Hoe verdien ik geld met mijn website?

In de afgelopen jaren heb ik op verschillende manieren geprobeerd geld te verdienen met mijn website. Niet dat ik er gelijk duizenden euro’s mee heb verdiend, maar ik houd er wel wat aan over. Hoe ik dat gedaan heb? Een paar tips.

1. Google Adsense
De belangrijkste inkomstenbron voor veel websites is Google Adsense. Aanmelden gaat redelijk eenvoudig en je hoeft niet op zoek te gaan naar de juiste adverteerders, dat doet Adsense zelf aan de hand van de inhoud van je website.

Bij Adsense is het van belang dat je je goed houdt aan de gestelde regels. Wanneer je dat niet doet krijg je een waarschuwing en eventueel een ban. Daarmee is het geld verdienen ten einde. Ik ga in dit artikel niet te veel in op deze manier. Daarvoor verwijs ik je naar mijn nieuwsbrief. Daarin geef ik tips over hoe Adsense in je site te integreren.

2. Affiliatenetwerken
Er zijn verschillende affiliate netwerken. Daar kun je je aanmelden met je website. Vervolgens zijn er een heel aantal adverteerders te vinden waar je uit kunt kiezen. Let er hierbij op dat je adverteerders kiest die aansluiten bij het onderwerp van je website. Wanneer je dat niet doet, dan heeft de bezoeker op je website er niet veel aan. Voor de producten die je promoot krijg je soms per klik betaald, maar meestal krijg je een deel van de prijs van het product.

Stel er wordt via jouw site een boek verkocht dan ontvang je bijvoorbeeld 4% van de verkoopprijs. De ene keer is dat een vast bedrag, de andere keer een percentage.

Voorbeelden van affiliatenetwerken zijn M4N en Tradedoubler.

3. Affiliate van specifieke webwinkels
Je kunt ook affiliate worden van specifieke winkels en producten. Veel bedrijven zoals hostingbedrijven hebben een specifiek affiliate programma. De opzet is ongeveer dezelfde als hierboven beschreven. Meestal is de uitbetaling wat hoger omdat er geen netwerk tussen zit die een deel van de opbrengst zelf opstrijkt.

Voorbeelden: Englishmagazines.nl – Engelstalige tijdschriften, breed gesorteerd
Eduvision – Aanbod van computergerelateerde cursussen
Paypro – Aanbod van Nederlandstalige ebooks

4. Betaald artikelen schrijven.
In Nederland zijn er nog niet veel bedrijven die dit aanbieden, maar je kunt betaald artikelen schrijven. Dit kan via blogmij.nl, maar je kunt je diensten ook aanbieden via forums waar website gerelateerde zaken worden aangeboden, bijvoorbeeld sitedeals.nl

5. Verkoop je expertise
Wanneer je een website hebt met daarbij een bepaalde expertise, dus waarmee je laat zien dat je ergens goed in bent, dan kun je de website gebruiken om je expertise te promoten en dus te verkopen. Je laat in een weblog zien dat je ergens verstand van hebt door er dagelijks of een paar keer per week over te schrijven. Wanneer bedrijven je willen inhuren dan kunnen ze daar voor betalen.

Deze laatste variant is zeker te overwegen wanneer je een bepaalde expertise goed uitbouwt. Bepaal waar je goed in bent en wat je interessant vindt. Vervolgens kun je een deel van die expertise te gelde maken.

Dit zijn zomaar suggesties. De meeste heb ik zelf geprobeerd, de een met meer succes dan de ander. Afhankelijk van je inzet en motivatie is het wel degelijk mogelijk om geld te verdienen aan je eigen website.

Succes ermee!

Bjorn Simmering

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

2 reacties

  1. James van Geld schreef:

    Affiliate marketing is een mooie manier om geld te verdienen.

  2. James van Geld schreef:

    Ik denk dat je met affiliate marketing ook het meeste geld kan verdienen op dit moment. U promoot de producten van anderen en u wordt betaald per verkoop. Om goed te verdienen met affiliate marketing is het noodzakelijk om een goed blog of een website te maken waarop u goede artikelen schrijft die verkeer naar uw website genereren. Op die manier komen er vanzelf gerichte bezoekers op af en is de kans dat u wat geld zult verdienen met affiliate marketing vrij groot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *