijp niet helemaal waarom hier zo gezeurd word over het feit dat iemand geld verdiend, hij werkt er ook voor en geeft goede tips

 6. jolanda schreef:

  Prima website hoor lees alles met veel interesse. Allen vraag ik mij af, en dat merk ik bij veel websites, dat als je op een url klikt je wegklikt van de site. Dat vind ik niet handig. De enige manier is dan om terug te komen met de pijl in de windows omgevng. Is daar iets aan te doen?

 7. admin schreef:

  Je kunt iedere weggaande pagina in een nieuw venster laten openen. Al is dat niet mijn advies, maar goed het kan met de code
  [a href=”link” target=”_blank”]Link opent in nieuwe pagina[/a]

 8. Freakenstein schreef:

  Let wel, er zijn genoeg gratis templates voor WordPress te krijgen.
  Bijvoorbeeld op de WordPress site zelf:
  http://wordpress.org/extend/themes/

  Het kopen van een betaalde template zou ik zeker in de eerste maanden laten. Mocht de site een succes worden, dan kun je altijd nog investeren in een betaalde template, hoewel betaald niet altijd beter hoeft te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *