Hoe vaak schrijf je een nieuw artikel?

iedere dag een artikel schrijven?Een keer per week? Om de dag? Iedere dag? Meerdere keren per dag? Wat is de juiste frequentie voor het schrijven van een nieuw artikel voor je eigen weblog? De een zal beweren dat ‘hoe meer hoe beter’ het beste is. De ander zal gaan voor kwaliteit boven kwantiteit. Voor een grote groep zal de waarheid in het midden liggen. Toch zetten we de meest voorkomende frequenties, de voor- en nadelen daarvan op een rij.

Hoe meer hoe beter

Iedere dag komen er veel blogs bij en is het steeds lastiger om met jouw blog bovenaan te staan in google rankings. Het ligt voor de hand om te denken dat je zo vaak mogelijk een artikel schrijft. Gevaar is dan wel dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ook is het waarschijnlijk lastiger om steeds nieuwe onderwerpen te verzinnen. Daarnaast lijkt het minder interessant voor RSS lezers om je pagina te bezoeken aangezien er steeds wel erg veel materiaal bij komt. Tenzij je een site hebt met actuele nieuwtjes, is meerdere keren per dag artikelen plaatsen wellicht wat te hoog gegrepen.

Dagelijkse berichten

Een interessante frequentie voor het plaatsen van berichten is wellicht de dagelijkse. Op deze manier weten bezoekers wat ze kunnen verwachten. Je moet wel een goede discipline hebben om dit vol te houden. Je kunt er daarom wel voor kiezen om op werkdagen te schrijven en in het weekend even niet.

Om de dag een artikel

Waarschijnlijk is deze optie wat langer vol te houden. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je artikelen wat meer te promoten. Er zijn verschillende blogs waar er voor gekozen wordt om een keer een langer artikel te plaatsen en twee keer een korter artikel. Op die manier leg je wat minder druk bij jezelf, maar de frequentie is hoog genoeg om je bezoekers te blijven aanspreken. Kwaliteit en kwantiteit kunnen hier goed hand in hand gaan.

Een keer per week

Wanneer je je blog op regelmatige basis wilt bijhouden maar er niet veel tijd in wilt of kunt steken dan kun je kiezen voor een wekelijkse update. Je kunt dan meer werk maken van dat ene artikel en veel meer nadruk leggen op SEO technische kanten zoals het goed gebruiken van belangrijke zoekwoorden.

Bloggen als het je uitkomt

Je kunt ook bloggen als je zin hebt. Nadeel is dat je jezelf geen deadline stelt en dat je bezoekers dus ook niet weten wanneer ze wat kunnen verwachten. Je kunt wel zorgen voor een goed uitgebalanceerd artikel. Wanneer bezoekersaantallen je wat minder interesseren is dit een goede optie, want bloggen doe je vooral omdat het leuk moet blijven.

Kwaliteit boven kwantiteit

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat de kwaliteit hoog is. Uiteindelijk stelt dat je bezoekers tevreden. Wanneer je dat goed doet dan zal een weblog met een update van eens in de week meer bezoekers kunnen trekken dan een matig geschreven weblog die twee keer per dag een nieuw artikel plaatst.

Wat vind jij een goede frequentie en hoe pas je dit zelf toe?

Ik geloof je heus wel!

Je zit echt niet te wachten op weer een saaie nieuwsbrief...
Met allerlei oninteressante informatie.
Maar echt, als je mijn mails probeert, dan beloof ik je te helpen met de zoektocht naar jouw perfecte niche! Zodat jij een website kunt maken rond jouw favoriete onderwerp of idee!
En je krijgt meteen toegang tot mijn gratis downloads. Proberen? Meld je hieronder aan!

1 reactie

  1. Leo schreef:

    Zeer nuttig artikel ! Content is king (met name voor Google). Maar interessante artikelen schrijven begint toch echt met een zoekwoorden onderzoek ! Als je een zeer concurrerend zoekwoord kiest voor je artikel, kun het het nog zo goed schrijven, maar de kans dat Google je bij de eerste 10 zet is…..0,0000001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *