Ik mag of wil geen betaalde hosting

Regelmatig komen er, met name jongeren, op het forum vragen stellen over problemen die zich voordoen met gratis hosts. Ze lopen dan tegen de beperkingen aan van een gratis host en willen oplossingen voor problemen. Wanneer er dan geantwoord wordt met ‘neem een betaalde host’, dan is het antwoord terug dat ze dat niet mogen of willen. Tja en dat is dus vragen om problemen.

Kijk iedereen staat vrij om te kiezen tussen gratis hosting en betaalde hosting. Maar het is naar mijn idee onmogelijk om dezelfde eisen te stellen aan beide hosters. Gratis hosting is leuk voor een beginner, maar meestal kun je er geen scripts op draaien, php en mysql is onmogelijk of verouderd en het belangrijkste is dat een gratis hoster van de een op de andere dag de stekker er uit kan trekken. Hij is namelijk geen verantwoording schuldig.

Let wel, er zijn enkele uitzonderingen. Dit zijn liefhebbers en hobbyisten die het leuk vinden om een server te draaien met daarop goede software, die regelmatig een backup maken en die lange tijd iets online laten staan, maar het biedt zo weinig garanties.

Daar tegenover staat de betaalde hoster. Ook daar zitten slechte tussen, maar omdat je betaalt mag je ze daar op wijzen en kun je ze verantwoordelijk maken voor zaken die mis gaan als het aan hen ligt.

Maar het probleem ligt er in dat iemand van 14 of 15 jaar die betaalde host niet kan betalen, toch? En daar ligt volgens mij nu juist ook de oplossing. Waarom zou je als je 14 bent geen betaalde host kunnen nemen. Het is nogal makkelijk om te roepen dat dit niet mag. Waarom zou je dat niet mogen?

Een paar oplossingen om aan 20 euro te komen (daar heb je een jaar hosting en domeinnaam voor bij Transip.nl!).
– Bedenk een goed plan en leg dit plan voor aan je vader of moeder.
Met een goed doordacht plan moet je vader of moeder wel sterk in zijn schoenen staan willen ze ‘nee’ zeggen. Ik snap best dat ze ‘nee’ zeggen als je geen goed idee hebt.
– Vraag geld voor je verjaardag
– Spaar een paar weken je zakgeld op en laat daarmee zien dat je kunt sparen en het niet uitgeeft aan snoep of kroketten
– Neem een krantenwijk in de zomervakantie, levert je zo 150 euro op.

Wanneer je met bovenstaande punten aan de slag gaat, lukt het zo om geld te verdienen om betaalde hosting te nemen. Zeker met dat doel voor ogen moet het toch mogelijk zijn om je hier een paar weken aan te houden.

Bedenk dus een goed plan voor je website en ga met een of meerdere punten aan de slag. Wanneer je er dan voor zorgt dat je website ook nog eens succesvol wordt, kun je iedereen terug betalen en is het logisch dat je inkomsten hebt gehad om je website voor het volgende jaar ook weer te gaan betalen.

Succes, Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

5 reacties

 1. Tom schreef:

  Er bestaan nog goede gratis hosts ook hoor!
  Zit zelf al meer dan 2 jaar bij Xtreemhost (http://xtreemhost.com)

 2. Hidde schreef:

  Ik vind het onzin dat jongeren geen betaalde hosting mogen. Ik ben 13 en heb heb m’n site al ruim twee jaar op een betaalde host staan.

 3. elo schreef:

  je hebt ook gratis betaalde hosting! ghed.nl!

 4. Arne schreef:

  @Elo: Dat lijkt mij interessant, maar ik snap niet goed hoe het werkt.
  Je spaart punten om een host aan te schaffen, maar hoe zit het dan voor een domein?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *