Hulp bij juridisch gedonder…

Een niet al te populair onderwerp zo lijkt het, de juridische kant van een webwinkel. Niemand heeft tenslotte last van ontevreden klanten, afbeeldingen die zonder te vragen worden gebruikt en een winactie, och dat is toch alleen maar leuk!

Een boekje

Charlotte Meindersma heeft een boekje geschreven over regelgeving voor webwinkels. Alle goede bedoelingen ten spijt, iedere webwinkel heeft hiermee te maken. Al vanaf het moment dat je de rechtsvorm gaat kiezen voor je webwinkel.

Het is niet alleen verstandig om je goed in de materie te verdiepen, het is ook nog eens ‘verplicht’. Je wordt als webwinkelier geacht op de hoogte te zijn van de wet- en regelgeving. Iets wat overigens voor iedere Nederlander geldt.

Je kunt niet onder een wet uitkomen door te zeggen: ‘maar dat wist ik niet…’

Goed, Charlotte heeft dus een boekje geschreven. Geen saai, dik, onaantrekkelijk boekwerk, nee gewoon een fris, leuk een goed geschreven boekje wat je op de hoogte brengt van de ins en outs op het gebied van regelgeving voor websites.

Drie delen

Het boekje bestaat uit drie delen. Het eerste deel behandeld alle zaken die je geregeld moet hebben voordat je open gaat. Bijvoorbeeld algemene voorwaarden en de zakelijke rekening (nee dat is niet verplicht voor de belastingdienst…, maar wel handig).

Het tweede deel gaat over de gang van zaken als je een webwinkel hebt draaien. Wat als er wat terug gestuurd wordt? Hoe zit het met garantie en privacy, dat soort vragen. Ook cookies worden besproken, evenals de nieuwsbrief.

In het derde deel behandeld Charlotte zaken als auteursrecht, merkenrecht en reclame.

Veel informatie

Het is naar mijn idee al bewonderenswaardig dat je het voor elkaar krijgt al deze onderwerpen in een kleine 60 bladzijdes te stoppen. Dat getuigt van een goede kennis, anders lukt je dat nooit lijkt me.

Het is knap dat het boekje makkelijk wegleest en zo concreet alles behandelt. Wanneer je een uurtje niets te doen hebt dan lees je het zo maar even uit. Maar daarna kun je het ook weer goed gebruiken als naslagwerk en controlelijst.

Per post

Het boek krijg je per post en is niet digitaal te koop. Een hele bewuste keuze van Charlotte en nu ik het zelf in mijn bezit heb een goede. Ik heb het standaard naast mijn computer liggen. Als ik even wat wil weten of een ander van advies (of repliek) wil voorzien, dan blader ik het even door op zoek naar het antwoord. En het formaat zorgt dat het niet snel in de weg ligt.

Bestel ‘eerste hulp bij online gedonder’

Het boekje is te bestellen via Charlottes store. Het kost maar € 12,95 en daarvoor bespaar je jezelf in ieder geval een hoop gedonder…

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *